Ensamma hemma.

Igår var en rätt lugn dag. Var hemma och tvättade och kollade lite på OS. När Emmelie kom hem från jobbet lagade vi middag, och Emmelie testade att laga lite annan mat till Ella för första gången. Hon tog undan lite köttfärs och kokade det tillsammans med lök, morötter, vitlök och oregano i morotspuré. Mixade sedan allt tillsammans med pasta. Ella åt lite av det, och Emmelie var så stolt. :-) Det vore ju jättebra om hon kunde äta mer av vår mat. All burkmat man köper är jättepraktisk, men svindyr i längden. Vi får hålla tummarna att det funkar framöver.

Var även på vårt andra Spinning pass på kvällen. Idag var det rätt jobbigt, men det är ju en sådan träning som man kan göra hur hård eller lätt man vill. Det dumma är ju bara att "asen" tar stryk. :-) Jag kör inte med vadderade byxor eller silikonsadel. Inte ännu i alla fall. Men nu känner jag för Box snart igen. Men det blir det nog på måndag för imorgon är det jag som bokar passet till måndag (man kan bara boka tidigast 5 dagar innan).

Idag var vi iväg tidigt för att ta oss till Babyrytmiken i Asarum. På bilen låg åter igen ett lager med snö. Fick skotta ut den. På vägen ut till Asarum såg jag en lastbil som mer eller mindre glidit in i Jysk huset med sitt släp, antagligen i svängen. Denna snön börjar faktiskt bli lite för tröttsam nu. Stackars alla "skottare". De hinner ju inte med.
Väl ute i Asarum möter jag en tom parkering och det slår mig plötsligt att det är Sportlov. Under loven är det ingen rytmik. Men utan skolbarn i hemmet är det inget man har i huvudet. Jag ser Sabine komma fram mellan häcken ut på parkeringen, det har slagit henne också. De kunde ju nämnt något förra gången. Men men. Det var bara att köra hem. Hade en del ärenden på stan, så jag la Ella i vagnen när vi kom hem och gick ut i drivorna.
Trodde mitt hjärta skulle stanna när jag passerade ett hus, och hör en duns precis bakom mig. Vänder mig om och ser en snö/ishög som fallit från taket. Och det var INTE lössnö. Tankarna bara for i huvudet, tänk om det hamnat i vagnen över Ella?! Helt plötsligt blev jag livrädd för tak. Jag såg istappar falla i mitt huvud... Gick resten av turen på gator som inte hade höghus precis vid trottoaren, eller mitt i vägen.

Har nu varit på cellprov. Det var inte jättekul, men nu är det förhoppningsvis hela 3 år till nästa gång. Skönt att ha det gjort. Jag är glad att möjligheten finns som den gör här, att man tar prov vart 3:e år. 

Nu är Ella och jag ensamma hemma. Emmelie har precis åkt på kurs till Danmark och kommer inte hem förrän på torsdag kväll. Det kommer bli tomt, men värst blir det nog för Emmelie. Ingen av oss har ju varit borta från Ella på nätterna innan. Jag hade inte velat det frivilligt i alla fall. Men när det handlar om jobbet har man ju inget val.

Nu blir det soffan ett tag, får passa på när Ella sover.

God kväll!

Middagsbjudningar!!

I fredags hade som nämnts innan Ella namnsdag. Vi hade inte köpt något speciellt till henne, utan har sett det som så att vi har ju vunnit lite på tradera som är till bara henne. Det får bli som en namnsdagspresent, även om det inte kom något just i fredags. Mormor Sig-Britt och morfar Leif skickade ett Grattis kort på posten, och när jag och Ella tog vårt vanliga fredagsbad efter babysimmet kom Nettan upp med ett paket från Noah och Elsa. Vi blev så glada (Ella också). En härlig Molobody till sommaren. Tack snälla ni! Ni är så härliga ungar!!!





På kvällen var vi hembjudna till Hanna och Cesar (Fredrik jobbade) på middag, och OS. Hanna hade gjort jättegod mat som hon var jätteskeptisk till innan, men det var verkligen JÄTTEgott! Rullad lövbiff med ost, rotfrukter i ugn och rödvinssås.

När vi kom gick Cesar och hämtade ett paket till Ella, sen hjälpte han henne att öppna det. Det var en leksak att ha i vattnet när man badar som jag tror skulle göra bubblor + att den spelade en komisk musikslinga :-). Ska bli spännande att testa den på fredag! Tack också till er, goa vänner! Ella blev så gratulerad på sin första namnsdag.

Var det någon som missade Anna Haags silvermedalj? Inte vi i alla fall. Vi stod upp och skrek! Hann se lite hockey med, men det var ju ingen jättesensation. Sensationen kom däremot när Ella först åt en portion välling och sedan somnade och vi kunde lägga henne i Hanna & Fredriks sängar. Redan vid 9 sov hon. Det har ju aldrig hänt tidigare. Hon vaknade i och för sig till efter en stund, men efter att jag ammat henne somnade hon om. Vaknade inte när vi klädde på henne ytterkläderna och åkte hem. Ett framsteg helt enkelt!


Cesar hjälper Ella öppna sin present.


Den spelande flodhästen!


Goa ungar!


Det syns att de har en varsin hjärthalva! :-)


Efter en slapplördag i OS-soffan begav vi oss med Emmelies föräldrar och syster med familj till Thairestuarangen och åt. Det var verkligen längesen vi åt Thai nu. Vi tog någon rätt med flera smårätter i, som jag inte alls gillade. Jag skulle tagit nr.10 som jag alltid gör. Jag är ju inte så förtjust i cocosmjölken, och de räkorna var alldeles för starka. Men de andra tog samma rätter och var mer nöjda än vad jag var.


Det ser ju faktiskt gott ut!

Vi gick sedan hem till Lina och Mikael och kollade på Melodifestivalen. Denna gången var nog den bästa omgången hittills. Darin var ok, men framför allt gillade jag hårdrockstjejerna. Heja! Hoppas det går vidare i andra chansen! Ella somnade direkt efter vällingen (och lite gröt) även denna kväll, och sov en stund i Linas & Mikaels sängar. När vi sedan gick körde Emmelie sina föräldrar hem, och jag bänkade mig framför tv:n och curlingen med de svenska damerna. Men gud vilken besvikelse. De var så dåliga och hade förvisso rätt mycket otur, men att förlora med 10-1. Nope. Inget bra! Vilken tur att vi innan dess hade fått 2 medaljer i skidor. Marcus Hellner Guld och Johan Olsson brons. Vilket race!!!




Malte kan nu stå upp med sin gåvagn.






Ella äter vällingen i en drickkopp i stället för en flaska. Men det går ju det med...


I söndags åkte vi direkt hem efter frukosten till Anna, Anders och Arvid i Mörrum. Vi hade egentligen tänkt gå Gölarundan, men med vagn hade varit svårt idag. Vi fikade hemma hos dem och gick därefter en runda runt där de bor. Anna hade gjort härliga semlor och någon chokladkaka med polkaglasyr. Hur gott som helst! Anna kan sin grej.




Arvid har blivit en stor kille.


Det skiljer bara ca 2 veckor mellan Ella och Arvid.


Ella lånade Arvid gåstol.



Under promenaden föll det lite snö... På Arvids vagn kunde man verkligen se hur en snöflinga ser ut. En vacker kristall!! Med lite förstoring ser den ut så här!



Från ena kalaset till ett annat. Nettan och Håkan hade hittat en lax i frysen som vi blev inbjudna till att äta. Varmrökt lax är inte dumt om man säger så. Speciellt inte om Nettan har fixat till den.
Sen satt vi bara och slappade och pratade. Vi funderar på att ta en långweekend i sommar tillsammans, och klurade lite på detta. Vi får väl se vart vi hamnar och när.




Elsa är en riktig solstråle!


Syskonen Andersson




Ella och Elsa har funnit varandra, och Elsa insekterar Ellas huvud. :-)


Den perfekta kocken!


Söta lilla Noah var först på plats vid matbordet när det vankades "kaka" i detta fallet semlor. Där satt han en stund och väntade in oss andra. :-)


Fantastiskt goda semlor!

På kvällen trotsade vi OS en stund och kollade på en film vi hyrt, "Allt för min syster". Jag vet inte vad jag ska säga om den. Den var inte dålig, men den berörde inte heller. Jättesorglig handling, men nej, skådisar och regissör levererar inte. Jag kan inte se Cameron Diaz som tonårsmamma tex. Emmelie grät förvisso lite, och jag om någon brukar lipa (i "Spårlöst" eller "Extreme Home Makeover" tom), men tyvärr inte i denna. Se den om ni vill!





ELLA

Grattis Ella på din namnsdag!

♥Vi älskar Dig!♥


Bodypump

Igår tränade jag, Emmelie och Hanna Bodypump för första gången. Jag hade ju ingen aning vad det var. Man kände sig lite förvirrad i början, hur mycket vikter ska man ha osv? Men det gäller att tjuvtitta så mycket man kan på sina medtränare, eftersom instruktören låg på samma höjd som oss. Ett litet podie skulle inte vara fel här!



Det känns i kroppen idag kan jag säga! Man skulle kanske kört med mindre vikter i vissa övningar, men vad tusan, en go träningsvärk är ju också en bra träningsvärk! :-)

Igår satt mina föräldrar barnvakt åt Ella när vi tränade. När vi kom tillbaka var även syrran Josse här. Hennes bil hade inte startat på väg ut till sin fotbollsträning. Så då kom hon hit i stället. Hon satt och lekte lite med ett program på datorn, som hette något med South Park, och vipps hade hon gjort mig och Emmelie som 2 karaktärer i South Park. Resultaten ser ni här. :-)




En lång vecka har gått...

Oj så fort veckorna går. Vi har haft så mycket att göra, och sen har ju OS börjat... jag har helt enkelt inte hunnit blogga. :-) Jag skulle ju kunna bo framför TV:n nu med all sport, men det går ju bara inte. Ella tillåter inte riktigt det. Men lite har jag kunnat se ändå. Curlingen tex är ju min stora favorit. Skulle verkligen vilja testa det någongång. Sen har jag sett Ferry vinna, Anja falla och lite sprint. Reprisen idag visar förhoppningsvis både hockey och curling.

Förra fredagen hade vi Edvin hos oss över natten. Cissi jobbade natten och Mattias var på rally. Det var mycket lugnare denna gången med bara Edvin, ibland har vi båda syskonen hemma, och då kan det ibland bli lite katt och råtta. Man vet ju själv hur syskonkärlek fungerar ibland.
Vi åt lite tacos och kollade på "Let's Dance", kanske inte alls så roligt i en 7-årings liv, så han roade sig med spel på datorn. :-)





Här läser Edvin för Ella i hennes "Ella" böcker. Det tyckte hon var roligt.

Dagen efter tog vi vagnen och gick genom stan ner till havet för att mata fåglarna (det har vi ju aldrig gjort innan :-)). Edvin tyckte det var jättetråkigt att gå, men väl framme vill han inte gå hem igen. Det var tydligen roligt att ge fåglarna mat.



Jag koncentrerade mig på att fota fåglarna i stället för att mata dem. Fiskmåsarna är inte riktigt mina favoriter, de låter mycket och tar maten från änderna (som då är mina favoriter). Men de är mycket vackra! Blev lite nöjd med dessa bilderna.







När vi hade lämnat Edvin hemma hos mamma Cissi igen åkte vi i princip bara hem och vände för att sen åka på grillfest/kalas hemma hos Emmelies jobbakompis Fia. Där grillades det på bakgården, korv och viltfärsbiffar. Hur gott som helst. Tyvärr hann vi inte stanna så länge, för vi var även hembjudna till Nettan och Håkan på "Melodifestivalfest". :-) Men Grattis igen och Tack för GOD mat!



Här är Fia med Ella.

Hemma hos Andersson/Svensson hade de andra ätit redan när vi kom. Men vi var så mätta efter Fias mat så vi köpte bara med oss godis och läsk. Glenn hade varit så duktig och skrivit ut röstningspapper till Melodifestivalen, där vi skulle fylla i vad vi trodde osv. Men HALLÅ, är det meningen att någon låt ska vinna hela Melodifestivalen??? Hur låg kvalité är det egentligen på årets tävling? Jag gillade ingen låt, möjligtvis Andreas Johnson, men inte ens den var JÄTTE bra, vilket man kräver om man ska skicka iväg en låt. Jaja, vi får helt enkelt hoppas att det blir bättre längre fram!!


Pernilla & Glenn              Emmelie & Emma


Peter & Håkan               Jessika & Nettan


Alla barnen (utom Elsa som sov) Ella, Noah & Hugo.

Måste ju bara nämna att ALLA barnen somnade till slut, ett efter ett, förutom Ella... Nej hon ville inte somna. Hon har svårt att somna borta har vi märkt. Det är svårt att slappna av... Vi är ju alltid borta med, så nu skulle vi vilja kolla hur det blir om vi har folk hemma någongång. Har hon lika svårt att slappna av då? Vi får testa!

♥ALLA HJÄRTANSDAG♥

Dagen även då Ella blev 7 månader!!!

På morgonen överraskade Emmelie mig med en Alla Hjärtansdags frukost. Ser ni att köttbullarna och prinskorvarna blir ett hjärta? Sött! Grejjen var att jag hade tänkt göra något liknande, men jag fick tappert ligga kvar i sängen. :-)



Min present till Emmelie blev en biljett till P!nk i sommar. Ska bli jättekul! Det enda var att det blev på fredagen under Östersjöfestivalen v.29. Brukar vara en helig vecka här i Karlshamn, men vi känner inte längre ett sånt sug efter det som när man var yngre. Förra året missade vi den helt, eftersom Ella föddes då. Nu åker vi bara upp för dagen så vi hinner nog med lite festival ändå.



Jag fick av Emmelie ett spel till PS3:an, "Scene It". Ett filmspel, med endast filmfrågor. Kan det bli bättre? Detta spelet har endast funnits till XBOX innan, men nu har det alltså släppts till samtliga konsoller. Ska bli hur kul som helst att testa det!



Vi körde inom Emmelies mamma Karin på eftermiddagen och hälsade på en stund och körde henne sedan till jobbet. Ella passade på att hälsa på Simba, Emmelies katt, som bor hos hennes föräldrar pga hennes allergi.




Av mormor Karin och morfar Rolf fick Ella denna baddräkt till sommaren.

Och på Alla Hjärtansdag har man ju även strumpbyxor med hjärtan på!!!!



Vi åkte sedan hem till mina föräldrar och åt Alla Hjärtansdag middag. Jättegott! Efteråt serverades dessa härliga semlor! Med tanke på att det var semledagen i tisdags. Och Emmelie vann även på trisslotten hon fick, jag & Josse vann som vanligt inget.




Av mormor Sig-Britt och morfar Leif fick Ella en Pippi tröja som mormor gjort och mjukisdjur.

Sen måste jag ju bara nämna att jag numera inte går omkring som ogift. Fick äntligen hämta min ring i Karlskrona, som äntligen blivit godkänd från försäkringsbolaget. Jag hade nästan glömt hur det kändes att ha en ring... Det var ju i oktober jag tappade den. Men nu känns det fin-fint. Och den kommer INTE ramla av, jag lovar!



Jag var sååå duktig igår och lagade en fantastiskt god paj. Jag lagar väldigt lite mat, och den blir inte alltid lyckad. Men denna måste jag säga blev jättegod. Och den var rätt lätt att laga till. Det blev tom 2 pajer till slut, eftersom det blev så mycket fyllning över, eller så har vi små pajformar. Men det blir ju mer mat i frysen av det. :-)



KÖTTFÄRSPAJ med FETA

1 kyld smördeg à 250 g
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter ca 200 g
2 palsternackor ca 200 g
600 g köttfärs
2 msk matolja
500 g krossade tomater
2 dl créme fraiche
timjan
salt
peppar
200 g fetaost
16 oliver

1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Skala lök, vitlök och rotfrukter. Hacka lök och vitlök, riv rotfrukterna grovt.
3. Bryn lök, vitlök och köttfärs i oljan. Tillsätt rotfrukterna och låt dem fräsa med ca 5 minuter. Rör ner tomater, creme fraiche och kryddor, låt sjuda på svag värme ca 10 min.
4. Lägg degen i en ugnssäker form.
5. Fördela fyllningen på degen. Smula över fetaosten och lägg på oliverna.
6. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
7. Servera pajen i bitar.

LYCKA TILL!


Och nu har äntligen lite av våra Tradera vinster börjat ramla in. Än så länge är vi väldigt nöjda med våra köp!



Vi vann en PoP body som var helt oanvänd i stl 80. Jättefin!



Igår hämtade jag ut dessa söta Adidas skorna i stl 20. Perfekta till sommaren!



Och jag har vunnit lite Astrid Lindgren böcker. Dessa 3 vann jag för 30 kronor och de såg knappt ut att vara lästa. Jag hade aldrig kunnat sälja mina gamla barnböcker, för de är sönderlästa... Nu kanske det blir så att Ella inte kommer gilla att läsa, men jag ska försöka få henne intresserad iaf genom att ta henne till Biblioteket och att läsa hemma osv.


Igår fick jag besök av min gamla kompis Jennie som numera bor i Malmö med sin fru. Vi ses inte så ofta, så det var första gången hon träffade Ella. Hon hade med sig denna härliga tårtbit! Och cola... Yes, jag syndade igår, men det var det väl värt.
Vi pratade om att åka ner till dem och hälsa på någon gång i vår. Det är ju faktiskt inte så långt till Malmö.




Här är hon vår goa lilla tjej. Jag nämnde innan att hon åt dåligt och ville inte ha maten. Jag pratade med min barndomskompis Anna som sa att hon använde fortfarande majs-och potatispurén och blandade ut till Fia-Lisa, för att mixa med en ny smak. Så jag köpte hem det för att öva med Ella. Då helt plötsligt började hon äta allt. Vi hade fisk i någon burk, och trodde aldrig hon skulle äta det, men det gick ner det med. Det är väl så det är, plötsligt släpper det.

Däremot har hon blivit sån att hon vill inte vara själv. Vill inte sitta själv, inte ligga själv. Ibland går det en stund i gåstolen om jag lagar mat tex, men sen vill hon helst vara i famnen. Detta blogginlägget har ju bara tagit ca 3 timmar att göra. :-) Men hur gott är det inte att ha den lilla i famnen? Även ifall jag inte hinner något annat...



Snart ska vi till tandläkaren med Ella. Undra vad de ska titta på där, eftersom det inte finns några tänder ännu? Jag fick avboka min klipptid idag, eftersom den råkat hamna på samma tid som tandläkaren. Och jag skulle egentligen gått på mamma/pappa/barn gympan imorse, men Sabine var sjuk och jag kände att jag egentligen inte hade tid idag, så jag hoppade över det. Det dumma var att jag glömde avboka tiden... Nu kostar det mig 50 kronor att öppna upp mina bokningsmöjligheter igen. Slarv. Slarv. Men men, det är bara att bita i det sura äpplet!
Ikväll ska vi ändå träna, Body Pump tror jag minsann att det var. Vi tänkte testa något annat än Box och Cirkelträningen.


30 Seconds To Mars!!!!

Har ni hört talas om dem? Om nej, lyssna här!!! Jag är helt fast. Lyssnade på dem förut när de släppte "the Kill". Hur bra som helst. Och det är ju inte fel att deras SNYGGA sångare även är skådis. Kommer ni ihåg den snygga killen i serien "Mitt Så Kallade Liv" med Claire Danes på 90-talet? Även jag var kär i honom på den tiden!! :-) Jared Leto har väl inte gjort så mycket film på sista tiden men han har väl jobbat med sitt band.

Sen kommer syrran och säger att hon ska till Stockholm i vår och se dem. Vill också. Undrar om det inte är bud att följa med! Annars får jag be henne köpa en cool t-shirt eller något.

"the Kill" - Favoritlåten med 30STM.





Från nya albumet kan man höra denna låten "Hurricane". Något av det bästa just nu. Kayne West (som gjorde bort sig förra året på MTV-galan och fick ställa in sin turné) briljerar som vanligt! Lyssna och njut! Någon officiell video finns inte ännu, men håll till godo!





Babycafé åter igen!

I morse stressade jag iväg på Babycafé på biblioteket. Klockan 10 började det, som allt annat när man ska iväg på något med Ella. Ella vaknade efter 8 så egentligen skulle jag inte behöva stressa, men det blir alltid så av någon anledning. Sabine och Wilma var där och även Lina och kusin Malte. Jättekul, det var ju så längesedan vi sågs. Och alla är vi eniga med att Viveca som håller i det är hur bra som helst. En härlig liten tant! Man blir glad av henne!!

Mamma/Pappa/Barngympa blir det igen nästa vecka klockan 10. Eftersom Babycaféet är varannan vecka kommer jag gå varannan vecka på gympan med Ella.

Lånade även lite Astrid Lindgren böcker. Har bestämt mig för att börja samla på hennes böcker, på det ena eller andra sättet. Det är ju så många man inte hört talas om, främst hennes bilderböcker. Har suttit och studerat dem på nätet idag. Tradera har ju en del av dem.

Och så vann vi igår igen på Tradera. :-)
Denna gången ett par oanvända Adidasskor till Ella, vita och rosa. Jättefina! Japp, we're in a flow right now! Fast jag har gått bet på många auktioner, där jag varit för långsam eller helt enkelt gått in för sent för att lägga bud. I sista minuten är inte alltid bäst! Men man lär sig.

Har filmat Ella lite idag med mina nya mobil som kom i tisdags. Det är första gången som jag köpt mobil som jag inte satt in mig i allt nytt med den. Jag hinner helt enkelt inte. Emmelie sa igår, "har du hunnit leka med mobilen idag då", men nej... fortfarande har jag Sony Ericsons ringsignal. Och det är det ju tabu på. Nej, ikväll måste jag byta ringsignal! :-) I alla fall, tänkte se om kvalitéen håller på det inspelade. Då hade vi tänkt lägga ut lite rörliga bilder på Ella!

Snart helg! Can't wait! Längtar efter min cola. Ska se om jag kan hitta en Vanilj Cola tills imorgon kväll!!!!

Back in action!

Då var vi tillbaka! Emmelie jobbar igen. Det blev en lång helg, med mycket vila och MYCKET film. Inte mig emot. :-)
Emmelie var trött och det tog tid att komma igen med maten. Jag och Ella fick aldrig maginfluensan (peppar peppar), även ifall jag varit rätt kass i magen. Kanske en variant av det hela?!

Vi fick hoppa över babysimmet förra fredagen. Vi visste inte om vi bar runt på influensan, och tänkte därför på alla små barn både före och efter vårt pass också. Däremot var det dags för Babyrytmiken igår igen. Denna gången gick det lite bättre med sångerna. :-) Vi stannade och fikade efteråt. Hade givetvis glömt mellanmål till Ella, men hade lite majskrokar med mig (som tur var). Det visade sig att en liten kille vid vårt bord även han är BB kompis med Ella och Wilma, och även han är född samma dag (14/7). Det var ju lite roligt!

Igår fick Ella denna sommarhatten av Emmelies jobbakompis Fia. Det var även hon som virkade förra hatten hon hade på sig för ett tag sedan. Lite stor är den ännu, men till sommaren ska den nog passa.






I söndags tog vi lite luft och gick Gölarundan. Vi var rätt dåliga och hade bara 5/12 rätt. Usch, vi hade verkligen inte hängt med bland nyheterna denna veckan. :-) Det gick rätt trögt ändå, en halvfrisk fru och en tung bäbis gjorde sitt.


Emmelie skötte bingot! Jag bar på en sovande Ella... Ella vilar ut i soffan efteråt, medans vi fikade.


Senaste veckan har det blivit en del badande och duschande för Ellas del. Ibland slutar det i duschen 2 g/dag pga hennes bajs. Ja, det har runnit längs benen eller så har hon suttit i någons knä (mest mitt då) och så har det gått rätt genom och båda har fått duscha och byta kläder. Man märker många förändringar när hennes mat förändras.

Sist passade jag på att ta lite kort som jag tänkte fixa lite med vid ett lugnare tillfälle. Vi satte henne i bumbon i badkaret och fyllde med lite vatten. Det funkade jättebra. Hon kunde sitta och leka med sina saker och det var lättare att tvätta hennes hår osv. Jag satt givetvis med henne hela tiden i karet :-)








Sen måste jag bara erkänna att både jag och Emmelie blivit lite bitna av Tradera. Vi har nu vunnit vid tre tillfällen. Igår vann vi tex en turkos adidas dress till Ella för endast 111 kronor. Jag vann 3 stycken Astrid Lindgren böcker och vid ett tidigare tillfälle vann vi en PoP body som var oanvänd. Vi lägger upp lite bilder senare.


Vi har nu en bestämd liten tjej. Hon blir arg om hon inte får fjärren i soffan, eller om hon sitter med vid datorn ska hon slå på tangentbordet, får hon inte det blir hon arg och skriker... Hon vill inte bli lämnad själv och kan slänga sig bakåt bara så där. Har man henne i famnen kan det göra väldigt ont.
Och häromdagen ville hon inte heller ligga i vagnen, inte ens halvligga. Nej, nu vill hon sitta upp och titta runt omkring sig. Det är kusligt vad fort det går. Hon är liksom inte "bäbis"  längre. Hon går även runt i gåstolen nu. Blev helt paff igår i köket när hon rätt vad det var stod helt bakom mig. :-)


Ella biter gärna på sina tår!

Hoppas hoppas att maginfluensan är över...

Vilka dagar det varit. Igår vaknade jag och var dålig i magen, mådde illa (men gick ändå på mamma/pappa/barn gympa... berättar mer om det sen) och kunde inte äta på hela dagen. Ringde mina föräldrar som då berättade att de båda fått maginfluensan under natten. Mamma hade suttit barnvakt kvällen innan, och det förklarade det mesta. Väntade bara på att det skulle bryta ut på både mig och Ella.
Inatt vaknade jag av att Emmelie väckte mig och berättade att hon hade spytt. Yippie! Då hade hon drabbats! Så höll det på hela natten. Sedan har hon bara sovit hela dagen och jag och Ella har mest bara hållit oss undan.
Nu sover båda mina hjärtan! Emmelie mår bättre och Ella verkar må bra. Jag vet inte om jag inbillar mig, men mår lite illa. Har druckit en cola och en bit schweizernöt (det är ju ändå fredag :-) ), men är livrädd att det ska komma upp. Vill ju inte att jag inte ska kunna se cola eller schweizernöt framöver utan att förknippa det med maginfluensa. Aja, Jag håller tummarna för att det bara är inbillning!

Har varit duktig idag och städat ut lite gamla "tittkopior" som vi fick när jag jobbade i videobutiken. Vi fick ju en massa filmexemplar skickade till oss i förväg som vi skulle titta på för att förenkla ordrarna sedan. Alla dessa filmer har jag alltså sparat. Idag tog jag tag i alla dvderna (jag har lådvis av vhs hemma hos mamma och pappa som jag ska ta tag i vid ett bra tillfälle) och sparade några, slängde en del (gud vad massa dålig film som har gjorts) och gjorde en liten ge bort hög.

Hann även se klart 2 filmer som jag påbörjat innan. Det är lite så nu, en film kan vara i flera dagar här. :-) Den ena var en svensk fantastisk film "Masjävlar" om ni kommer ihåg den? Hur bra är inte Ann Petrén i den? Jag bara skrattar när hon säger "hon jobbar med data"...

Den andra, "Daisy Diamond" med Noomi Rapace var fruktansvärd, och då menar jag handlingsmässigt. Hon var grymt bra. Shit vilken skådis! Jag har ju annars bara sett henne i Stieg Larssons filmatiseringar, och då var hon ju hur bra som helst. Här var det mer skådespeleri. Antagligen berördes jag så mycket eftersom filmen handlar om en mamma och hennes 4 månaders baby. Hennes kamp att lyckas som skådis, samtidigt som hon försöker ta hand om sitt barn. Se den om ni kan! Men man mår inte bra efteråt.


"Daisy Diamond"


Veckan har annars varit full av aktiviteter. I tisdags följde jag med Sabine och Wilma på Babyrytmik. Hade ingen aning om vad det gick ut på innan. Men det kan nog bli kul. Mycket sång och rörelse. Som vanligt var Ella lite apatisk, och låg mest och sneglade på instruktören, men efterhand såg det ut som om hon gillade det. Vi ska dit varje tisdag nu framöver. 

Och i torsdags var vi på mamma/pappa/barn gympa, eller mamma/mamma/barn gympa för vår del. De har det som ett pass på gymet där vi går. Det var första gången och Sabine och Wilma följde med oss. De brukade visst bara vara några stycker mammor och barn, men i torsdags var vi 13 mammor med barn. Jag tyckte att det var jättebra, och skönt att kunna gå och träna med Ella. Träningen var väldigt bra också. Jag var riktigt trött efteråt. Man kör en del på matta, med tyngder, en del hopp osv. Och hela tiden har man barnet jämte på en matta. Ella fick vara som tyngd när hon inte ville ligga själv. :-) Barn skriker. Mammor som ammar eller byter blöjor. Perfekt! Skriker ens barn behöver man inte känna sig besvärad som man kan ibland. Dit kommer jag gå igen. 

 

I söndags fick Ella testa på att äta mellanmålet själv. Det gick som det gick. Och det såg ut som det gjorde, efteråt. Men det är väl så det ska var?! :-) De ska väl få kladda lite själva... även ifall man egentligen inte vill det.





I tisdags önskade jag mig köttfärslimpa! Och fick det också. Åh så gott det var. Det var första gången vi (Emmelie) lagade det. :-) Det får vi göra fler gånger! Det var perfekt efter ansiktsbehandlingen jag fick den dagen. Hade ett presentkort liggande som nästan gått ut. Gud så skönt det var! Det härliga var att det var så mycket massage. Det trodde jag inte. Man skulle gå på sånt mer ofta. Emmelie brukar gå på massage då och då, jag har egentligen aldrig varit så förtjust i det innan, men det är rätt skönt att få slappna av och bli ompysslad för en stund. Jag nästan somnade på kuppen. Då har det ju varit avslappnande.



Vår ögonsten Ella har denna veckan ätit lite välling. Wow! Mamma gav henne i onsdags, och då drack hon nästan upp allt. Jag gav henne vid 2 tillfällen igår och då drack hon upp allt. Idag drack hon upp hälften kanske, men det är ändå ett framsteg. Övning ger färdighet!



Nu ska jag snart också krypa ner i sängen. Börjar bli lite trött. Håller mina tummar på att vi ska vara friska och krya imorgon! Vi har ju fribiljetter till Calle som är i Karlshamn då. Syrran är ju med och anordnar det hela. Vi har ju lovat att ta med oss Johanna också, men går det inte så går det inte.

God natt och Lev väl!


Orolig sömn!

Igår gick vi och la oss efter "I En Annan Del Av Köping". Vi var lite trötta och läste lite innan vi släckte. Ella hade somnat redan vid 20 tiden. Precis när jag somnat vaknade Ella och ville upp. Jag tror att klockan kan ha varit runt 23. Försökte somna henne direkt, för att inte väcka Emmelie (som jobbar i Lödde idag), men misslyckades med båda. Ella somnade inte och Emmelie vaknade.

Jag och Ella gick upp. Bytte blöja. Gick runt. Sjöng. Ammade. Till slut somnade hon. Vi gick och lade oss igen, och det gick väl någon halvtimme, sen var det dags igen. Det var bara att gå upp och fortsätta nattandet. Det är inte lätt när ens barn inte vill ta flaskan med välling och man försöker sluta amma. Alltså ammade jag igen och hon somnade om. Det kan ju vara så att min mjölk inte är lika mättande längre, vi har ju märkt det någon gång om jag ammat större delen någon dag då det varit stressigt.

Har någon tips på hur man gör nattetid? Ska man fixa gröt eller annat?

Trodde att Ella skulle sova länge idag eftersom vi var uppe en del i natt. Hon brukar sova mellan 20.30-09.00 (ungefär), men vaknade vid 7 och ville upp. :-) Så nu är vi uppe!! Och tänker förbli så.

Kanske är det tänderna som spökar ändå?!

Ha en bra dag alla!

RSS 2.0