Inomhus...

...i denna värmen. Känns hemskt egentligen. När man hör folk som ligger på Stärnö och solar och tom badar nu, får man lite ångest. Men nu får jag ju se det som att jag kan ju få lite annat gjort. Jag hinner ju bädda, disken kan jag ju också kanske ta.. Och framför allt, jag kan gå och lägga mig när jag vill.

Igår blev inte mycket gjort. Satt mest vid datorn och väntade in Wimbledon sändningen som började vid 14 tiden. Söderling skulle möta Federer igen. Otur att få honom så tidigt. Och med tanke på finalen för 3-4 veckor sedan som Federer vann rätt lätt var man inte jätte hoppfull. Mycket riktigt hade jag rätt. Federer vann med 3-0 i set.

Mamma ringde. Hon hade kollat upp lite olika bilförsäkringar, och gud vad de skiljer sig i pris. I vårt fall skulle vi kunna tjäna in 1500 kr/år om vi bytte försäkringsbolag. Det är rätt mycket pengar. Särskilt nu när vår inkomst sjunkit. Föräldrarpenningen är inte jättehög för en brevbärare om man säger så. Vi får väl se hur vi gör med allt.

Tog mig i kragen och gick ut en runda. Jag skulle ändå lämna filmen innan 18 på Gottepralinen. Det var varmt ute, men ändå skönt att komma ut. Höll mig i de skuggiga partierna, och lite så där i snigelfart. Mötte lite folk på min lilla promenad, först Jesper Rehn och sedan Åsa Jonasson. Båda bor rätt nära vårt "hood". Sprang sedan på Carro från jobbet i Karlshamn. Det var bra. Då fick jag stanna till då och då. :)

Emmelie var hemma när jag kom hem, men hon försvann snabbt för att ut och gå med sin kompis Sari. Jag satte mig ner för att kolla upp vilka försäkringar jag har osv. Kände inte riktigt att jag hade koll.
När Emmelie kom hem gjorde hon tonfisksallad. Vi åt och kollade på serien "Eleventh Hour". Duschade för att sedan lägga oss hyffsat tidigt. In strömmar härlig "marschmusik" eller liknande från vår gård eller möjligtvis någon närliggande gård. Återigen var klockan närmre 23. Härligt område vi bor i! Lite kul är att det faktiskt att det inte bara är ungdomar som kan spela högt. Detta bevisade det.

Svetten...

...lackar. De flesta njuter nog nu när värmen äntligen kommit, och verkar vilja stanna. Men inte jag. Det är tungt nu, har börjat svullna om fötter och fingrar, och vad jag än gör så görs allt med ett flås...

Söndag förmiddag, Emmelie åkte ner till Strandvallen för att agera matchvärd i någon cup. Jag var hemma och övervägde att sitta på balkongen. Kom snabbt på att nej, det blir det inte. Rena bastun! Tillbringade förmiddagen inne i lägenheten, lite vid datorn, lite vid tv:n. Såg nån film på canal+. Diskade. Bäddade. Sånt där allmänt kul. Ingen bäbis på väg heller. Helgen blev lugn, rörelser kom det en del, men inga direkta sammandragningar. Inte som i fredags, när jag var beredd på att det var en start till ett värkarbete.

Emmelie kom hem runt 12 tiden. Duschade och fixade lite för att sedan åka ut till Mörrum för att hälsa på min jobbakompis Sara och hennes Henrik som blev föräldrar 17/5 till en liten Ebba. Hur söt som helst! Det var så varmt, så hon låg i bara blöjan. Det komiska är att Sara och jag fick jobb ungefär samtidigt uppe i Tingsryd. Sara började 1 månad tidigare än mig. Båda nyanställda blev sedan gravida. Det var ju mindre kul att berätta för chefen. Först Sara och sedan jag. Men men. Så är det i livet. Jag hann jobba 6 1/2 månad innan jag gick hem, Sara något liknande. :) Det roliga är ju att vi är mammalediga samtidigt i alla fall.


Söta lilla Ebba.

På hemvägen körde vi inom McDonalds och köpte oss en varsin Cesarsallad. I denna värmen blir man inte allför hungrig. Gott var det i alla fall. Kollade lite på fotboll. Bronsmatchen i Confederation Cup mellan Spanien-Sydafrika. Slutade till slut 3-2 till Spanien efter lite spänning.
Vi gick ut en runda efter det. Målet var Gottepralinen för att hyra en film. Vi hade siktet inställt på de nya Wallanderfilmerna. Först ut var "Hämnden", så den fick det bli. Bra! Håller ungefär samma mått som Beck. Emmelie köpte även första cd:n till Expressen med Astrid Lindgrens berättelser. Så nu älskade lilla barn har du även cdskivor som väntar. :)

Gick och la oss rätt tidigt, innan 22. Emmelie hade varit uppe tidigt, och stiger ju även upp tidigt när hon ska jobba i Löddeköpinge. Det var varmt och svårt att somna hade man. Rätt var det är börjar värsta hundskallen ute på gården, och de slutar inte heller. Irriterad som man redan är på denna gård, gör ju inte detta saken bättre. Jag stiger upp och drar ett lakan runt mig och går ut på balkongen. I höghuset mitt över gården finns det en liten bjäbbig hund på en balkong som bara står och skäller. Jag har ingen aning från vilken balkong, men man hör att det kommer från huset mitt över. I vårt hus svarar en annan hund, en stor jäkel, också den på en balkong. Det låter som det kommer från vår trapp, men jag har för mig att jag sett en stor jäkla hund på en balkong i mittrappuppgången. Där får de stå och skälla, ingen säger till. Är ägarna inte hemma? På massa balkonger i grannhusen ser man folk som går ut på sina balkonger. Klockan var ju efter 23. Det är verkligen ingen ordning här. Jag är så trött på denna gården redan. Aldrig en lugn minut. Vi hoppas inte vi blir långlivade här. Dagarna fylls av ungar som skriker, jag har egentligen inget emot ungar som skriker normalt, men det här är något annat. Jag tror jag hör ordet "mamma" tusen gånger/dag. Något barn som söker uppmärksamhet från sin mamma, men som sitter och röker på balkongen i sina bleka tatueringar, och skriker tillbaka "håll truten". Den chargongen är det här. Gånga detta med x antal familjer så blir ljudnivån något enorm. Njuta och läsa på balkongen om man skulle vilja det är uteslutet!
Nu är klockan 7 på morgonen och jag hör endast fiskmåsarna ute. Ljuv musik i mina öron.. låt det bestå under hela dagen!!


Bilköp...

...lördagens stora händelse.

En stor eloge till vårt U-21 lag. Vilken match i fredags kväll!! Första halvleken var kanske inte jätterolig. Ett underläge med 3-0 i paus. Den andra däremot var hur underhållande som helst. 3-1, blev 3-2 och till sist 3-3. Vilken upphämtning! Det är inte omöjligt. Vi (Märserums IF) gjorde samma upphämtning förra året mot Asarums IF 2, 3-0 blev till slut 4-4. Härlig känsla. Tillbaka till fredagens match, till slut blev det förlängning och därefter straffar, som tyvärr slutade med seger för England. Lite snopet. Men tack för en fantastisk match grabbar!!
Jag och Emmelie tog igen oss med en Beck film efter det, denna gången "Enslingen".

Lite muligt väder på lördagsmorgonen. Vi beslöt oss för att åka till Tingsryd (my hoods) för att kolla på bil. Vi tänkte att det nog var bäst att ta med barnvagnen, för att försäkra oss att den verkligen går in i den nya bilen. Barnvagnen gick inte in i Golfen, skönt att få det bevisat i alla fall innan vi for upp. Åkte inom mina föräldrar i Torarp och hämtade upp dem på vägen. Helt plötsligt var det strålande sommarväder igen. Vi åkte till Carlqvist bil, och där fanns det bilar vill jag lova. Vi var ute efter en Volvo Combi begagnad. Vi började gå rad upp och rad ner, inne som ute. Kände mig som värsta feta ankan i hettan. Kändes som jag gungade fram med svullna fötter! Hittade till slut en silver färgad Volvo V70 N 140, 2003 som gått endast 8800 mil. Tog den på en testrunda, och blev sålda alla fyra. Jättego att köra. Efter att beslutat oss för att byta in den blå Golfen, kom vi överens om pris osv. Nästa fredag ska vi hämta bilen. Om vi kan då? :)

Min mor blev i eld och lågor när hon såg att Hammarplast låg mitt över vägen från Carlqvists, så vi körde inom där. Där finns ju allt i korgar, burkar osv i plast. Tom vi handlade lite, några matburkar mm.

Efter att ha jobbat i Tingsryd på Posten sen oktober förra året, har det tjatats en del om räkmackor och Börjes. Har förstått dess storhet av de som bor i Tingsryd, men jag lovar även av dem som inte bor där. Har aldrig tagit mig tid att köra dit för en räkmacka. Inte ens nyfikenheten har lyckats med det. När väl arbetsdagen varit slut har målet varit att komma hem så fort som möjligt. Men idag ville alla fika på Börjes efter bilköpet. Spännande tyckte jag. :) Räkmackan var fantastiskt. Och billig. 25 kr! Fikat gick på 125 kr för oss fyra. Vilket klipp!! :) Det enda som slog mig när man gått runt lite i butiken sen var att ett ord återkom hela tiden i huvudet: renovering! Om det nu går så bra för Börjes, varför inte snygga till det lite? Ha fungerande kassor osv. Fast då kanske de inte kan behålla sina billiga priser på räkmackorna. Då kanske det inte blir så unikt att åka till Börjes. Börjes ska kanske förbli så här.. lite omodernt. Lite landet.


Räkmacka på Börjes.

När vi kom hem vilade vi. Man blir trött av att köpa bil. :) Emmelie ville att vi skulle ut och gå, men fick sen huvudvärk som varade hela kvällen. Jobbigt! Jag vet, jag brukar ju själv ha problem med detta. Fast nu, sen jag går hemma har jag knappt haft huvudvärk en gång.
Vi värmde lite spagetti och kollade på nästa Beck i ordningen "Okänd Avsändare". Därefter såg vi ytterligare en film, denna gången en med Bruce Willis och Halle Berry, "Perfect Stranger". Den slutade inte alls som vi tänkt oss, men var bra.

Vi vill säga grattis till 2 av våra vänner som blev mammor till varsin flicka igår. Grattis Jane och grattis Anna! Hoppas vi snart får träffa era små tjejer!

Nya...

...rocktröjor till lillen/lillan.

Glömde lägga in innan, men dessa är från moster Josse!


Lite sorg...

...denna fredag. Sov fruktansvärt dåligt i natt. Den lille krabaten rörde sig hela tiden. Det bara gick inte att sova. Ingen ställning funkade. Emmelie var uppe tidigt för att köra ner till Löddeköpinge, när hon gick tänkte jag att nu måste jag bara sova. Men det dröjde inte länge förrän Emmelie ringde och sa att Michael Jackson var död. Jag for upp och slog på tv:n, och mycket riktigt. Det känns lite konstigt. Jag och min syster Josse var riktiga fans en gång i tiden. Lite väl mycket fans kanske. Jag har pärmar fulla med bilder och utklipp ur tidningar med bara Michael Jackson. Att inte förglömma så fick jag chansen att se honom live två gånger, en gång i Köpenhamn och en gång i Göteborg. Just nu känns det stort!
Media gjorde en bild av honom, men geniet i musiken och dansen kommer leva vidare. Han är faktiskt historisk! Kolla bara in detta tidiga klippet:



Igår var jag också så där himla trött. La mig i soffan och såg första Jönssonligan filmen "Varning för Jönssonligan". Somnade till som vanligt, och därefter blev jag zombie. Hoppade till slut in i duschen, för att lite senare gå ut till barnmorskemottagningen. Det var den värsta promenaden på bra mycket länge. Hur hett som helst. Luften stod stilla. Och jag tjock och varm. Svetten rann av mig. Usch! Mötte upp Emmelie vid halv 2, och sedan hade vi en tid hos Malin. Hon var jätte go och trevlig. Hon sa att huvudet hade fixerats nu. Allt såg bra ut, och det kändes skönt att höra. Vi har en tid om 2 veckor till Malin igen, men vi hoppas ju att vi inte behöver gå på den. Då vill vi att den lille/lilla har kommit ut.

Nettan hämtade upp mig direkt efter. Emmelie fick tyvärr jobba vidare.. :) Vi åkte in till stan och började med att fika på Briggen. Härligt att sitta ute i skuggan. Nettan hade lämnat barnen hemma hos Håkan, och passade på att göra lite ärenden mellan amningspassen. Vi hann ändå med en del ställen.

Hann hem och lägga mig ner i 5 minuter innan jag skulle hem till mamma och pappa i Torarp. Josse plockade upp mig. Hon firade sin födelsedag där så att vi kunde sitta ute. Mamma och Josse hade gjort pajer. Jätte gott! Med var även morfar och hans Asta.
Josse fick sin present också, nu kan jag avslöja den :) Converse skor. Hon blev himla glad! :) Jag blev chaufför hem sedan, födelsedagsbarnet fick dricka öl under kvällen. :) Som tur var mötte jag Pitzon på vägen från Josses, han körde mig hem. Fick tassa runt i en mörk lägenhet sedan, Emmelie hade redan lagt sig efter sin sista träning för säsongen.


Födelsedagsbarnet          Mor & Far                         Morfar Stig


Jordgubbstårta - Mums    Converse!!!!!                    Himla glá idá!!


Jag var också med


En stolt mormor har förberett en sovhörna till sitt barnbarn





Fredag...

...du är så välkommen!! :-) ska bli riktigt skönt med helg. Hoppas vädret håller i sig bara! Onsdagens match gick rent ut sagt käpprätt åt skogen! Vi förlorade med 4-0. Tror inte ngn i vårt lag gick av plan och va nöjd med sin insats utan vi var nog allihop väldigt missnöjda. Jag var iaf.
Bara och bryta ihop och komma igen. Nu väntar ett 3 veckor långt uppehåll och det ska bli göttigt(Victorias hembygda ord :-) )!
Vi väntar ju in Plutten när som nu och Nettan tror h'n tittar ut på söndag, vi får se om hon har rätt! :-)
Roligast är nog så fort man ringer till Josse eller Hanna så tror dom att vi e på väg till BB! :-)
Och när jag inte ringt min mamma på en dag så trodde genast min syster att vi va på väg.
Men jag lovar alla som vill att vi hör av oss när vi åker att vi hör av oss så ni behöver inte vara oroliga! :-)

Dagens tragedi, Jessikas stora idol Michael Jackson har gått ur tiden. Dödsorsaken är väl inte fastställd än men det är väldigt tragiskt hur det än är. Han var ju bara 50år och skulle ut på turne i sommar.
Tycker väldigt synd om hans barn.

Ikväll är det fotboll igen. Tror Sverige har en bra chans faktiskt!! Ska bli kul att se och hoppas Sverige visar upp ett lika bra spel som tidigare matcher.

Imorgon ska jag förhoppningsvis få tummen ur och ge mig ut och köpa en ny cykel. Min har ju blivit stulen så jag behöver en ny. Har sett nga fina som jag kan tänka mig på Team Sportia (Ulmer säger man det med Roberts uttal så blir de genast mkt roligare!!)

Söndag ska vi hälsa på Jessikas jobbarkompis som har fått en liten Ebba. Först ska jag stå som matchvärd på lörbycupen. Brukar vara kul att titta på framtidens spelare!

Trevlig helg på er alla!

Värmeslag...

...på Sternö var det idag. Satt uppe på det berömda berget med mor & far idag igen. Men idag var det hutlöst varmt!! Igår var jag också där en stund, men då kom det en del moln och det blåste lite vindar då och då. Fick sätta mig lite i skuggan idag. Känner ändå inte för att sola för mycket. Den känslan har försvunnit lite, men det är skönt att komma ut lite. Man får passa på helt enkelt!


Utsikt från berget över Sternö                                     Älskade Ebba var med


Mammas coola keps        Pappa Leif

Natten var orolig. Vaknade med jämna mellanrum av att jag hade sammandragningar och värk. Tänkte då att nu börjar det nog, men det blev aldrig mer än så. Var helt slut när jag vaknade vid 8 tiden.
Klockan 9 var jag hos Linda på Lödder för att klippa och färga håret. Var så glad att jag hann med detta. Trodde inte det ett tag. Gud vad skönt när någon pysslar om en en stund i en salong. Det känns liksom lyxigt! Linda färgade i alla fall bort allt grått som jag tyvärr måste dras med och klippte upp det lite. Härligt!
Gick sedan runt lite på stan för att hitta present till min syster Josefine, som fyllde 31 på självaste midsommaraftonen. Då var det inte läge för kalas, utan det blir i morgon. Kan inte i denna stund berätta vad jag hittade. :) Men glad hoppas jag hon blir. La också ner tid på att hitta en del barnkläder på Lindex, har lite att ge bort där också. Men det var rejält utplockat. Hittade dock till slut lite fint i alla fall.

Nu har jag vilat och duschat och ska snart åka ner till Lörby Park för att kolla när Emmelie spelar. Härligt väder att heja i! Ska ta med mig en brasse och bara slappa.

Förresten i går fick vi besök av Jan och Agneta. De hade köpt så fina kläder på Name It till vår lilla älskling. Nu får du snart komma ut så att vi får klä dig i alla fina kläder du redan fått!! :)

Och till min kompis Anna, vi tänker på er!! Ska kanske storstäda i morgon!! :)


En fjäril som jag hastigt såg på balkongen.





Då va det...

...matchdax idag igen! Idag är det Rödebys tur att besöka Lörby park. Semifinal i Svensk fastighetsförmedlingscup. Vinner vi idag kommer vi att möta Asarum som redan är klara för final och det kan ju bli en minst sagt intressant match!
Är verkligen taggad att slå Rödeby!
Måndagens match var en märklig historia. Vi vann med 8-4. Gjorde många mål men släppte samtidigt in nga för enkla. Men men 3 poäng iaf och en tillbakablick på vårsäsongen så har vi sammanlagt gjort det bra.
Sista matchen idag och ev en träning imorgon sen är det upphåll i nga veckor och det ska bli skönt!

På tal om match vilken kanonmatch igår utav Sveriges U21! Verkligen underhållande! Hoppas att dom kan slå England nu på fredag hade verkligen varit rikitgt kul för dom om de hade fått spela final på hemmaplan!

Jaha vad gjorde vi igår. Jobb och sen va jag och klippte mig för att sedan börja laga lasagne som faktiskt blev riktigt lyckad! Har ätit det till lunch idag med. Sen var det ju U21 matchen och sen va det läggdags.

Återkommer imorgon med resultatet från dagens match.

Trött...

...och åter trött.

Åter igen kom en dag i trötthetens tecken. Men vaknade i morse av att jag hade smått molande värk i magen. Framåt förmiddagen var de borta. Började fundera på att kolla genom väskan riktigt ordentligt så att vi verkligen har allt nerpackat om vi måste sticka till BB snart. Började också lyssna på musik på datorn för att välja ut låtar till en förlossningscd. Kom väl fram till ett tiotal låtar, men sedan tog tröttheten över allt tänkande. Fick lägga mig i soffan, och somnade bums.

Emmelie kom hem på sin lunch och åt här. Hur fint väder som helst sa hon att det var ute. I vanliga fall skulle jag känna panik över att inte gå ut en sån här dag, men jag bara orkade inte. Hoppas att vädret kan hålla i sig till lite längre fram i sommar, när jag förhoppningsvis inte är så här trött.

Fixade lite mat vid 16 tiden och började kolla på "Goal II". Har man sett 1:an får man se 2:an. Inte lika vass som den första, men den dög. Tog sedan, tro det eller ej, på mig skorna och gick ner till apoteket för att köpa salva. Sprang inom ICA också och hämtade ut ett paket som kommit idag. Vann en videokamera på Tradera för ett tag sedan, och idag kom den äntligen. Känns skönt, nu ska den laddas och sedan packas ner i väskan med allt annat. Vi hade ju köpt en videokamera i höstas, också den på auktion, men den gick sönder vid första användningen helt mystiskt på vår senaste damklubbsträff. Ingen såg det hända, och vad gör man? Vi skulle ju ha en till att filma vårt lilla barn.

Nu är Emmelie och spela match. Hon ville jag skulle titta, men det passade helt enkelt inte idag. Kanske på onsdag om jag är piggare, då har de match igen, den sista inför uppehållet. Skönt tycker jag, eftersom det börjar närma sig nu.

Igår var vi förresten och åt middag hos Emmelies föräldrar. Vi fick varmrökt lax. Hur fint som helst. Efterrätten bestod av jordgubbar, glass och grädde. Mätta och belåtna blev vi allt! :)
På vägen dit körde jag inom City Gross för att köpa, tack vare ett tips av Cissi, vanilj coca cola. Jag var helt besatt ett tag av denna fantastiska dryck. Men den försvann ur sortimentet här i Sverige. Kommer ihåg att mamma och pappa fick köpa kassar fulla i Tyskland när de var där och shoppade till mig, där hade de den lite längre än Sverige, för att sedan utgå även där. Men nu finns den alltså igen, vet ej för hur länge bara. Endast 33cl, men vem bryr sig om det? Första glaset på år blev det alltså igår. Behöver jag säga hur gott det var? :) Såg "Kartellen" ur Beck samlingen till det och fick fötterna masserade. Härlig avslutning på den veckan!




Så va denna...

...midsommar över.

Fantastisk trevlig helg med goda vänner och familj!



Midsommarafton började vi med att besöka Emmelies farmor som bor på hem.


Tre generationer Nilsson Ella, Emmelie & Rolf

Sedan begav vi oss till Håkan och Nettan för midsommarfirande. Med var även Håkans syster Jenny, hennes man Daniel och deras dotter Emelie samt hunden Kia.
Midsommarafton är matens dag helt klart! Vi gjorde inte mkt annat än åt! :-)
Nettan stod för det mesta, hon lagar fantastiskt god mat!
Jessika gillar ju matbilder så här kommer de i kronologisk ordning vad vi åt! :-)



Varmrökt lax                       Jordgubbstårta              Potatissallad    
            

Grillmästan Håkan med syster Jenny grillandes kycklingfilé

Mellan all mat så hann vi bla spela kubb och umgås med barnen.
Kubben vanns av Jessika, Håkan och Jenny.


Emelie, Jenny & Jessika    Emmelie & Nettan       Jessika


Daniel, Emmelie,            Jessika & Håkan            Emmelie & Nettan
Emelie & Nettan


Noah                                      Elsa                                  Emelie


Elsa, Emmelie &               Noah & Håkan                  Kökspersonalen :-)
Jessika 

Emelie, Elsa & Emmelie  Nettan                               Kia

Senare på kvällen när barnen somnat spelade vi Lika par leka bäst. Kul spel! Å nartuligtvis blev det ännu roligare då vi vann! :-)
Vi spelade även Håkans nya spel Scene it till x-box och Emmelie dominerade båda omgångarna! :-)

Igår va vi först och hälsade på Jessikas föräldrar som hyrt en stuga i Ronneby.
De va värsta regnvädret både dig och hem, öste verkligen ner!
Vi fikade lite och sen körde vi hem till Hanna, Fredrik och Cesar där vi lagade mat.
Eller rättare sagt Fredrik lagade köttfärssåsen och jag asissterade det andra, sallad och pasta.
Blev supergott!
När Cesar somnat så tittade vi på film. Taken en film med Liam Neeson.
Mycket bra film den rekommenderas!


Stugan                                  Ebba                                Leif & Sig-Britt


Cesar dansar till åsnans  Cesar tar kort                     Cesar lånar Jessikas sko
musik

I em ska vi hem till Emmelies föräldrar och äta varmrökt lax! Lina, Mikael och Malte ska också dit.
Blir säkerligen ngn god efterrätt också! :-)

Sova...

...och vila står på schemat. Det har blivit lite så varannan dag för mig den senaste tiden. Igår tex spenderade jag nästan hela dagen i soffan och tittade på film. Sov mesta delen av förmiddagen, men beslöt mig för att inte grämas över det. Utan vill kroppen sova, ska den få det! Snart kommer det nog inte stå sova och vila på vårt schema.. :)
Hade införskaffat mig lite begagnade hyrfilmer från Matöppet häromdagen, så igår blev det då "Scary Movie 4" (jag vet.. ibland suger min filmsmak, men kan ändå inte låta bli att skratta åt dessa.. ) och en svensk film gjord i USA med enbart amerikanska skådisar, "New York Waiting". Kan rekommenderas varmt! Måste bara tillägga att Beck filmen jag och Emmelie såg senare på kvällen hette "Hämndens Pris", en av de bättre än så länge (vi har nästan precis börjat titta på dem alla från början).

Började dagen med att ringa barnmorskorna. Hade haft problem med att sova pga av mina jäkla problem med hemorrojder. Ett mindre roligt ämne att prata om. Men ändå sen jag började äta järntabletterna har detta varit ett problem för mig. Har aldrig egentligen haft ont av dem, förrän nu. Nu värker de, kliar, och vill absolut inte gå ner i storlek trots att jag smörjer och smörjer. Fick reda på att vårt barn trycker på neråt nu i slutskedet, och det finns inte så mycket att göra åt saken. Ingen läkare skulle gå in och operera tex pga att jag nu är i v 38. Lugnare blev jag i alla fall, känns ju bättre att veta att barnet trycker på och därför går de inte ner i storlek i stället för att det kunde bero på något annat. Nu hoppas jag bara inte jag får vänta så länge innan lilla Plutten kommer, kan bli jobbigt fram tills dess.

Nettan och jag åkte på förmiddagen till Coop och handlade allt inför midsommarfirandet i morgon. Kändes ju skönt att ha det gjort. Mycket folk kan man snacka om, tur att butiken är så stor. Nettan hade med sig stora inköpslistan. Kändes skönt, hon har alltid superkoll så man inte missar något. :) Köpte med mig lite jordgubbar hem. 40 kr för en liten kartong. Sen slängdes ca 1/4 pga dåliga gubbar. Nä, där köper jag inga jordgubbar i morgon. Någon måtta får det vara.

En kompis som numera bor i Malmö med sin fru, Jennie, kom och hälsade på idag. Vi har inte setts på evigheter. Men det var kul att se henne!. Vi gick ut på stan och åt lunch på Siesta. Som sagt aldrig fel. Idag blev det Schnitzel för mig.
Passade på att hämta ut ett paket från On/Off, kameraväska till vår nya kamera, när jag ändå var på stan. Kan vara bra att ha, man är ju lite rädd om den och speciellt linsen.
Emmelie kom hem vid halv 4. Hon hade slutat lite tidigare idag. Då fick hon möjlighet att träffa Jennie för första gången. Nu har vi bestämt att vi måste ses alla 4 i sommar.

Känner att nu får det nog bli soffan igen. Det är livligt i magen och barnmorskan sa att det var viktigt att vila nu. Det goda rådet ska jag ta på allvar. :) Kan hända att det blir en film, "Goal", och eventuellt lite fotboll senare.

 

Vinst...

... blev det i tisdags!! 5-0!! Å bra spelade vi också!! Vädret va lite halmysko med värsta hagelskuren! Gjorde så jäkla ont på armarna och kallt blev de när man blev blöt. Men va gjorde väl det när spelet värmde!! :-)
Hanna aka Ulmer stod för 3 utav målen värsta målsprutan e hon! Vår andra målgörare lilla Mimmi stod för de andra 2.
Så våra forwards kan vara mer än nöjda med denna matchen.

Igår lagade vi ugnsbakad falukorv med mos! Gud så gott och underskattad! Som säkert många vet så tillhör ju korv en av mina absoluta favvisrätter!
Sen somnade jag på soffan och sov och sov! :-) Sen tittade vi på en Beck film som va bra faktiskt kom dock inte ihåg va den hette.

Ikväll e de träning på schemat. 
Imorgon ska vi hem till Nettan och Håkan och fira midsommar, det ska bli mysigt.

Trevlig midsommar på er alla!

Dragsnäs...

...har jag varit på idag. Ett idylliskt litet ställe i Ronnebys skärgård. Jag följde med Emmelies mamma Karin och syster Lina med sonen Malte dit idag. Karins syster Eva var hemma från Stockholm med maken Anders. Syskonen har hand om sommarstället tillsammans, och denna veckan var Evas.
Det blev en fantastiskt härlig sommardag, med fika direkt vid havet. Lite blåsigt dock, men att bara kunna sitta ute efter alla dessa regniga dagar var härligt.


Sommarstugan                  Från bryggan sett           Lina, Karin och Eva


Vassen                               Utåt havet                         Malte var också med


Eva och Anders

Efter det körde vi inom Ronneby och köpte ett presentkort på en restaurang till Karins bror Bengt. Vi fick låna en stor företagsbil vid vår flytt, och tänkte tacka för lånet med ett presentkort. Vi körde inom hans företag för att lämna det, men han var inte där. Istället lämnade vi det till Bengts dotter Anna som jobbar där tillsammans med sin bror Heiki.

Efter det bar det tillbaka till Karlshamn. Vid detta laget var vi så hungriga att vi beställde mat på Siesta och åt det uppe hos Lina och Mikael. Mikael tog rödspätta och vi damer kebabtallrik. Hur gott som helst! De är alltid så trevliga, och de har bra priser på maten. Och alltid är dricka inkluderat. http://www.siestapizzeria.com/

Vid 18 tiden var jag hemma igen, lagom till U21 landskampen mot Vitryssland. EM har dragit igång. Detta laget kan bli mer intressant att följa än vårt vanliga landslag. De vann i alla fall matchen med 5-1, och en hel del snygga mål bjöds det på.

Nu väntar jag bara på att Emmelie ska komma hem. Lång bortamatch mot Öster B. Hoppas att de vann!

Ikväll...

...är det match efter ett litet uppehåll pga Sweden Rock och studenten. Ikväll möter vi Öster B i Växjö.  Vi bara ska vinna så är det bara om vi ska hänga med i tabellen! Tingsryd ligger ff före men när de besöker Lörby park så ska de få se på andra bullar. Men men vi måste vinna våra andra matcher också.
Idag är Jessika med min mamma och min syster samt Malte och hälsar på min moster med man som är nere från Stockholm. De bor denna veckan i sommarstugan som mamma delar med sina syskon.
Kanonväder har dom fått!

Längtar som bara den efter både Plutten och semestern!
Plutten du är välkommen precis när du vill, vi e redo! :-)

Måndag igen...

...och så var vi inne i vecka 38. Jag hoppas denna veckan blir lugn, gärna lite rörelser, men inget mera. Midsommar på fredag, och det är även min syster Josses födelsedag. Efter det får knytet gärna komma. :)

Klockan 9 i morse var jag på Möllebackens fotvård, hos Wilma. Hade ett presentkort sparat sen i julas. Tänkte att fötterna kunde få bli lite sommarfina, och särskilt nu innan förlossningen. Efter det prioriteras nog ingen fotvård. Wilma är i alla fall underhållande. Och fötterna blev lena och fina...

Eftermiddagen fördrev jag med tvätt i tvättstugan. Massa lakan och handdukar skulle tvättas. Men gud vad bortskämd man blir när man har egen tvättmaskin inne i lägenheten. Inget spring eller passande av tider. Det är ju just då lakan som behövs hängas upp i torkrummet, och handdukar som blir bäst av att torktummlas som vi inte kan göra i lägenheten. Mellan varven såg jag äntligen "Bolt". Fantastiskt bra Disney film. Kan rekommenderas!
När jag skulle ut och hänga upp lakan en omgång blev jag stannad av några av gårdens barn. De undrade vilkens mamma jag var... Och sedan undrade de vad jag hade i magen... :) Fick med mig några "guld-stenar" upp som de hade hittat. Ska se om jag kan pantsätta dem. :) En del ungar är bara för härliga!

Nu ska jag gå och hämta ett paket från H&M, Emmelie har visst beställt något... :) Hon hann hem från jobbet i Löddeköpinge lagom till hennes fotbollsträning skulle börja. Lite tråkigt är det allt att hon är borta så mycket. Men det kanske ändrar sig snart.

Elsa Viola Marias...

...barndop har vi varit på idag. Jessika skulle ju vara fadder till lilla Elsa och det gick bra även att hon va lite nervös. Hon fick sitta på en stol framme vid altaret eftersom hon skulle bli för trött för att stå hela dopet. Prästen frågade ett par gånger om hon mådde bra.. :) Hon såg lite blek ut enligt Håkan :) De va fint i kyrkan och mkt folk. De va en liten tjej till som döptes ihop med Elsa vars farfar läste upp en dikt som de flesta fick fundera lite över! :-)) Nettans morbror sjöng en jättefin sång om Lykke liten. Å sen va det de vanliga psalmerna och bönerna.
Efter det åkte vi hem till Nettan och Håkan. De hade dopfesten i trädgården i ett partytält och vilken tur vi hade med vädret!
Elsa fick ett halsband med en skyddsängel med hennes månadsten i samt en personlig godnattsaga som handlar om just prinsessan Elsa av oss. Här beställde vi den: http://unikabarn.se


Elsas sagobok                  På väg in                          Faddrar samt familjen Andersson/Svensson


Doptjejen Elsa    Elsa med faddrar   Huvudpersonen själv

Igår va Anna och Anders här och det bjöds på kycklingfilé med rotfrukter och så kladdkaka till efterrätt. Blev ganska bra faktiskt. Vi tittade på Slumdog millionaire som vi alla tyckte va bra. Jessika hade redan sett filmen innan men med hennes dåliga minne så hade hon redan glömt slutet!! haha

Mor och far var här på en snabbfika nu ikväll för att lämna skydd till sängen ifall vattnet skulle gå! :-) kan va bra att ha!

Imorgon blir det jobb för min del och för Jessika väntar fotvård samt tvätt!

God natt gott folk!

Bakar...

...och lördagsfixar.

Idag sov vi till halv 10. Så härligt! Vi behövde det. Emmelie har haft problem med huvudvärk hela veckan, och behövde sova ut hon med. Vädret var ju sådär, inget regn i alla fall, än så länge. Vi beslöt oss för att gå en liten runda. Med regn eller inte. Gick inom City Gross på hemvägen. Köpte det sista inför kvällens bjudning. Emmelies kompis Anna och hennes Anders ska komma på middag. De väntar också barn, ungefär 1 månad efter oss.
Jag passade på att köpa "Bolt", senaste Disneyfilmen. Är galen i tecknat, eller animerat. Hoppas att vi hinner se den i helgen.


Bolt

Vi åt frukost och sedan drog Emmelie igång med värsta storbaket. Bullar! Detta är också en sån där förberedelse inför hemkomsten från BB. Det kan ju vara bra att frysen full med bullar. Mitt i allt kom även en kladdkaka till. Hon är effektiv, min fru. :) Jag sysslade lite med disk och städade toan. Sånt som också behövs göras. :)


Emmelies goda bullar

Nu får vi nog gå och ta igen oss lite, eller jag måste det i alla fall, om vi ska orka förbereda maten lite senare. Märker att jag måste ta lite småpauser lite då och då. Det är bra, för då orkar jag vara med längre.

Hjälpt Nettan,...

...lagat mat och fryst in, och vatt på 7års kalas. Så såg fredagen ut.

Kände mig grymt duktig när jag efter frukost satte igång att laga köttfärssås, för att sen frysa in i portioner. Vi tänkte att det inte skulle vara så dumt att ha lite mat i frysen den första tiden efter BB. Vi får väl se om de finns kvar tills dess. Det är ju så lätt att ta en portion när man är lat och inte orkar laga något annat i vanliga fall.

Hade bestämt med Nettan innan att jag skulle komma till henne på eftermiddagen och hjälpa henne med barnen. Det är mycket att göra inför dopet för Elsa på söndag. Mamma och pappa körde mig dit, eftersom Emmelie jobbade och hade bilen. Efter lunch åkte Nettan med Noah och handlade, jag stannade kvar med Elsa. Hon sov som en lite ängel till en början, men vaknade till och började skrika. Efter blöjbyte och lite vandrande i tvrummet lugnade hon sig, och somnade i min famn i soffan. Jag var också nära att slumra till. Känns bra att få "öva" lite nu innan vårt lilla knyte kommer.
När Nettan och Noah kom hem åt Nettan och jag lite lunch och packade sedan upp alla varorna. Emmelie kom och hämtade mig runt 16 tiden. Vi åkte därefter in till stan och köpte mig en amningsbh. Måste ju ha en till en början i alla fall. Exit hade en som var skön och satt bra. Köpte godis i favoritaffären på ronnebygatan, Gottepralinen. Körde även inom Miljö för att beställa vår barnstol till bilen från Folksam. Det skulle ta några veckor, men vi behöver inte denna första tiden ändå.


Noah                                    Elsa och Emmelie          Elsa och Emmelie 


Noah med mamma Anette       

Direkt från stan ut till Asarum för att gratta Edvin som fyllde 7 år den 23 mars. Vi kunde inte komma då, så nu var det verkligen dags att hälsa på honom. Vi hade köpt ett par sommar t-shirts bla och ett halsband från "Cars" med Blixten McQueen. Gissa om han var stolt över det!! :)
Vi åt god paj, och senare fick vi jordgubbar med glass och grädde. Hur gott som helst.
Vi fick med oss en korg på hjul hem, som Cicci och flera andra släktingar legat i som små. Vi tänkte ha den i sovrummet till vårt lilla knyte. Spjälsängen står i barnrummet och får inte plats i vårt sovrum. Tror det kan bli utmärkt i början, med amning på nätterna osv.


Edvin                                  Johanna                             Jordgubbar med glass & grädde

Var hemma innan 22, men trötta. En intensiv dag för mig, brukar vila lite då och då, men hann inte det idag. Vi la oss i soffan och kollade på vårt favoritprogram "Små människor i en stor värld", dvärgfamiljen Roloff. Kolla in om ni missat!! Går varje eftermiddag på 4:an, men även på Discovery Travel & Living. Vi är som besatta. :)


Familjen Roloff

Today...

...med Joshua Radin.

En sång till min fru Emmelie! Hade velat spela den för dig på vår bröllopsdag. Jag lovar nästa år får du höra den!!


Sista gången...

...med vår barnmorska Bodil är det idag. Det tycker vi är lite sorgligt. Henne har vi diggat!! :) Hon kändes så klockren för oss. Men nu ska hon på semester (det måste ju även en barnmorska få.. ), och nästa gång ska vi nog ha Malin. Det blir nog bra det också. Få se vad Bodil säger idag. Lite nyfiken om huvudet är fixerat nu.

Igår var jag grymt trött, nästan sjukligt. Hade ont i armarna och orkade helt enkelt inte sitta upp. Somnade tvärt i soffan strax efter att jag stigit upp. Min svägerska Lina ringde senare och frågade om jag ville komma över och va med Malte medans hon tvättade. Det kunde jag ju inte säga nej till. Hoppade in i duschen och vaknade faktiskt till liv igen. Lite "alone time" med en av de snällaste ungarna var hur mysigt som helst.

På kvällen var det landskamp igen. Sverige-Malta. Hade egentligen ingen WOW-känsla som man kan ha ibland, tack vare insatsen i lördags mot Danmark antar jag. Vi hade bestämt sedan innan att vi skulle se den hemma hos Lina och Mikael, eftersom vi inte har 6:an. Det måste vi fixa, det är ju den enda kanalen vi inte har känns det som. Emmelie som jobbade i Löddeköpinge igår hann komma dit innan det började. Vi hade förberett med lite mat från favoritstället Siesta (och det bästa är att Lina och Mikael bor precis ovanför). Jag och Emmelie tog kycklingspett, Lina lövbiff och Mikael pizza. Härligt!!
Matchen var egentligen rätt tråkig. Mycket slarv i första. Men de lyckades få in 4 mål till slut. 3 poäng i alla fall. Det ser inte så ljust ut till VM. Jag skulle vilja se ett helombyte av både tränarstab som spelare. In med de unga!! Sebastian Larsson och bröderna Elm och Elmander..
Moster Emmelie hade kvällen till ära köpt Maltes första lilla Sverigedress. Den var så söt! Han också! :)


Malte i sin Sverigedress                                 Malte vilar hos moster Jessika



Snart lunch...

....och jag vet inte riktigt vad jag ska äta. Är inte så jättehugrig då vi alltid har fika på onsdagar med de som jobbar våningen över. Himla gott e de! :-)
Idag är det återigen landskamp och ja vad ska man säga hoppas ju naturligtvis på vinst men det ser inte så bra ut i landslaget för tillfället så det kan lika gärna sluta med förlust.
Har ju dock inte 6an men vi har så fint bjudit hem oss till Lina, Mikael och Malte. :-)
Det blir till att beställa ngn mat ikväll och kela bebis!! :-)


Tage: Du vet vilket kontrollfreak jag e så jag måste ha styr på saker och ting annars får jag panik!! :-) å dessutom så hade vi ju ett rum över i nya lägenheten. Ni hade det så fint hemma hos er så det går absolut ingen nöd på lille Max!

Regn och rusk...

...och dataproblem. Visst låter det kul? Har i princip suttit hela dagen och klurat på problemen. I typ 2 veckors tid har vi haft uppkopplingsproblem. Nu verkar det ha löst sig. Nu vill i stället datorn inte känna vid skrivare, och Internet Explorer crashar hela tiden efter en uppdatering. Jag använder Firefox egentligen, men Emmelie kan bara använda sin e-leg i Explorer (fråga mig inte varför). Så då måste jag lösa problemen. Jag ger det lite tid till, sen ringer jag Håkan (Noah och Elsas pappa).

Tog en paus innan idag och for på sista föräldraträffen. Så nu vet vi ALLT! :) Not. Vi är förberedda i alla fall, och det känns skönt. Vi har tyckt att det känts skönt att komma dit och höra de andra föräldrarnas frågor och funderingar. Alla är vi nybörjare i början, och funderar ungefär i samma banor. Kan bli intressant att få dela de andras upplevelser EFTERÅT, om vi ses vill säga. Synd att de inte har någon sorts återträff. Kanske de skulle fundera på det..

Nettan, som är mamma till Noah och Elsa kom förbi idag med deras barnvagn. En svart Emmaljunga. De fick köpa en tvillingvagn till sina barn, eftersom de kom så tätt. Vi fick därmed turen att köpa deras första barnvagn. Det känns otroligt spännande att se vagnen stå här i lägenheten och bara vänta på att få ut och köras, med vår lilla Plutt i. Snart kanske.



Nej, tillbaka till problemlösningarna!

Föräldrargruppen

Idag är det sista träffen med föräldrargruppen. Kom inte riktigt ihåg va det va vi skulle gå igenom idag men jag tycker det har varit 2 intressanta träffar tidigare.
Tycker även alla i gruppen har varit jättetrevliga. Man vet ju aldrig liksom om det skulle vara så att ngn tycker ngt.
Men jag måste säga att på alla ställen som vi har varit så har vi blivit jättefint bemötta! Och det är ju ngt vi är väldigt tacksamma för! Eller i och för sig råkade Jessika ut för en otrevlig dam på Tingsrätten när hon skulle fråga om adoptionen. Men hon fick en ursäkt sen och det va ju skönt för Jessika blev ledsen.
Igår va det jobb som gällde sen direkt ner till träningen för att sen hem å bråka med datorn som inte ville skriva ut ett papper! Mitt tålamod tog slut ganska snabbt så inget papper blev utskrivet! Jessika har mycket bättre tålamod när det gäller teknik! :-)

Måndag

... förmiddag. Jag, Jessika, har precis ätit frukost. Något sent, Postens tidiga morgnar har sakta men säkert  börjat förfalla. Jag sover iofs rätt dåligt på nätterna nu. Vaknar för att gå på toaletten, för att sen ligga klarvaken och glo i taket i flera timmar. Den lille/lilla är ju rätt livlig också, vill gärna sträcka lite extra på sig, även om platset är knapp. Lagom till när Emmelie sticker till jobbet somnar jag om, och sover ett par timmar till. Jag behöver dessa timmarna, det vet jag. 



Min fru bygger hurts
                                                                                                                                                                                

Igår ringde Nettan och sa att de var på väg till IKEA. Vi behövde en hurts till vårt skrivbord, som var restad när vi var där tidigare i vår. 2 kartonger har blivit stående i vårt sovrum sen flytten, och i dessa bara "kontorssaker". Ska bli skönt att få bort kartongerna idag. De köpte även en ram till vår fantastiska "bröllopsbild", som Emmelie hittat på nätet. Hon är rätt finurlig på att hitta coola siter. Kolla in sidan här: www.isa.nu.


                                                                                                                                                                                         Vår bröllopsbild


Satt även och kved i soffan när Söderling förlorade mot Federer i går. Som svensk tror man alltid det bästa om alla idrottare (tack vare vår härliga journalistik i detta land), ingen kan förlora. Inte ens svenska fotbollslandslaget. Ingen trodde ju det. Det stod inte i tidningen. Men Söderling var en underdog, tapper och försökte. Dig kommer jag följa framöver. That's a bet!


Som hederliga svenskar vi är, körde vi även och röstade. Det hade väl varit rätt tunn uppslutning runt om i landet. Men det känns ju alltid skönt att vara delaktig på något sätt. Hörde att (s) vunnit. Ett steg i rätt riktning kanske?


Måste ju nämna också att vi har fått 2 nya tröjor/bodies till Plutten. Karin och Lina körde ner till Sweden Rock i fredags, och då fick vi välja 2 stycken. Det blev Kizz och Ramones. Coola tycker jag! En liten rocker kanske? Moster Josse kommer ÄLSKA det i så fall. :)  


                                                                                                                                                                  Sweden Rock tröjor


Pisseplasten...

...har vi varit och tagit ner idag på Sweden Rock! Tvi faan rent ut sagt vad det luktade! Blää! Som tur väl var gick det snabbare än vad jag trodde. Just nu sitter Jessika och tittar på tennisen men jag är inte fullt lika intresserad. Hon har en Sverigetröja på sig och kommenterar hela tiden, hon e så söt! :-) Snart kommer en släkting till mig och hans fru, Jan och Agneta,  och ska fika lite. Blir köpt kladdkaka! :-) Var för lat för att baka! Eller rättare sagt trodde jag inte att jag skulle hinna.

Igår hos mamma blev det smörgåstårta som jag älskar och mina favoritbullar,sockerbullar, och så tårta på det! Mums!
Men fy va Sverige va dåliga!!!! Men jag lider verkligen med Henrik Larsson! Usch vilken tragedi!!
Lille Malte låg hos mig hela matchen. Han verkade trivas där! Först låg han och pratade lite sen somnade han! :-)
Simba (katten) blev lite avundsjuk så sen fick hon ligga i mitt knä! :-)


Simba                                Födelsedagstårta

Här...

...är Pluttens alla kläder i den minsta storleken 50/56.


Bodys


Byxor


Filtar


Pluttens rum



Idag...

...har vi först varit hos Jessikas systers kompis Martina och fått en babysitter och en barnstol. Vi ville betala henne men hon ville absolut inte ha ngt. Så vi får köpa ngt fint till hennes flickor istället.
Sen gick vi direkt hem till Jessikas faster Marita och man Sören och fikade. Första gången jag träffar dom då deras släkt inte umgås så flitigt. De va jättetrevliga och kakorna va kanon! :-)
Ikväll ska vi hem till min kära mor som fyller 52år. Stort Grattis! Hoppas det blir någon god mat men det brukar det alltid bli!


Mamma Karin och Malte

Jo förresten...

... Plutten kommer att ha en massa fina kompisar när han/hon anländer.
Det är lite roligt för jag blev moster 27 april i år så Plutten och kusin Malte kommer ha en massa kul & bus ihop! :-)
Så klart om dom inte bråkar som hund och katt, det kan man ju aldrig veta! :-)
Sen har vi Hannas och Fredriks tuffe lille son Cesar som kommer få ta hand om Plutten och lära honom/henne allt han kan!
Sen har vi de söta syskonen Andersson som är födda tätt. Först kom Noah förra året i januari och i mars detta året kom lillasyster Elsa.
Så våra närmsta vänner har fantastiskt fina barn allihop!!


Malte (mosters prins)


Cesar
                           

Noah


Elsa


Det kunde man aldrig tro....

....att vi skulle hamna i bloggträsket! Men men nu är vi här!:-)
Vi får väl se om vi kan lära oss allt det här!
Jaha vart ska vi börja tro?? Hm låt mig se!
Jo vi kan väl börja med att säga att vi är 2 tjejer som är gifta med varandra och tycker man inte det är ok så är det bara att lämna sidan redan nu! Vi har varit gifta ganska exakt i 1 vecka och än så länge känns det riktigt bra!! Inga skilsmässosymtom ännu! :-)

Detta är vi!
Vi på bröllopsdagen!

Dessutom har det mest fantastiska hänt oss!! Jessika är gravid med vårt första barn!!
Magen går under arbetsnamnet  "Plutten". Jag, Emmelie, tror att det blir en liten tjej och Jessika tror det blir en kille.
Namnen vi hade tänkt oss är Ella eller Wille men det kan säkert ändras på vägen.
Imorgon är det exakt 1 månad till BF och vi längtar så!
Det mesta är klart tills Plutten anländer, finns dock lite småsaker kvar.
Plutten kommer dock inte behöva gå naken då jag fullkomligt älska att shoppa till honom/henne! :-)

Tänkte lägga in lite bilder på Jessikas mage och man kan se klart och tydligt att den har växt! :-)

v. 17v. 26
v.6                             v.17                           v.26                         v.31

RSS 2.0