Helgen med Johanna

Har precis kommit tillbaka från BVC och lämnat ett ösregn utanför. Skönt att det finns regnkläder både för mig och vagnen. :) Ella väger nu 5860 gram och är 61,5 cm lång. Hon hade bara ökat 0,5 cm sen sist, men det är bra, hon är ju redan så lång. Om två veckor är det dags för vaccination. Lite nervös inför det eftersom alla säger att den andra sprutan gör så ont. Vet inte om jag klarar se det.

I helgen bodde Johanna, Ellas syssling, hos oss. Mamma Cissi jobbade nätterna och pappa Mattias sprang Lidingöloppet. Nu är ju Johanna en stor tjej, redan tretton år, och man kommer ju ihåg när man själv var i den åldern. Man stod ju lite med ena benet i barndomen och det andra benet var ju redan tonåring för fullt. Jag hade jättestor hjälp av henne. Hon och Ella kom jättebra överens, och om Johanna bara vill byta blöjan nästa gång så har vi barnvakten klar! :)


Ella med sin nya kompis Johanna

I fredags åt vi tacos och kollade på Idol. Emmelies föräldrar tittade upp en stund också. Vi såg även Skavland där Anna Anka gästade. Vi var ju lite nyfikna på hur hon "egentligen" är. Men hon var nog mest som hon är tror jag. Jag hade ju väldigt svårt för henne efter första avsnittet av "Svenska Hollywood Fruar", men nu tycker jag hon är rätt underhållande. :) Det blir bra tv om inte annat.

Lördagen började med en runda på stan. Emmelie var tvungen att hitta kläder till kvällen. Avslutningsfest skulle laget ha på kvällen. Jag och Johanna gick med som smakråd när hon till slut valde sin outfit. Fin blev hon!
Därefter gick vi till Gottepralinen för att köpa godis och hyra film. Lite kul skulle jag och Johanna också ha. Vi hade bestämt innan att vi skulle få välja varsin film. Jag valde "Marley & Jag" och Johanna valde till slut en film hon redan sett, "Disaster Movie". Och ja, den var lite en distaster film. En parodi på det mesta inom film. "Marley & Jag" var bra. Lång och lite sorglig.
Emmelie skulle egentligen ha spelat säsongens sista match mot Öster 2, med de lämnade wo. Rätt dåligt. De hade ju inget att spela om, Lörby har ju redan gått upp i 2:an, men man kan ställa upp ändå. Hela firandet kom av sig. Därför beslöts det att det skulle spelas en internmatch i stället. Jag, Johanna och Ella körde ner och kollade, och alla som kom fick gratis korv. Inte illa! Sedan blev det lite firande ändå. Blommor, guldhattar och champagne.


Vinnarna av div. 3 Småland: Lörby IF


Två lyckliga vinnare: Emmelie & Hanna (Emmelie fick pris som bästa försvarare och 3:e plats i träningspriset)

Emmelie for på avslutningsfest och jag, Johanna och Ella åkte hem. Körde inom McDonalds och hämtade upp lite mat. Sedan blev det mys hela kvällen. Film, godis, lite fotboll och Guitar Hero.


Två riktiga hjältar!!!


Men coolast var nog ändå Ella!

Söndagen gick i slapphetens tecken. Alla sov vi länge. Emmelie var ju inte hemma förrän vid 3 på natten, jag hade inget att skylla på mer än att jag varit uppe längre än vanligt. Vi åt frukost sent och la oss sen i soffan och kollade på lite inspelade avsnitt av "Superstars". Mer orkade vi inte.
Klockan fyra åkte vi på middag hem till Nilssons. Rolf fyller 55 om en vecka, så det blev lite födelsedagsmiddag och lite firande. Vi år gott, och en ljuvlig äppelkaka blev det till efterrätt.


Härlig mat!                  Rolfs Grattiskort!


Grattis i förskott Rolf!!!

När vi kom hem blev det återigen soffan och "Ensam Mamma Söker". Tycker de är lite pinsamma, men jag kan ändå inte låta bli att titta. Det är tv när man slipper tänka. Passar bra en söndagskväll.



Kan inte låta bli att lägga ut bilder på vår älskling! Här är hon i Maritas hemmastickade tröja och mössa. Hur sött som helst!!



Jag väntar på en...

...sovande bäbis. Ella somnade till slut in efter lite skrik. När hon är riktigt trött kan hon inte somna in själv, utan man får gå med henne i famnen tills hon slumrar in. På dagarna övar jag att lägga henne i hennes egna säng i hennes egna rum. Hon sover fortfarande mellan oss på nätterna, vi borde lära henne sova själv det är vi medvetna om, men det är svårt när det är så mysigt att vakna upp jämte henne.

Tänkte sedan bege mig till Expert för att kolla upp en skrivare till datorn. Den vi har har inte fungerat på flera månader, och vi skulle vilja ha en kombinerad som även skriver ut foton. De har lite erbjudanden de närmsta dagarna. Får se om jag hittar något i min smak. Bara det inte börjar regna. Det hänger i luften och det är en liten bit att gå. Få väl stoppa ner regnkläderna!

Igår var Hanna här med oss och kollade på Mjällby-Landskrona. Vårt blekingska lag Mjällby är nu klara för allsvenskan. Ska bli kul att åka dit nästa år och se allsvensk fotboll på så nära håll. Vi smällde i oss massa godis, och jag hittade en "glömd" godispåse här i hallen efter Hanna idag. :) Hon ville tydligen inte ha resterna idag...
Det blev ju givetvis Idol efter det. Nu börjar det bli spännande. Får ens favoriter stanna? Jag har Karl, Joy och tjejen med rasta flätorna som favoriter. Och Erik också om det var så han hette. Killen som liknar Alm, fotbollsspelaren. Enligt Bagge på facebook kommer gåshuden idag.

Så nu vaknade min älskling. Får återkomma med helgens händelser när Ellas syssling Johanna varit här.

Trevlig helg!

Det borde vara förbjudet...

...med inneskor med hård sula! Särskilt om man bor högst upp i ett hyreshus. Och sen borde det vara förbjudet att skälla på sina barn i en lyhörd lägenhet och i trapphuset innan klockan sex på morgonen! Att man ska behöva vakna av detta varje morgon. Börjar bli tröttsamt.
Jag har väl nämnt att vi letar hus? Vi skulle vilja hitta vårt drömhus, gärna imorgon. Är lite trötta på att bo i lägenhet över huvud taget. Här vill de helst att vi plockat bort barnvagnen där nere vid ingången. Och vart skulle den stå? I lägenheten kanske? Jag blir så trött bara. I hus behöver man inte bekymra sig för sånt. Och man skulle slippa hårda sulor mitt i natten och tidiga mornar.. Om nu inte Emmelie skaffar sig ett par vill säga... :)

I lördags var vi på Maltes namngivningsfest. Lina och Mikael hade fixat det jättebra. Det var en enkel men mycket fin ceremoni. Lina hade skrivit en jättefin dikt till sin son Malte. Denna fick vi upptryckt med oss hem. God mat och mycket god tårta (Emmelie hade rätt, Evas tårta var superb!) serverades.
Vi ska ha Ellas namngivningsfest i november. Det mesta har vi redan planerat, men vissa smådetaljer har vi kvar. Det blir lite i stil med Maltes. Ska bli kul!


Namngivningsbarnet Malte


Kusin & fadder
Ella med Jessica?     Ella i klänning dagen till ära
Elmida och Malte


Gullungen


Pappa Mikael tänder en Lucky Baloon i Maltes namn

Min andra husvisning var jag på i söndags. Emmelie var i Reftele och spelade match. Hela dagen var hon borta. Så jag fick ta med mig mamma och pappa. Jag kände mig ju hur borta som helst förra gången. Alla par satt noga och läste papprena man fick och ställde frågor. Jag och Josse gick bara omkring och sa "åh vad fint det var" osv. Pappa ställde lite frågor i alla fall. :) Huset på Ängsvägen var hur fint som helst, men alldeles för litet för oss. Om vi skulle utöka vår familj skulle vi bli tvugna att bygga ut. Och det blir för dyrt för detta redan dyra hus.

Söndagseftermiddagen spenderade jag hos mamma och pappa, förutom en runda ut till Åryd för att kolla när Märserum spelade sin sista match för säsongen och för alltid. Nästa år blir det sammanslagning med Hällaryd. Härlig seger blev det denna sista match. Gott! Vi blev lite sena till matchen. Mamma och pappa fick vara med när det blir vilt hallå när man har bråttom. Mamma bytte på Ella som passade på att kissa samtidigt. Byte av kläder blev det även då. När jag skulle sätta ner henne i bilbarnstolen bajsade hon. Jag lyfter upp henne för att byta lite snabbt igen. Då kräks hon. På mig och på sig själv. Byte av kläder även denna gång.. och på mig. :) Alltså blev vi sena. Det slår aldrig fel!

Nu är det onsdag och halva veckan har gått igen. Emmelie var hela tisdagen i Danmark med jobbet och kom hem klockan 21.30. Sen dag. Jag fixar mest här hemma. Begriper inte vad fort tiden går. Läste i och för sig ut "Flicka som lekte med elden" igår och började genast på "Luftslottet som försvann". Med det slutet gick det ju inte att pausa. Vill ju gärna gå på bio nu och se "Flickan som lekte med elden", så vi testade att ge Ella tillägg med flaska igår. Med si det gick inte. Ville bara ha bröstet. Vi får testa igen.

Det är så kul att se vad hon utvecklas hela tiden. Nu sitter hon i babysittern och tar lite i tygboken hon fått. Hennes grepp är inte "rena", men hon försöker. Häromdagen såg jag att hon satt och vifftade med ena armen, den andra hade hon knuten i luften och satt bara och studerade den. Precis som "oj vad är detta, har jag en sån".
Och hon blir så glad när man kommer till henne på morgonen när hon vaknat. Det finns inget bättre än att se henne skratta eller le. Hon försöker prata lite ibland också, det blir mest grr grr, men ändå. Man smälter. Underbara unge vad du är älskad!


Ella med sin tygbok


Söta lilla handen håller i

Har ju glömt...

...att berätta att den veckan blev jag förälder till Ella även på pappret! Tog inte ens 2 veckor från det att vi var på familjerätten första gången tills allt var klart. Fantastiskt snabbt jobbat! Vi som hade räknat med en dryg process på minst sex månader!




Snart dags för Maltes namngivning.


Olle Malte Gunnar

Snart e de fredagsmys

Japp det får det bli idag. Vi har en massa idol och Superstars inspelade så vi får ta tag i de och se dem. Vill hemskt gärna se nya Wallander också samt Flickan som lekte med elden. Men lite svårare att gå på bio då Ella endast ammas och Jessika blir nog ledsen om jag går utan henne. Så det får vänta.

I onsdags så var min dagmamma (som jag hade när jag va liten:-)) Marita här samt hennes man Peter. Lina, Malte och mamma var här också. Marita och Peter gratulerade mig i efterskott och sen hade hon stickat en sådan söt olle med tillhörande mössa till Ella. Efter de gått så skulle vi se på Inter-Barca via Viasat on demand men gissa om vi blev både besvikna och riktigt förbannade! Kostade 79kr vilket var helt ok men tror ni att vi kunde se matchen??!! Och tror ni att kundtjänst svarade i telefon??!! Jessika satt i telefonkö i 1,5 timme och inget svar!! Tillslut mailade hon men de har fortfarande inte svarat! Tur vi har canal digital! Så av den anledningen blev det ingen fotboll så medans Jessika satt i telefonkön så hann jag bada prinsessan. Hon är för söt när man gör det för hon gillar det verkligen!


Maritas tröja och mössa till Ella


Sötnosen efter badet

Igår var det jobb i Lödde och efter det träning. Hann inom center syd på lunchen och köpte en flecceoverall till Ella. Vi har redan en men hon behöver 2st då hon lär spy ner den ena ngn gång! :-) Köpte en blå på Lindex i stl 68 men gissa om jag blev förvånad när jag skulle klippa av lappen. Då var själva storleken 62 i overallen men 68 på lappen. Irriterande! Så jag får sticka och byta idag hoppas de har 68 inne för jag gillade den.

Imorgon är det namngivning för Maltis, ska bli spännande! På söndag lång bortamatch till Reftele vilket kommer ta precis hela dagen medans Jessika ska på husvisning. Trevlig helg alla!


Denna lite för stora jacka (just nu) fick hon av Vickis mamma


Vårans älskling!





Mitt i veckan

Och så var det onsdag. Hur gick det till?

I måndags var jag på min första husvisning. Emmelie jobbade i Lödde så jag tog med mig syster Josse, och Ella givetvis. Huset ligger utanför Mörrum, Gustavstorpsbyväg för att vara exakt. Ett läge som jag gillar. Men detta var nog inget för oss. En gammal skola som gjorts iordning till hus. Potential att bli hur bra som helst, men rätt mycket jobb. Jag hade bara retat mig på allt. Tror nog vi ska ha något lite nyare med mindre jobb. Men nu är det igång i alla fall. Man bör nog börja kolla runt en del innan man hittar sitt drömhus.

Att hösten närmar sig med storsteg kan nog ingen undgå vid detta laget. Det finns EN bra sak om man vill slippa det ruggiga utanför (det har ju inte riktigt börjat ännu, men tids nog) och det är ju alla program som börjar på tv. Missade någon Hollywoodfruar på 3:an? Herre Gud säger jag bara vilka kvinnor, och då menar jag inte i bemärkelsen WOW, utan hua! Anna Anka var ju i en klass för sig. Förskräcklig! Otrevlig! Och faktiskt inte det endaste snygg! :)
Vi såg fram emot Mari Jungsteds filmer baserade på hennes böcker som började i söndags. Vi var så irriterade på att de inte synkat ljudet med bilden. Nu visar det ju sig att vissa av skådisarna var tyska och att det hade dubbats. Hur korkat som helst. Varför har man tyska skådisar med och sen få dubba? Finns det någon fördel? Stackars Mari som tydligen var besviken.
Igår började även superstars på 3:an. Helt ok än så länge. Vem gillar inte Ravelli eller Salming? Kan nog bli bra. Heja lag Forsberg!

Igår var jag och klippte mig hos Linda. Hur härligt som helst att få bort allt det slitna. Men förlåt Linda att jag glömde tiden i måndags. Så pinsamt. Jag hade precis ammat klart när Linda ringer och undrar var jag är (obs! detta har hänt innan) och jag får panik. Nu fixade det sig att en annan kund tog den tiden och hon hade fått ett återbud till tisdagen. Puh!
Direkt efter klippningen (och en snabb ammning i Lindas fikarum) for jag till BVC med Ella. Det var dags för läkarundersökning och vägning. Nu är tjejen 61 cm och väger 5360 gram. Läkarundersökningen gick bra. Hon var så duktig och lät doktorn titta på henne överallt. Läkaren fick till och med titta ner i halsen utan att Ella sa ngt.

Idag på morgonen har vi varit på banken hos vår bankman Martina. Vi hade en del ärenden bla la vi upp ett sparande till Ella. Det är ju en hel djungel det där. Jag är glad att Emmelie har lite mer humm och intresse av det där. Jag sitter mest jämte som ett fån. Sen pratade vi pension. Det är ju också ett sånt där ämne som jag inte kan något om. Nu har jag lite mer inblick känns det som i alla fall. Eftersom vi är på jakt efter ett hus så pratade vi även lite om lån osv. Det är ju en rätt stor grej att bli husägare så där får jag nog skärpa mig och lägga ner lite energi på att förstå. Men det känns det som att jag vill.

Nu vill min dotter ha lite uppmärksamhet. So long!

Begravning, match och besök

I fredags var det begravning för farmor Ella. Jobbigt var det, som det alltid är vid begravningar.
Men det blev ett fint farväl.
Efteråt var vi uppe hos pappas äldsta bror Lennart och hans fru Inge och fikade.


Jessika med Malte &     Ella kan sitta själv nu
Suzanne med Ella         Not! :-)

Igår var det match. Vi vann med 8-0 mot Hovshaga och var då till 99,9 % seriesegrare. Vi spelade kl 12 och Tingsryd kl 15. Växjö gjorde var dom skulle och slog Tingsryd med 2-0 vilket gjorde att Lörby spelar div 2 nästa år!!!! Gött!! Det har varit målet hela säsongen. Samtidigt kom vi upp över hundra gjorda mål denna säsongen.
Det 100:e målet gjordes av Fia. Målskillnaden är nu 104 gjorda och 17 insläppta och det är ett hyfsat facit! :-)
Två matcher återstår innan serien är slut.
När jag kommit hem kom min gamla klasskompis Emma P på besök. Mkt trevligt! Hon bor i Halmstad och vi har tyvärr inte träffats så mkt sen vi slutade skolan.
När Emma var här så plingade det på dörren. Det var de söta grannarna Sofia och hennes mormor (som vi tyvärr inte kan namnet på. Kan du hjälpa oss här Sofia?). De hade en present till Ella. En supersöt stickade kofta! Tack så hemskt mkt!


Jättesöta koftan från Sofia &
hennes mormor



Victoria in action           Fia ser grymt fokuserad ut   Ulmer sliter :-)



Svensson slår straff

Fia ser lite nervös ut i
bakgrunden :-)



Segersången


En del av publiken :-)
Ella, Sig-Britt, Leif, Ebba
och
pappa


Lörbybollen. Ska vara
riktigt goda har tyvärr
aldrig hunnit smaka för
de tar slut för fort!

Idag har Ida och Elin varit här och även Emma och Peter. Vi fikade & pratade lite skit! :-)
Jättetrevligt! Tror Elin och Ella kommer får riktigt kul ihop när Ella blir lite större!
Elin verkar jätteintresserad av bollar vilket vi håller tummarna att även Ella kommer att vara! :-)


Emma & Ella               Tuffa Elin i skinnjacka


Idas fina hemmagjorda Ida, Elin & Emma
marmelad

Ska snart ner till Lörby och stå i kisosken på B-lags matchen. Blir nog vinst idag också!


Ellas två favoritplatser. Antingen i sängen eller på skötbordet där hon
kan titta på sina kompisar i mobilen. Babygymet är inte alls lika intressant.




Päron- och yoghurtglass

Andra veckan som jag är ensam hemma med Ella på dagarna, och en del kvällar med för den delen. Fotbollssäsongen är inte över ännu. Men det går bra. Har väl insett att jag behöver lägga om vissa av mina egna rutiner för att få saker och ting att flyta lite bättre. Vi har ju nu en dotter som gillar att sova på förmiddarna. Då kan jag ju stiga upp tidigare själv och tex äta och göra mig i ordning innan den lilla damer vaknar, i stället för att ligga kvar och dra mig själv.. Jag brukar ju bli jättehungrig själv när Ella äter. :) Man lär sig nog hela tiden tror jag. Snart har jag nog mer koll.

I måndags var jag på BVC för vägning och mätning. Vår lilla tjej är nu 60 cm och väger 5190 gram. Alltså inte så liten längre. Det märktes igår när vi hälsade på hos familjen Larsson/Turner. Deras nytillskott i familjen Elis är nästan exakt 1 månad yngre än Ella, men han kändes så liten. Ella är bara 8 veckor, men man glömmer fort hur små de var. Elis storebror Mårten är nu 2 år och hur go som helst. Vi fick scones till fika, och Mårten åt sylt på sina. :) Jättegoda var de! Bra jobbat Jennifer och Philip!


Storebror Mårten gillar sylt!


Lillebror Elis

Vi hann även se andra halvlek av Sverige-Malta. Det blev med lite tur 1-0, men det var ingen vidare match. Bra med poäng, men hur långt räcker det? Senare var det Idol, andra avsnittet av uttagningarna. Vissa är ju hur pinsamma som helst, men en del bra har man redan hört. Tyvärr brukar de ju aldrig direkt få göra sin "grej" om de går vidare i Idol. Där är det ju mer eller mindre redan bestämt vilken stil de ska ha. I vilket fall, jag gillar att kolla i alla fall.

Idag har jag varit så pass duktig i köket att jag har gjort egen glass a´la Leila. De ligger i frysen och väntar på att stelna (pinnarna alltså - hade några sådana hemma). Det var inte svårt. T.o.m jag klarade det. Jag återkommer med resultatet. :)

Annars har det varit lugnt. Mamma och pappa var här idag. De hade baguetter med sig. Gott! Vi fick även lite äpplen och plommon från den egna trädgården. Giftfritt är aldrig fel. Idag satt Ella mot kuddarna i sängen. Hon börjar bli lite stadigare nu. Och hon börjar även få lite humör. Hon kniper gärna mig i armen om hon inte får som hon vill. Med naglarna. :)


Ella med sin mormor Sig-Britt


Glada lilla gullunge!


Jag kan sitta lite själv mot kuddarna

Tiden går fort

I torsdags så var mamma och pappa inne en stund på kvällen och hälsade på Ella. Jag fick hoppa över träningen för jag blev förkyld på natten mellan onsdagen och torsdagen och det var nog ett smart drag för det ösregnade typ hela dagen, vilket inte hade gjort förkylningen bättre.

I fredags var vi på Karön på kalas hon min kusin Anna som fyllde 35. Väldigt trevligt var det och jättegod mat! och Ella uppförde sig som en liten ängel!! Som vanligt får jag nog tilläga. Hon är helt underbart duktig och väldigt lätt att ha och göra med och ta med. Vilket är väldigt skönt! Samt sover hon ff väldigt bra på nätterna. Hon somnade kl 12 i fredagskväll och sov till kl 10 på lördagsmorgonen. Vi är glada så länge det varar! :-)


Anna med barnen              Ella                                      Amanda, Heiki & Ella


Långbord                              Huvudrätt                       Efterrätt


Adam                                   Moa                              Adam & Jessika


Moa, Ella & Adam                   Bengt & Karin             Pinnen & Anna


Barnen & Anna                       Emmelie håller i          Adam & Ella


Moa & Ella                                    Amanda                     David


Båten till Karön                                     Lite nattbilder!

I lördags var det match mot Älmeboda/Linneryd. Vinst med 6-0! Så det är i stort sett avgjort nu, men än kan allt hända så vi tar inte ut ngt i förskott! Vi har 96-17 i målskillnad så jag hoppas att vi kommer upp i 100 gjorda mål och det tror jag vi gör då det återstår 3 matcher. Vi har ju en nummer 10 i vårt lag också så hon får producera lite! ;-) Efter matchen så åkte jag med mor och far hem för de var och tittade. De följde med upp en stund och hälsade på och då hann vi se Mjällbys 2-1 mål! Jättekul och det ska till väldigt mkt om de inte går upp i allsvenskan! Sedan var det dags för nästa match å som man var nervös! Men Sverige matchen avslutades på samma fantastiskta vis som Mjällbys!

I söndags var vi först på frukost hos Nettan med familj. Eller frukost för oss iaf! Amerikanska pannkakor! Supergoda! Efter det var vi på middag hos Sig-britt och Leif och efter det åkte vi direkt på fotboll, Märserum-Union för att sedan hem och titta på Ensam mamma söker. Så hela dagen var fullbokad. Hemma hos Sig-britt och Leif tittade vi på bilder från det Jessika va liten. Å ja Ella är grymt lik Jessika!! :-)


Jessika som nyfödd.


Lite coola prylar...


Ellas och Emmelies coola Fjällrävenväskor!


Supersnygga fruktfatet från Lina.


Frugans present till födelsebarnet.


Supersnygga vasen från mor & far.


Bänken, vagnen och havet.

Helt ok väder, lite molnigare bara. Förmiddagen flyger iväg som vanligt. Man gör det man ska, mer hinner man inte. Posten kom med avi från cdon. Det gick fort. Sånt gillar jag. Få se hur lång tid Ginza tar.
Tog Ella med mig på en runda. Gick först och hämtade paketet på ICA, sen fortsatte jag ner till havet. Utanför högskolan finns en gräsplätt med bänkar osv. Där satte jag mig. Lite blåsigt, men fortfarande varmt. Ammade Ella, så här i ensamheten går det bra trots att jag satt på en hård träbänk. Därefter läste jag lite. Det finns inget mer rofullt än att sitta vid havet och läsa. Kan inte fatta att hösten mer eller mindre är här. Längtar redan till nästa sommar.


Bänken, vagnen och havet.


Bra tidsfördriv!

På kvällen tittade Jennie Karlsson förbi, Emmelies barndomskompis. Hon jobbar i huset jämte så hon tittade förbi innan nattpasset. Ella fick fina byxor och jacka av hela familjen Karlsson.
Annars hände inte mycket. Emmelie satt mest vid datorn och jag pulade med annat. Har förresten börjat följa en serie när jag ammar, "Without A Trace", kommer inte ihåg den svenska titeln. Bra är den i alla fall. Kan rekommenderas!


Ella älskar att ligga på skötbordet....


...och studera sina kompisar!



Inget speciellt

Igår jobbade Emmelie i Karlshamn, alltså ingen tidig uppgång vid 5. Det är skönt för oss alla eftersom även jag vaknar när mobilen ringer.

Otroligt fint väder idag som jag dessvärre spenderade inomhus. Men idag var det en sån där dag när allt tog sån tid. Ella sov i och för sig väldigt bra hela dagen, men det är så mycket man ska hinna med mellan varven. Jag hade tänkt att gå ut en runda på dagen, men så blev det aldrig. Jag hann i alla fall slänga iväg en order till ginza och cdon. Jag hade tänkt att färdigställa min Disneysamling av Klassikerna, och Emmelie på Astrid Lindgren filmerna. Astrid Lindgren är mer eller mindre klar, men i Disneysamlingen saknas det rätt många. Tänkte ta några då och då när de har bra pris på dem. Tanken är ju att Ella kanske vill se dem framöver, om inte har hon ju en mamma som är tokig i tecknat. :)

Varje gång jag ammade ringde telefonen, och jag hade aldrig den jämte mig. En gång ringde det t.o.m på dörren. Jag fick aldrig veta vem det var. Vem det nu var så var jag hemma, men kunde inte öppna. Sorry!

Emmelie tränade på kvällen. Jag tog Ella i vagnen och gick en runda. Det var ju trots allt för fint för att sitta inne hela dagen. Gick även inom City Gross och handlade lite.

Vi försökte gå och lägga oss tidigt eftersom Emmelie skulle jobba i Löddeköpinge dagen efter, men det ville inte lilla Ella. Först somnade hon, bra tyckte vi, men vaknade nästan lika snabbt. Jag fick amma henne och sedan gå runt med henne i lägenheten i vanlig ordning. Hon somnade till slut och jag la henne i sängen. Då vaknar hon igen och skriker. Det var bara att gå upp igen. Tänkte att det räcker nog att gå runt med henne lite, men nej, hon ville ha mat igen. Därefter la jag henne i hennes spjälsäng (som vi har i hennes egna rum) och satte igång mobilen med sång och rörelse. Till slut slappnade hon av och vi kunde gå och lägga oss. Då var klockan över ett. Emmelie sov som tur var. Jag vill ju att hon ska sova när hon ska köra ända ner till Löddeköpinge.

Kelsey

Emmelie visade mig det sorgligaste jag sett på länge. Kunde inte sluta gråta....


Slut på semestern!

Första dagen på en ny vecka och en ny månad. Semester är slut för Emmelies del, och för min med för den delen. Nu börjar allvaret, det är nu vi ska skapa rutiner. Vi får väl se hur det går med det.

Emmelie steg upp tidigt, 5 a.m. Jag vaknade också och kunde inte somna om. Emmelie körde till Löddeköpinge, och jag läste "Flickan som lekte med elden". Till slut somnade jag ändå om och vaknade vid nio när Ella vaknade och ville ha mat.

Dagen gick så fort, och tack vare att mamma och pappa kom förbi en stund fick jag lite gjort. De tog med Ella ut en runda och jag tvättade, diskade och duschade. Inte för att Ella är besvärlig på något sätt, men det går lite snabbare när man är ensam.

Vid 18 tiden satt jag och Ella vid tv:n för att se Sverige mot England i EM. 1-1 blev det, inte riktigt lika bra som första matchen. Men nu vann de gruppen i alla fall. I pausen gick jag och gjorde min specialare, äggamacka. Hur gott som helst. Emmelie kom hem lagom tills de var klara.
Lite senare började La Liga premiären för Barca och Zlatan. Detta fick man ju inte missa. Sen match, men vi höll oss hyffsat vakna (jag i alla fall ;)). Barca vann med 3-0 i en rätt tradig match, men Zlatan fick göra mål. Tur för honom. Tidningarna hade nog inte varit så snälla annars.

Ella ville inte sova ikväll heller. Så trots min grymma huvudvärk spatserade jag fram och tillbaka i lägenheten med henne tills hon somnade. Som tur är går det rätt fort.

Söndagen

Vädret var lite si så där idag. Vi var överens om att det var tur att inget partytält hade inhyrts. Dagen gick fort, och vid halv två åkte vi till lokalen i Asarum. Ella vaknade precis innan vi åkte, så det blev till att amma och byta om på henne där. Men allt går, man har ju allt med sig ändå.
Vid tre tiden hade folk redan börjat anlända. Sammanlagt var vi runt trettio personer och fyra små barn. Emmelie bjöd på den goda smörgåstårtan från Börjes, och till kaffet hennes favorittårta som även Karin hade varit med och gjort två stycken till. Det var härlig stämning och barnen sprang omkring och lekte. Och Emmelie blev så uppvaktad. Vi ska lägga ut lite bilder på vad hon fick senare.


Smörgåstårtan


Tuffingen Cesar


Födelsedagsbarnet


Ella & Suzanne Jessica                    Johanna & Lina


Malte & Emmelie            Kökspersonalen        Pitzon & Ella


Noah hjälpe       Håkan & Elsa                Ella & Bengt
Emmelie med
paketerna



Anna(sin mor upp i dagen)   Josse                  Bengan, Anna, Sigbritt och Ella


Ulla-Kerstin Ella i sitt fina hårband :-)       Edvin


Rolf med Malte    Leif                           Noah, Jessika, Nettan & Ella

Vi gick och la oss tidigt på kvällen. Emmelie skulle börja jobba dagen efter i Lödde. Det blir en tidig morgon. Ella ville dock inte alls sova. Hon är lite orolig vid läggningen. Det slutade med att jag fick gå runt med henne i lägenheten och vagga henne. Till slut somnade hon.

Lördagen

På lördagen for Emmelie iväg för att spela match. Jag ångrar lite att jag inte följde med och tittade för den lär ju ha varit underhållande med alla målen som gjordes. Matchen slutade 21-0. Jag trodde knappt mina öron. Ingen match i division 3 får sluta med liknande siffror. Pinsamt för deras skull, men bra för Lörby. Bra med en mycket bättre målskillnad. Det kan ju avgöra i slutet.

Under tiden det var match for jag till Tingsryd för att hämta smörgåstårtorna som Emmelie beställt till sitt kalas på söndag. För er som är intresserade kan jag rekommendera Börjes. 398 kronor för en tolva. Jättegoda också dessutom. Jag tog med mig mamma och pappa till hjälp. Tre stora smörgåstårtor och en barnvagn hade nog inte gått så bra. Vi passade även på att fika när vi ändå var på Börjes. Denna gången blev det en köttbullemacka istället. När vi sen skulle gå till bilen, som vi råkat ställa längst bort på den parkeringen som inte låg närmst, öppnade himlen bokstavligen talat. Pappa sprang med smörgåstårtorna. Jag och mamma efter med vagnen. Vilken syn! :) Vi blev helt dyngsura. Men lika fort som det började ösa ner, slutade det. Jag och mamma fick båda sitta i baksätet hem, för i framsätet satt tårtorna. :)

Jag och Ella släppte av mamma och pappa och körde direkt till lokalen i Asarum för att duka till kalaset. Emmelie hade redan hunnit dit efter matchen, och var praktiskt taget klar. Det var en bra lokal och lagom stor.

På kvällen blev det Manchester United-Arsenal. Tyvärr slutade matchen 2-1, efter ett jäkla självmål från Arsenals sida. Lite surt, men vi tar dem nästa gång!!

Vi orkade inte laga mat, så det blev thai till Emmelie och pizza till mig. Senare på kvällen blev det Beck, "Skarpt Läge" denna gången.


Ella har börjat gilla att ligga i babysittern och "pratar" gärna med bollen!


Härligt att se att hon fokuserar med blicken!

Fredagen

På fredagen fick vi besök av Emmelies jobbakompis i Karlshamn Therese och hennes dotter Hannah. Hon fick så fina kläder i rött och rosa. Hanna var lite blyg, men ville gärna vara nära Ella ändå. När vi fikade satt hon och lekte med henne i babysittern. Sedan ville hon hellre ligga i puffen och kolla på favoriten Pippi. Ibland känns det helt ok att ha införskaffat alla dessa bra barnfilmerna. :)


Hannah hälsar på Ella     Hannah myser i puffen

Moster Josse kom besök efter det. Hon ville så gärna gosa lite med Ella. Det har vi ju ingenting emot. Emmelie passade på att baka en av tårtorna till hennes kalas på söndag, och jag.. ja, jag vet inte vad jag gjorde. Jag höll nog mest ställningarna. :)

På kvällen var vi hemma hos Nettan, Håkan och barnen och grillade kyckling. Vår vän Kalle var också där. Han är hemma nu över sommaren, men ska snart lämna stan för att plugga. Tur att vi hann träffas och grilla innan dess. Nettan är fantastisk på det där med matlagning. Till kycklingen fick vi rotfrukter i ugn och hemmagjord tzatsiki. Hur gott som helst. Till kaffet hade hon gjort en choklad och banankaka. Behöver jag säga att den var god? Nej, den var superb!! Som avrundning på kvällen spelade vi två rundor av Scene It. Det bästa film spelet som finns!! Jag har för mig att jag och Nettan tog hem en av omgångarna, och att Nettan var inblandad även i den första. :)


Kalle med Ella   med Elsa        Noah bygger

RSS 2.0