Malte på besök!

I fredags blev det som sagt Tacos och Idol i goda vänners sällskap. Vi var hemma hos Hanna och Fredrik. Skulle egentligen varit här, men Cesar var lite dålig och då var det bättre att vara hos dem. Han sov redan när vi kom dit så vi fick inte träffa den lille krabaten. Mariette var bra som vanligt. Trodde dock att Erica skulle hänga löst, och jag skulle inte gråta direkt om Rabih åkte ut. Rock tema och Eric var nog bäst under kvällen.

Regn och åter regn. Så var lördagen. Hann med att köpa adidas skor att träna i. Handbollsvarianten. Blåa. Ska bli härligt att sparka in dem på måndag! Kollade upp om en cykel Emmelie vill köpa fanns inne på JIBO. Men den hade inte kommit ännu. Bara vita exemplar fanns inne. Svart ska det vara. Hon får vänta lite till helt enkelt.

På kvällen var vi barnvakt till kusin Malte. Det var första gången som han sov hos oss, och det gick jättebra. Det var bara en stund på kvällen mellan gröten och vällingen som han inte var så glad.

Malte sitter riktigt stadigt i Bumbon!



Emmelie passar på att mata killen med gröt när han ändå satt så fint.



Mums!! :)



Både Malte och Ella i min famn. De goda små liven!



Mellan varven fixade jag och Emmelie 3 tavlor som ska upp i Ellas rum. Cheeky Girls. Tyg från Mairo på vanliga canvas tavlor. Rätt fina tycker jag.



Satt sen jag och lekte med kameran lite. Tycker det är kul med foton, men skulle vilja kunna ta ännu bättre bilder. Tar gärna bilder på vår lilla älskling.






Nu håller Ella själv i gummiringen. Det har hänt så mycket på kort tid. Ibland känns det som om man inte hänger med.



Kusinerna på söndags morgonen. Då kelade vi alla i vår säng. Ella spärrar upp ögonen för kameran... :)



Och Ella försökte göra som Malte, vända på sig.. Men det gick inte så bra, kom bara halvvägs...



Mikael och Lina kom och hämtade Malte utvilade. Tillsammans gick vi Gölarundan med bingo och tipsrunda som HIF håller i. Det blev många vuxenpoäng på kort tid. :) Frågorna var rätt svåra idag så vi hade bara hälften rätt. :( Här är Mikael, Lina och jag med Ella i Baby Björnen och Malte under plasten.



Emmelie, Mikael och Lina försöker pricka i det rätta svaret i regnet.



På eftermiddagen var vi på kalas hos Emmelies kusin Nette som fyller år idag måndag! Vi fick god gulaschsoppa som hon gjort själv.
Ett Stort GRATTIS till dig idag Nette!



Systrarna Nilsson med sina barn, Ella och Malte.



Jessica tog hand om Ella. först var hon en solstråle....



...sen blev hon lite trött...



...för att till sist somna i hennes famn.



På kvällen tog vi det lugnt. Arsenal spelade mot West Ham och fixade endast 1 poäng efter att ha spelat 2-2. Blev så sur eftersom de ledde med 2-0. Manchetser United förlorade mot Liverpool och Barca vann med Zlatan i spetsen. Det blev en del fotboll innan kvällen var slut.

Här är Ella med sin present från nästkusinen Stella. Lite "sne" blev hon. :) Men effektiva!


Och så var vi med i tidningen igen... :)

Igår blev ju klart att samkönade par får vigas i kyrkan. Från den 1:a november ska detta bli möjligt. Hoppas nu de har koll på detta och inte blandar ihop allt som de gjorde inne på rådhuset i våras när vi gifte oss.
I går blev Emmelie uppringd av BLT som ville ställa lite frågor angående just detta, vad vi tyckte osv. Jag har bara läst nätupplagan av detta. Tidningen har Emmelie fixat under dagen. På nätupplagan står det som överskrift: Lesbiska Emmelie Nilsson Lindell: Kyrkan ska hänga med. Visst, kul att de frågar vad vi tycker osv, och texten är det ju inget fel på på något sätt, men jag retar mig på att de måste skriva "lesbiska Emmelie". Varför måste man kategoriesera människor? Ok, hon är homosexuell, då skriver vi lesbisk, för folk måste sätta henne i ett annat fack än alla andra människor. Det skrivs ju aldrig "hetrosexuella Ulla blev påkörd" tex. Sånt kan jag bli lite trött på. Det visar ju bara att samhället fortfarande ser annorlunda på oss, vi hamnar i ett eget fack. Jag ser ju inte mig själv som annorlunda. Och jag behandlas inte annorlunda av alla människor i vår närhet. Vi umgås med andra par som alla andra, om de så är homosexuella eller hetrosexuella. Vi gör ingen skillnad. Och det känns inte som de andra heller gör det. Vi kör på som vanligt. Jag går tex till mammagruppen. Jag är ju mamma. Förvisso homosexuell, men först och främst mamma. Är det någon som tycker något om det så har jag inte märkt det i alla fall. Vi är ju där av samma anledning, för att vi är nyblivna mammor. Aja, det kanske inte är något att hänga upp sig på. Men jag hatar ordet "lesbisk" och jag är framför allt en människa, vilket fack jag än hamnar i.
Läs gärna artikeln här:

http://www.blt.se/nyheter/karlskrona/lesbiska-emmelie-nilsson-lindell-kyrkan-ska-hanga-med%281588876%29.gm

Min kusin Johan bor i Stockholm med sin sambo Åsa och lilla dotter Stella som snart fyller 1 år. Nu i veckan var han hemma i Asarum och hälsade på. I onsdags kom Johan och Stella hem till oss. Det var första gången nästkusinerna träffades. Hoppas det blir lite oftare. Vi har sagt att vi måste åka upp till Stockholm snart, kanske till våren. Det var jättekul att ses, och Stella är så söt. Nu springer hon omkring och Johan fick springa efter henne och hålla koll. Vi har visst inte så "barnvänligt". ;) Alldeles för mycket smått liggandes framme. Vi är medvetna att vi får ändra om snart.


Stella med pappa Johan.


Johan med både Stella och Ella.

På kvällen hade vi bokat in oss på Cirkelträning på Motiva. Ett femtontal stationer där man kör 45 sekunder med ca 5-10 sekunders växling. Shit vad jobbigt! Jag var helt slut efteråt. Det bästa är ju ändå att man kan köra i sitt eget tempo. Jag tycker ändå att jag hänger med bra, trots att det bara gått 3 månader sedan Ella föddes. Barnmorskan sa att jag skulle köra igång när det kändes rätt. Och jag lägger givetvis av om jag skulle känna något konstigt. Men man märker att det tar hårdare nu. Jag ammar ju, och det krävs extra vätska bara för det. Nu kör jag 2 rätt hårda pass i veckan och det känns kan jag säga. Jag blir otroligt trött i kroppen. Visst lite träningsvärk har jag fått innan också, men aldrig denna tröttheten i kroppen.

Så igår hände inte mycket. Vi tog det mycket lugnt här hemma. Vi hade fått en tavelram med 3 delar innan Ella föddes, där 2 av delarna skulle bli hand-och fotavtryck i lera. Detta gjorde vi igår och det blev rätt bra. Nu ska det bara torka i 3 dagar. Vi får visa resultatet senare.
Sedan for vi ut en runda på stan. Nettan och barnen skulle egentligen följt med, men det blir ju aldrig som man tänkt sig med barn. Särskilt inte med 2. Så de kom aldrig in. Vi var och köpte fingerfärg att göra hand-och fotavtryck med. Bla i Min Första Bok ska det vara med avtryck. Ska bli kul att testa. Sedan köpte jag canvas tavlor som jag ska klä med tyg jag köpt på Mairo. Vi har lite att pyssla med här hemma nu. Resultaten kommer senare på bild.

Jan och Agneta kom förbi igår på en kopp kaffe. De skämmer verkligen bort Ella. Igår fick hon en liten brun/vit prickig klänning. Jättesöt!

Mitt favoritprogram "Lyxfällan" var ju igår också. Skrämmande hur folk har det med sina ekonomier. Jag har en superduktig ekonom här hemma, och det känns tryggt! :) Vi säger det, vi är glada att vi inte kommer hamna där. Rätt enkelt egentligen, det är bara att låta bli att leva över sina tillgångar!

Idag har jag varit och storhandlat själv med Ella. Skönt att det finns barnstolar på kundvagnarna, de är superbra. Ella sov sig genom hela handlandet. :) Sen fick jag springa ett par omgångar från bilen med alla kassarna, men det gjorde inte så mycket. Jag slapp ju gå med dem i händerna från affären denna gången. :)

Förra torsdagen skar jag bort en konstig utväxt på skinkan/låret. 3 hela stygn blev det, och dessa skulle plockas bort idag. Det klarade jag galant, även denna gång. Ella sov sig genom läkarbesöket också. Hur duktig som helst! Nu väntas bara provsvaret på det bortskurna, sen kan jag slappna av. Det har varit en del att fundera på den sista tiden.

Eftersom jag hade bilen idag fick Emmelie gå till jobbet. Jag skulle egentligen hämtat henne efter jobbet, men man vet aldrig hur läget är här hemma med Ella. Hon kan ju sova, och då är det onödigt att dra upp henne och sätta henne i bilstolen. Eller så ska hon äta just då. Jag körde ut till Emmelies jobb efter läkarbesöket och lämnade bilen där, därefter gick jag hem. Det gjorde alla gott. Jag fick gå bort lite av träningsvärken, Ella fick frisk luft och Emmelie kunde köra ut till sina föräldrar efter jobbet och hämta äpplen. :) Så bra det blev! Ikväll blir det äppelpaj efter Tacos... Och till det: IDOL! Heja Mariette!! Och Calle (eller vad säger du Anna Malm?) :)

Trevlig Helg alla! Nu är det dags för fredagsmys!!


Mina älsklingar!


Have you seen my childhood?

När vi var hemma hos Anna häromdagen hade mamma med sig lite fotoalbum som vi alla satt och tittade i. Det är så kul att komma ihåg barndomen med bilder. Jag scannade in några som jag själv inte hade. Här är några:
(obs tryck på de små bilderna för att se dem i större format!)

Ett vackert brudpar, mina föräldrar. Ett härligt foto!



Sen kom lilla jag... Det härliga 70talet syns i mycket! :)



Härlig bild på morbror Michael, jag själv, mormor, pappa och mamma.



Liten och go men naggande rund... :) Hemma hos mormor och morfar. Snurran har Ella idag.



I mormor och morfars badrum. Jag samlade på nappar...



Jag och min kusin Johan på semester. Favorit dockan hette Anette kommer jag ihåg.. :)



Min stora favorit genom min barndom blev min mormor. Jag var jämt där. Jag har många minnen av henne. Tyvärr finns hon inte idag, och min stora sorg är att hon inte fick träffa Ella.



När man är liten gör man som sin mamma...



Min första cykel.



När jag var fem år blev jag storasyster till Josse. Mamma kom alltid in med henne på morgonen så att jag kunde läsa för henne. Mitt minne är att hon alltid sparkade undan täcket. :) Kortet i mitten har jag ett minne av att det blev ett julkort. Har jag rätt mamma?



Barndomskompisarna som även är systrar, Sofia och Anna. Jag är i mitten.



Pappa och jag...



Josse och jag på dalarhästen. Undrar hur många som suttit på den? Eller rättare sagt hur många som inte har det... Hade en i miniatyr efter det. Farmor är ju från Dalarna, så det hade ju varit kul att hitta den.



Dags att börja första klass. Anna och jag.



Varje höst hade vår gata, Hemmansvägen, kräftskiva. Ungarna på gatan höll alltid låda och show inför föräldrarna. Vi övade flera dagar innan. Här uppträder vi som Kim Wilde. Jag på sång, Anna på bas och Sofia på vår hemmasnickrade synth. :) Det var tider det!



Josse och jag på kusin Peters cross ute på faster Marita och Sörens torp. Detta kortet finns uppförstorat hemma hos mamma och pappa. En julklapp till dem från Josse och mig.



Några lässtunder med syster blev det nog. Josse blev så glad när hon fick vara med har mamma sagt. Det var inte alltid lätt. Hon var trots allt fem år yngre.



Josse, jag och Anna. Måste vara midsommar för jag har kjol.. :) På den andra bilden Josse, jag och Sofia. Här har vi nog hittat några gamla kjolar som blivit klänningar. Vi älskade att klä ut oss.



Glad första platsplacerare. 60 meter i 3:an tror jag. Var rätt snabb och var med och friidrottade i IF Udd ett tag tills jag tröttnade och det blev fotboll för hela slanten.



Så här kommer jag ihåg min barndom. Vi var mycket ute i naturen och gick. På första bilden är mormor och morfar med mamma, Josse och mig. På den andra är vi ute och vandrar Blekingeleden tror jag med morbror Michaels familj och mormor och morfar.



En underbar blåbärsätande Josse!! :)



Jag och kusin Micke.



I Benidorm med mamma och Josse. Kjol igen!!? Jag begriper inte detta? :) Kommer ihåg att jag var sur här. Ser nog ut som jag lipat lite... Men jag ville absolut inte ha blomman i håret. Tror att det var midsommarafton.



En skolavslutning. Anna, Josse och jag.



Josse tittar avundsjukt på min blockflöjt. :) Min födelsedag. Älskar tapeten. :)



Josse och jag med två av våra husdjur på den tiden. Våra kaniner Putte och Molle. Kommer ihåg hur vi plockade maskrosblad på sommaren och hämtade äldre sallad från butikerna på vintern.



Japp, det var några av bilderna. Älskar foton nämnligen. Och man blir så glad när man hittar några gamla som blivit bra.


Hälsat på Fia-Lisa

Måste börja med att säga att jag hade inget farligt i mitt bröst igår på mammografin. Jag hade tydligen små cystor som var ofarliga, och på fler ställen än där jag känt själv. Läkaren tyckte inte det var nödvändigt med provtagning. De körde ett ultraljud istället för den vanliga röntgen. När man ammar blir bilderna bara vita. Ja ja, man får lita på läkaren. Frågan kvarstår ju bara om man får en "riktig" knuta, ska jag tro att det är en cysta eller ska man tro att det är något annat?

Linas kompis Ida kom förbi snabbt igår innan vårt Boxpass. Sonen Milo var också med och han är jämngammal med Malte. Hur söt liten unge som helst. Ella fick en jeansklänning av dem. Så söt!


Lina och Ida                                   Milo


Malte                          Ella 'yo

Morfar Rolf satt barnvakt medans vi var på Motiva på Boxen. Igår var det mycket jobbigare än första gången. Snabbare byten och snabbare tempo. Olika ledare ger olika pass! Trötta var vi i alla fall efter. Så trötta att jag sov till tjugo i tio i morse. Jag vaknade samtidigt som Ella. :)


Morfar Rolf med en sovande Ella

Idag åkte jag och mamma till min barndoms kompis Anna, tillsammans med hennes mamma Sylvia. Annas Fia-Lisa föddes ju ca 2,5 vecka tidigare än Ella. Jätte kul att vi fick barn nästan samtidigt. Anna hade gjort en jättegod kasslergratäng och kladdkaka. Sen satt vi och kollade på gamla kort. Det var trevligt, så vi får åka ut dit fler gånger. Det är ju så roligt också att prata om barnen. De utvecklas nästan likadant i samma tempo.


Så här cool var jag idag när jag hälsade på hos Fia-Lisa


Med mormor Sig-Britt                Fia-Lisa                Christoffer och Jesper


Kompisarna


Ella & Fia-Lisa fick likadana hundar av Fia-Lisas morfar. Den var god! :)

Bus & Rackartyg hade 25% rabatt och sista dagen var idag. Jag skyndade dit när jag kom hem. Fyndade fina Villervalla byxor och härlig heldress från IdaT. Bytte även en mössa Ella fått till en större storlek på Name It. Hittade då givetvis lite annat.


Villervalla             IdaT


Coola skor


Min nya mobil till skötbordet. Hårda leksaker gillar jag nu.

Måndag

Jaha då var det måndag igen och det betyder jobb. Ikväll blir det även ett boxpass. Pappa ska vara barnvakt. Nu när fotbollen är slut har vi tagit tag i det hela och skrivit in oss på Motiva. Det är jag, Jessika, Hanna och Ida. Förra veckan blev det box, afrikansk dans och cirkelträning. Har nog aldrig skrattat så mkt på en träning ngnsin förut som jag gjorde på afrikanska dansen! Ni kan ju tänka er själva 4 stycken stela fotbollsspelare och nga med mindre bra taktkänsla!:-)) Men vi gjorde vårt bästa iaf! Det kändes inte så jobbigt men vi hade allihop lite täningsvärk dagen efter. Det var ju helt andra muskler som fick jobba än de vi är vana vid! Så lite nytta gjorde nog den träningen också.

Idag ska Jessika till Karlskrona på mammografi. Hon upptäckte en knöl i bröstet för nga veckor sedan. Hon gick till läkarstationen och läkaren trodde att det berodde på amningen men i och med att det finns bröstcancer i släkten så skulle det undersökas på riktigt. Håller verkligen tummarna att det inte är ngt!

Igår fick vi mail från babysim att Ella har fått en plats och börjar 30 oktober. Ska bli jättekul! Hon verkade ju gilla det när vi var i Lalandia. Dock kan jag inte följa med alla gånger men det bästa är att det är under lunchtid så nga gånger kan jag följa med och titta på.

Såg dokumentären om Rödebyfallet igår. Verkligen hemskt åt båda håll! Men jag kan verkligen förstå om familjen kände sig hotade. Det är bara tragiskt att det blev som det blev och att inte polis och myndigheter reagerade tidigare.

Hoppas ni får en trevlig vecka allihop!

Helgen som varit

Veckorna går snabbt och helgen likaså!

I fredags var vi hemma hos Anna, Anders och Arvid. Tyvärr hann vi inte få en bild på Arvid han somnade tidigt.
Vi fick hemmagjord pizza! Kanongott! Till efterrätt hade jag bakat en äppelpaj som gick ner den också.


Anna & Anders                Ella sover


I lördags var vi hemma hos familjen Andersson-Svensson.


Elsa                            Noah gillar inte maten               Ella & Elsa



Vår lilla tjej gillar att titta i böcker.




Idag har vi varit och hälsat på Ellas gammelmorfar Stig och hans sambo Asta.


Stig & Ella         Asta & Ella                3 generationer


Ella somnade gott i Stigs knä :-)


Vi var sedan uppe i Nytorpet och gick en sväng. Skönt!
Sedan fixade jag till en lasagne som blev helt ok.


Ella gillar babybjörnen




Resten av helgen har vi bara varit och myst med varandra!











Ella tittar på Ensam mamma söker hon tycker att det är sådär!

OBS! Om ni trycker på de små bilderna blir de stora!

Lalandia i bilder

Torsdagen den 8 oktober åkte vi med Emmelies föräldrar och hennes syster med familj till Lalandia i Danmark. Emmelies pappa Rolf hade fyllt 55 år och ville därmed åka iväg för att fira. Tillsammans bodde vi i en stor stuga med 3 sovrum, bastu, bubbelbad, tvättmaskin och torktumlare och även tv med svenska kanaler. Här skulle man kunnat stanna ett bra tag. Men vi hade endast 2 övernattningar.

Kusinerna på färjan Helsingborg-Helsingör



På vägen ner fick allt göras i bilen, både bytas på och matas. Man får inte ha bråttom när man reser med små barn.



Tre snygga vrålåk! Men det var inte alltid lätt att hänga med i grabbarnas tempo. :)



Kusinerna kom så bra överens. Malte håller en vakande hand över Ellas. Och kolla in handhållningen! :)





Vår lilla tjej var för det mesta glad!!



Kusin Malte tittar ut genom fönstret. Ibland händer mer utanför...



På fredagen var det härligt väder. Vi passade på att ta en promenad runt området. Havet är även vackert på hösten även om vinden är hårdare.





Här är jag och Emmelie vid havet med Mikael och Lina och även Rolf och Karin.





Några nypon i vackert solsken!



Inne på Lalandia badade barnen.. och även vi. :) Här är vi i den varma babypoolen! Ella var lite skeptisk först, men det kom inga skrik.. inga leenden heller för den delen. :) Men det blir en bra uppvärmning inför babysimningen.











Denna bakgrunden passar vår familj utmärkt!



När man är på semester tillhör det även att äta glass. Dessa 2 var fantastiska!



Emmelie och jag lånade Malte lite...



...medans Mikael lånade Ella.



Vi kollade på Idol, trots att vi var i Danmark.. Härligt! För vem kan vara utan det nu? Inte vi i alla fall. Här är vår favorit, Mariette. Grymt bra som vanligt!



Avslutningsvis 2 söta bilder på kusinerna. De kommer nog att komma bra överens när de blir stora. Det syns ju redan nu!

o





Kroppkakor och husvisning

I måndags fyllde Emmelies pappa Rolf 55 år. Han hade stått hela dagen i köket och gjort kroppkakor. Himla duktig får jag lov att säga. Jag är inte direkt uppväxt på kroppkakor utan var lite skeptisk. När Emmelie kom hem från jobbet åkte vi dit. Där var även Lina, Mikael och Malte och strax efter oss kom Ina och Karins syster Eva som var hemma i Blekinge på besök. Sen satt vi där och krängde kroppkakor. Rätt gott om man fick lite grädde på. Ella och Malte fick en jättefin gosehund av Eva som hon köpt uppe i Stockholm.


Rolfs kroppkakor

Därefter åkte vi ut till Toararp för att byta bil. Vi har hittat några fel på vår volvo som skulle åtgärdas inom 3 månader som garantin var på. Handbromsen var dålig och sen var det ett lampfel. Mamma och pappa har också bytt bil i Tingsryd nyligen, och även där var några saker att åtgärda. Så igår tisdags åkte mamma och pappa upp till Tingsryd med båda bilarna och så åtgärdade de felen på plats.

Emmelie jobbade hemifrån igår så att hon kunde hålla ett öga på Ella när jag åkte till tandläkaren. Lite nervös var man allt. Jag har alltid småhål som finns där varje gång. Men denna gången såg det fint ut. Samma småhål men de verkar inte bli mer än så. Tandläkaren sa att emaljen kan reparera sig själv men att de syns alltid på plåten. 350 kronor fattigare blev jag, men nu behöver jag inte kallas på 1,5 år.

Sedan var det dags för husvisning igen, denna gången på notavallavägen i Asarum. Ett jättehus som bitvis var jättefint men där det ändå behövdes göras mycket. Det var mycket utrymme som var onödigt men som ändå behöver underhållas. Så med våra pappors hjälp och guidning kunde vi lätt konstatera att huset inte var för oss. Vi har tre husvisnigar nästa vecka, så vi letar vidare.

Idag har mamma varit här och hjälpt mig färga håret. Det var dags igen eftersom de grå strårna blir fler och fler. Men det är så skönt när det är gjort, jag känner mig verkligen "ren" och jag kan slappna av och behöver inte tänka på att de syns.

Ikväll har vi varit uppe på Motiva och skrivit in oss tillsammans med Hanna och Ida. Jag har inte riktigt skrivit in mig eftersom jag ska anmälla mig via Flex Pay som Posten är ansluten till. Jag väntar på ett lösen som ska komma med posten. Men jag ska nog kunna börja träna tillsammans med de andra redan nästa vecka (och då hoppas jag även Nettan ansluter). 2 pass är redan bokade. Box och Afrodans. Afrodans låter inte riktigt som min grej, men det är värt ett försök... om jag nu orkar efter första Boxpasset vill säga. :)

Nu har vi packat och fixat. Imorgon åker vi till Lalandia med Emmelies mamma och pappa och syster med familj. Vi ska stanna där mellan torsdag och lördag. Jag har inte varit där tidigare så det ska bli kul. Vi har hyrt en stor stuga/hus med separata sovrum. Ella har även fått ett par röda badbyxor med vita prickar på. Ska bli kul att få prova dem, de är så söta. Vi återkommer efter helgen och berättar mer.

Kram och Trevlig Helg


Vigselring efterlyses

Jag avslutade förra inlägget med idol, och börjar detta med... just det IDOL. Var det mer än vi som satt och skruvade oss i soffan i fredags? Camilla hade ju hört fel namn och blivit så glad. Ack så fel det var, hon fick tappert gå åt sidan och hoppas på bättre tur när trumfkorten skulle läsas upp på fredagen. Inte trodde väl jag att de skulle välja Camilla som de klagat så mycket på, som de mest kallat för schlagertant! Det fjärde namnet blev mycket riktigt, Camilla. Kände i det ögonblicket att jag ändå blev lite glad för hennes skull, för fy vad hon måste ha mått dåligt dagen innan. Men det försvann lika fort när hon halshögg en av de bästa låtarna som gjorts, Hallelujah. Trodde hon skulle åka på en gång. Frågan är ju bara, vad tänkte juryn när de valde henne? Som de klagat. Eller tyckte de synd om henne för hörselmissen? Aja, nu är tävlingen igång. Och jag tror nog hon kommer bli kvar ett tag, den där Camilla. Jag vet ju vem jag kommer rösta på, och det är ju Mariette. Gud så bra!!

Måste ju bara nämna att när jag och Emmelie var ute och gick med vagnen en runda för att hyra film, Cellisten (helt ok), mötte vi Johan Ulveson!! Det är inte vanligt i lilla Karlshamn att man springer på en kändis. Man blir så där töntig i själva mötandet, man ska låtsas om att man inte ser att det egentligen är Johan Ulveson. När man passerat själva "kändisen" blir frågan lite hetsigt "såg du?". Lite roligt tycker jag. Så är det alltid.

I lördags hälsade vi på Jane och Daniel nere i Mjällby. De har Tim 2 år och Thea som föddes ca 2 veckor före Ella. Vi har helt enkelt inte haft tid att ses innan. Jane hade gjort supergod pastasallad med kyckling och pesto. Ska se om vi kan fixa lika god själva. Tim har blivit så stor sen vi hälsade på senast, vi räknade ut att det var över 1 år sedan. Tiden går för fort helt enkelt.


Tim                                          Thea                                     Ella


Thea och Ella bekantar sig med varandra.

När vi stannade till vid Gottepralinen i Karlshamn på hemvägen, för att lämna filmen vi hyrt och för att köpa godis, kände jag att min vigselring inte satt på fingret. När vi gifte oss i maj var jag gravid och lite större, även om fingrarna. Har märkt att ringen varit för stor ett tag och vi har pratat om att lämna in den för att göra den mindre. Varför drar man på allt? Nu grämer jag mig något helt otroligt.
Vi har letat överallt. Hemma, i bilen, i skötväskan och även ringt Jane och Daniel för att höra om den låg där. Men nej. Den finns inte någonstans. Idag ska jag göra en sista koll här hemma. Under badkar, tvättmaskinen osv. Hittar jag inte den då får jag polisanmälla den som borta och därefter kontakta försäkringsbolaget.

Jag antar hela Sverige upplevde vädret som vi gjorde här i lördags. Det var ständigt regn och blåst som senare på kvällen blev till storm. I Karlshamn har vi varje höst i oktober något som heter kulturnatt. Jag och Nettan brukar vara rätt så aktiva denna dag. Vi är egentligen inte jätte kulturella, men det har alltid varit kul att besöka vissa ställen i stan som man normalt sett aldrig besöker. Utställningar, musik osv. Vi har tittat på stjärnor, lyssnat på gospel och t.o.m besökt lottakåren (vilket var ett misstag för sedan blev vi knappt av med dem :)). I år var det inget direkt speciellt som skulle hända plus att Nettan med familj var på kalas. När sedan det blev mer eller mindre storm beslöt jag och Emmelie oss för att stanna hemma och inne. Det blev fotboll både med Manchester United och Barca.
Vi hade tre avsnitt inspelade av serien "Mannen Under Trappan" med Jonas Karlsson och började titta på den. I början tyckte jag att den var lite konstig, men sedan blev den rätt spännande. Jag har läst 2 böcker av Marie Hermanson och stämningen var ungefär som hennes böcker. Vi kunde inte slita oss utan såg alla tre avsnitten.

Igår söndag var vi på första husvisningen tillsammans. De två första husen kunde ju inte Emmelie följa med på. Med oss hade vi våra pappor. En rolig konstellation kanske för de som inte vet. :) Detta huset låg på Lisbovägen utanför Asarum, lantligt läge precis som jag vill ha det. Men nej och åter nej. Det kändes fel redan på uppfarten. För mycket att fixa med. Det luktade unket. Uppvärmningen var med ved. Jag kan inte se mig själv eller Emmelie springa ut och slänga in mer ved. :) Nej, vi ska nog ha något mer modernt. Inte för mycket grovjobb. Vi tar nya tag och letar vidare.

Söndagen var ju även självaste kanelbullensdag! Och detta firades givetvis med stort bullbak. Emmelie är rätt så duktig på det där. Jag själv är nog bättre på att äta dem. :) Goda blev de, och här är resultatet!


Mums så goda!

Spenderade sedan resten av dagen i soffan. Det var fortfarande lite regnigt och blåsigt. Mitt lag Arsenal spelade mot Blackburn och vann med hela 6-2. Såg en gammal rulle med Jeff Bridges "Arlington Road" och därefter "Ensam Mamma Söker" (fråga mig inte varför jag tittar för jag tycker egentligan inte om programmet) och sedan upplösningen av "Mannen Under Trappan". Lite konstigt slut, men Jonas Karlsson verkligen storspelade. Vilken skådis han faktiskt är.

Ella har vid vissa tillfället fått svårt att somna. Vi har trott att hon vill ha mat, men skriker ännu mer om man lägger henne till bröstet. Sedan är det jätte svårt att få henne lugn. Hon blev sån här först en gång på eftermiddagen i går och även sedan vid läggningen. Jag försökte verkligen med allt. Jag gick med henne, både i famnen och på axeln. Försökte sjunga för henne. La henne i sin säng med mobilen spelandes. Men inget kunde lugna henne. Man undrar ju till slut om hon har ont någonstans. Till slut la jag henne i hårdliften till vagnen och vaggade den fram och tillbaka i olika rörelser. Till slut somnade hon utmattad. Stackars liten. Hon har ju varit lite täppt särskilt på morgnarna. Vet inte om det kan bero på det.

Stackaren...

Gick in på tv4/idol för att kolla vilka som gick vidare i Idol igår (vi orkar aldrig vara uppe tills del 2). På hemsidan stod det att Camilla hörde fel när sista namnet lästes upp, hon trodde att hon gått vidare och blev hur glad som helst, men.... Det hade hon inte. Var tvungen att kolla klippet på tv4s sida. Shit! Tycker verkligen synd om henne. Ibland läser de ju upp den som får stanna, ibland den som får åka. Hon slängde sig t.o.m. om Peter Jihdes hals och sedan fick han be henne gå åt sidan. Usch, stackarn!



Vi ska kolla vidare ikväll i alla fall. Tror inte att Camilla blir vald i alla fall. Hoppas lite på Carl och Nicklas och ev Moa. Vi får se helt enkelt.
Vi tänkte ha lite fredagsmys ikväll med hämtmat och senaste Wallanderfilmen. Hoppas den finns inne, annars får det bli första delen av Johan Falk serien. Hörde att den skulle vara bra. Men det blir inga OLW som i reklamen utan morötter med dip. Mums!

Babycafé

Idag tog jag mig ut i regnet, och gick ändå ner till biblioteket (inte många meter dit :)) på babycafé. Det började redan klockan 10 och jag visste ju med en gång att det var dödsdömt. Ella brukar sova till ca 9 på morgonen, men ibland blir det 10 eller som i tisdags halv 11. Jag vill inte gärna väcka henne, utan låter henne sova ut. Idag vaknade hon 9.20. Jag hade gjort mig iordning innan och ätit, och tänkte att detta kommer jag att hinna. Men nejdå, kvart tjugo över var jag där. Det blir alltid oväntade händelser mitt allt, tex kräk.

Allt hade redan börjat när jag kom. De andra var i ett litet rum, och jag ville inte gärna knacka på. Men det dröjde inte länge förrän Anna och Nadja som jag skulle möta upp kom ut och sa att det var dags att fika. Under tiden som jag varit sen hade de fått lite information bla om böcker och sjungit lite. Träffade på Amelie som gått på samma föräldrarutbildning som oss med sin son Kaspian. Vi sa att vi skulle försöka samla alla föräldrarna som gått i samma grupp på en gemensam träff. Jag tog på mig uppgiften att kontakta alla, så det ska jag göra ikväll.

Jag lånade några böcker också, och tog hem lite sångtexter som de brukar sjunga där. Kanske är Ella lite för liten, men jag tror det kan vara bra att sjunga för de små. Så nu ikväll ska vi sjunga de första visböckerna för de minsta: Björnen Sover, I Ett Hus..., Var Bor Du Lilla Råtta?

Efteråt gick jag och Anna ner till piren och åt lunch. Flygande jakob stod på menyn. Gott var det. Det var skönt att komma ut lite idag. Det är ju så lätt att man stannar hemma och man gör egentligen ingenting, förutom att ta hand om Ella då. Vilket är något jag älskar, så missförstå mig inte. Kan vara skönt att vara lite social och ändå kunna ta hand om Ella. :)

Nu på kvällen har Jan och Agneta varit här och fikat. De hade presenter till Ella. De är så snälla och skämmer verkligen bort vår lilla tös. Idag fick hon en jättefin filt och en litet mobildjur som heter Patrick! :)

Nä nu är det dags för Idol. Undrar vilka som går vidare idag? Igår gick i alla fall min favorit vidare, Erik. Rabih gillade jag inte. Spelar ingen roll hur han sjunger för han var en pajas och tönt vid sidan om. Me don't like!


RSS 2.0