Julen var här...

...och vände. Lika fort som julafton kom så var den över. Likadant med julkänslan. Idag har vi varit ute och gått i ösregn. Vad liknar det? På juldagen och allt. Så vackert vinterväder som vi haft. Och nu har regnet tagit bort allt allt. Nåja, vissa hävdar att det kommer mer. Vi får väl se.

Dagen innan julafton var jag klar i alla fall med allt fixande och alla bestyr. Jag och Emmelie hade stått på tisdagen och stekt 2 långpannor med köttbullar och även bakat bröd. Så den delen var klar. Julklapparna klara. Härligt! På lilljulaftonen åkte vi hem till mina föräldrar för lite "för"firande. Det har vi alltid gjort. Känns skönt att värma upp med ett litet julbord, och i normala fall brukar även denna kvällen vara en rimkväll. Men inte detta året. Detta året firade vi tillsammans med Emmelies familj, och uteslöt därför denna del (förutom Josse, som hade missat den informationen eftersom hon varit på Bali :-) ). 

Här är vi hemma hos mina föräldrar. Ella som en liten nissa... i min och Josses gamla barnstol som nu gått i arv.







Mammas och pappas lilla älskling Ebba är nu 12 år gammal. Halvdöv och dissar alltid Ella. Hon gillar inte konkurrensen... :-) Men här ligger hon faktiskt kvar när vi satte Ella jämte henne. Ella har börjat gilla att ta i henne i alla fall, hon är ju så mjuk och go och vill gärna dra lite i pälsen. Då brukar Ebba gå undan med svansen mellan benen. :-)



På julaftonen blev det stressigt på dagen. Vi har ju en tendens att sova länge (eftersom vår älskling gör det). Sen var det dags att åka och hälsa på min kära farmor som nu är 92 år gammal. Hon var inte alls på humör denna dagen (därför tog jag inga kort) och tjabbade mest med oss. Hon börjar bli virrig och lite dement.
Därefter åkte vi och hälsade på min morfar. Man ska hinna med så mycket denna dagen. Och man vill ju givetvis hälsa på de gamla, de ser ju fram emot det. Ella sov mest hos morfar men vaknade till en stund och hamnade då i hans famn.



Här är Ella hemma i lägenheten och väntar ut sina mammor som gör sig julfina. :-) Tack Hanna och Fredrik för att vi har fått låna er hoppgunga. Ella gillar verkligen den. Den är perfekt när Ella inte vill ligga själv.



Så här fin var jag på julaftonen!!



Kusin Malte var också med och firade ute hos mina föräldrar i Torarp. Vi hann nästan ut dit till Kalle Anka. Det var faktiskt första året som jag missat början på det, men även första gången på länge som jag inte somnat under det heller... :-) Så söta de är. Malte håller stadigt i Ellas hand. Sen blev han lite trött... :-)



Här är alla som firade ihop i år. Vi hade slagit samman våra familjer för första gången på julen. Det blev väldigt lyckat. Vi körde knyte, så alla hade fått bidra till julbordet.


Min pappa Leif                   Min syster Josse               Emmelie


Linas Mikael                     E's pappa Rolf                E's syster Lina


E's mamma Karin             Min mamma Sig-Britt           Moi

Jag berättade ju om Ella och Ebba innan. När Malte kom blev bilden helt annan. Hon blev helt galen i honom. Och han i henne. Han skrattade och hon ville leka med honom. Hon satt tryckt till honom och följde honom hela kvällen. Satt han hos någon i soffan, då satt Ebba tryckt jämte. Flyttades han till någon annan följde hon efter. Märkligt. Så har hon inte gjort innan med någon. Det såg ut som om hon vaktade Malte! :-) Djur och barn är härliga helt enkelt. Man skulle vilja veta hur de tänker ibland.





Nästa är ska vi inte ha så mycket julklappar. Det tog hela kvällen att öppna dem. :-) Och Ella fick hur mycket som helst. Vi kommer lägga upp lite vad hon fick senare. Men tack till alla, hon fick så mycket fint!



Detta året intruducerade min familj en "gammal" tradition vi har (kanske barnsligt, men vi har askul under tiden) för familjen Nilsson. Vi gör lite annorlunda jufotografering, som vissa år har blivit nästa års julkort till släkt och vänner... typ lite som Sunes. :-) Ett gott skratt brukar vi få, och de som får dem. Haha. Och gud vad vi skrattade i år. Nilsson verkade tycka det var kul, och ställde glatt upp. Om det sedan blir deras julkort nästa år, det återstår att se. :-)

Här är familjen Lindell/Nilsson.





Och här kommer familjen Nilsson/Lindell/Jonsson.





Här får Ella sin första julklapp, från moster Josse. Sittande i mosters knä dessutom.



Vi hade två mycket duktiga tomtar. Mikael och Josse.



Här sitter alla förväntansfulla och studerar utdelningen.



Här sitter Ella i mormor Sig-Britts knä med en av sina julklappar. Sedan blev det en stund även i morfar Leifs knä.



Mormor Karin sitter här med Malte som har snott in sig i snöret (som förresten var mer intressant än julklapparna :-) ). Ella myser med sin morfar Rolf.



Fantastiskt fin bild på moster Lina och Ella.



Vid 12 snåret fick vi dra igång nästa "julklappslek", den med tärningen. Alla hade skaffat en 50 kronorsklapp som vi sedan kastade tärningar om. Det var ett hemskt slit efter denna termos som till slut hamnade hos Mikael. :-) Jag hamnade när tiden var slut lottlös, men min snälla far som hade vunnit 2 julklappar vid det laget delade med sig av en. Tack pappa!



Halv 3 låg vi trötta hemma i våra sängar. Det blev en lång intensiv dag, men väldigt trevlig och lyckad!!!


Nu sitter jag mitt i natten och skriver. Ella sover sen 22 tiden. Emmelie är ute och festar. Det är tradition att gå ut på juldagen, så hon och Hanna åkte ner till Hörviken på fest, för att sedan gå ut här i Karlshamn (det är vad jag tror i alla fall.. har inte hört något annat). Jag är inte speciellt ledsen att jag inte är med. Det känns helt ok att vara hemma med Ella. Förra året var jag inte heller ute, då satt jag hemma hos Nettan och Håkan gravid. Det brukar vara så mycket folk ute. Folk köper förköp innan för att komma in på de få ställena vi har i Karlshamn. Jag har gått ut så mycket innan och stått och köat i timmar så det kändes helt ok att stanna hemma och kolla på film i stället. Men nu ska jag också krypa ner i sängen.

Här är 2 bilder på Ella från idag när hon leker med sin nya docka. Dockans krona hamnade även på Ella. :) Hon ser ut som en lite kung vår prinsessa. :)





God natt till er alla!

Familjen Nilsson Lindell...

..önskar Alla en riktigt riktigt God Jul!!


Årets Julkort på prinsessan.

White Christmas...

...ja det ser verkligen ut som att det kommer att bli en sådan. Vit jul! På alla de sätt... :-) Det är så fantastiskt ute. Jag gillar verkligen vintern och all dess snö. Vinter utan snö kan jag däremot vara utan. Ella fattar ju inte så mycket än så länge, men man kommer ju att komma ihåg om hennes första jul var vit.

Helgen har varit lugn. Lördagen spenderade vi på stan och klarade av de sista julklapparna. Det kändes fantastiskt skönt. Jag har en kvar, men den är i princip avklarad. Det var verkligen jul på stan. Snön föll sakta ner och folk vandrade runt med sina julkassar. Det är ju så det ska vara.
Emmelie var på julfest med jobbet här i Karlshamn på kvällen, och jag tillbringade lördagen med att slå in julklappar. Härligt med lite pyssel. Tyvärr blev det inget köttbullelagande. Jag fixar nog det imorgon.

Igår hann vi med att åka till Ronneby och Maxi Cup. Inomhusfotbollen är alltid kul att följa. Emmelies Lörby klarade sig vidare till finalspel. Värre gick det för mitt gamla lag, som numera är ett ihopslaget lag med en grannhåla, Trensums IF. Såg inte alla deras matcher,men tror inte de klarade sig.
Det var lite nervöst att köra för det snöade hela tiden, men det gick bra. Vi körde sakta.


Emmelie och Hanna på väg in till cupen.


Älskar mina vinterbilder. Och bär... :-)


När vi kom hem var vi bjudna på julfika hos våra trevliga grannar Ingrid och Sofia. Idag var även Sofias mamma med. Mycket trevliga människor, och vi är väldigt glada att vi fått möjlighet att lära känna dem! De är så goa och hade köpt en julklapp till Ella. Och vår lilla tjej var på ett strålande humör hela tiden.


Ella med Ingrid.


Ella gillade granen med alla lampor och sken i knät på Sofia.


Ella med julklappen från Ingrid och Sofia. Mycket uppskattad!!!


På kvällen fortsatte det att snöa. Jag tog några bilder från balkongen. De blev inte så bra, men man kan nog urskilja snön lite i alla fall. Det är lite trix med mörker och ljus bilder. Får öva helt enkelt.






Idag har jag varit i Torarp hos mina föräldrar. Det är något visst med att vara på landet på julen, speciellt nu när det är så vackert ute. Jag hade lätt kunnat flyttat dit över julen. :-)
Jag och mina föräldrar tog en lång prommenad. Det var riktigt kallt och jag frös både om fötter och fingrar. Jag hade så gärnat velat hunnit med att åka spark idag också, men hoppas att snön ligger kvar till lilljulafton då vi ska dit. Då ska jag åka. :-)











God kväll alla! Nu väntar ett varmt bad!




Wahlgrens julmust sås!

I fredags var vi hemma hos Nettan och Håkan och hade fredagsmys. Nettan hade förberett maten, som blev supergod, a la Pernilla Wahlgren. Kolla in receptet här. Kan rekommenderas!

http://www.recept.nu/1.303507/pernilla_wahlgren/varmratter/kyckling_fagel/ingefarskyckling_med_julmustsas_och_ugnsrostade_rotfrukter

Ella gillar verkligen barnens hoppgunga som hon fick låna. Det ger liksom mera frihet.





Mästerkocken Nettan i högsta hugg med kniven. Önskar att jag hade bara en liten uns av hennes talang... :-)



Här är resultatet från kvällens matlagning... Himla fint det!



Syskonen Andersson sitter så fint ihop. En liten stund i alla fall... :-)



Ella ville inte alls äta sin mat som bestod av potatis och palsternacka. Emmelie försökte i alla fall, med Noah i famnen. När vi är hos Andersson/Svenssons är det bara Emmelie som gäller. Det är hos henne han helst vill vara, och det är hos henne han vill äta sin välling. :-) Så söt!



Ingen IDOL var det ju, så vi såg på film och käkade godis i stället. Det blev en film med Vince Vaughn och Reese Witherspoon, "Four Christmases", kommer inte ihåg den svenska titeln (det var något med släkt och värst tror jag). Lite halvt hysterisk, i jultema, men bitvis rätt kul!

Måste bara visa lite av det vi beställde från MyKidoo. Det kom lagom till jul! :-)




Snart fredagsmys med Andersson/Svenssons...

Fredag igen. Kan inte fatta att det är en hel vecka sedan vi var barnvakt. Jag blir nästan rädd för tiden. Ska det gå så här fort? Rätt var det är så är Ella på jakt efter moppe och fråga efter öl... :-) Och en annan har fått sin rullator!! Nej, nu får tiden stanna upp och vänta lite tycker jag!

Idag har vi varit på babysim. Det var sista gången innan jul, och egentligen skulle det har varit sista gången för denna kursen, men det blev ju inställt förra veckan. Sista gången blir i mitten av januari i stället. Vi hade bestämt oss till idag att vi ska fortsätta nästa kurs också. Ella gillar verkligen att bada. Själv tycker jag att det är stressigt. Endast en halvtimme i vattnet. Men de har kurser både innan och efter oss, så det är trångt och stressigt i det lilla omklädningsrummet. Men vi gör det för Ella.
Idag fick vi prova på att dyka. Det gick rätt bra. En lite kallsup bara. Sedan fick de flyta på våra ryggar. Det var också helt nytt. Efteråt stod en tomte och delade ut nallar till barnen. Den gillade hon och har legat och tuggat på den här hemma.

Nu sover älsklingen efter vårt fredagsbad som vi har börjat ha. Hon somnade till Peter Jöbacks julskiva precis. Julmusik verkar vara sövande, för hon har somnat till det i några dagar nu.

Strax ska vi iväg hem till Andersson/Svenssons. Vi hade tänkt laga lite mat och bara mysa. Som sagt är det fredag och då är det dags för mys. Ingen IDOL ikväll bara. Känns lite konstigt. Får väl se vad det blir istället. Kanske någon film?

I helgen måste vi även fixa de sista julklapparna. Jag har några kvar, och vill ha det gjort. Nästa vecka orkar jag inte ut och stressa. Hade även tänkt att steka köttbullar imorgon som vi ska bidra med på julafton. Lite stök har vi kvar alltså.

Trevlig Helg!

Gläns över "hav" och strand

Emmelie jobbar idag i Lödde. De dagar hon gör det brukar jag få ett mess vid 8 att hon är framme. Men inte idag. Lite i 9 ringde jag upp henne, man blir ju orolig när hon ska ut och köra i detta vädret, men då var hon inte framme. Det hade varit isgata genom Blekinge och Skåne. Bra att hon körde sakta, och inte stressade ner. Usch ja, tur att det bara är 2 gånger i veckan hon kör ner dit.

Jag hade delvis rätt angående vädret idag. Snön var borta från grenarna utanför vårt fönster. Men snön låg faktiskt kvar. :) Härligt! Ska det vara vinter kan det lika gärna var snö ute också. Jag och Ella for ut med vagnen efter frukosten som idag bestod av gröt med lite päronpuré (som hon grinade lite illa åt.. :) det var nog lite sött) och bröstmjölk. Nu måste vår tjej gå upp lite i vikt.
-5 grader var det ute, men solen strålade. Här är lite bilder från dagen.





















Nu har Ella sovit klart för eftermiddagen och då blir det mat. Hon somnade på våra sängar med min luvtröja som hon dragit över sig som täcke i tonerna av julmusik. Det verkade hon gilla. Kanske blir det potatis och palsternacka. Vi ser fram mot fortsättningen av "Bonde Söker Fru" ikväll. Tycker väl alla valde "rätt", förutom Janne som valde en nitgalen brud. :) Men hon är säkert snäll! ;)

Hej hopp så länge!


Ute faller snön...

Härligt! Andra dagen med snö. Grenarna hänger tungt med snö utanför vårt tvrumsfönster. Och det kommer bara mer snö. Det tråkiga är väl att imorgon när man särar på persiennerna, då är det väl bara bruna kala grenar som stirrar tillbaka... och blask så långt ögat kan nå.

Idag har Ella tagit sina 5 månaders sprutor. En i varje ben. Hon var så duktig, grät bara lite på den andra sprutan som ska svida något mera än den första. Det är den mot öroninflammation. Hon fick en alvedon innan vi gick dit och kanske hjälpte det en del. Däremot hade Ella inte gått upp ett gram sen senast. Inte bra. Hon var ju i och för sig lite sjuk förra veckan med förkylning osv och vi har haft gnälliga dagar med lite sömn. Nu ska vi testa att ge gröt och amning på morgonen och på eftermiddagen blir det smakportioner som vi kört ett tag nu. Det går mycket bättre nu. Hon äter så duktigt och klöks inte alls. Måste fråga om någon har någon erfarenhet av att era barn reagerat på morot? Ella har ätit morotspuré och blivit gnällig efter det. En kompis till mig hade hört att morot kunde vara lite känsligt för vissa, men Kerstin på BVC hade inte hört något om det.

Igår stod jag som värdinna för ett barnklädesparty, MYKIDOO. Ett rätt nystartat klädföretag. De hade en del söta kläder och vettiga leksaker. Oops, nu blev det lite fler julklappar till vår älskling! :) Vi trodde inte de skulle leverera så snabbt, men det var ju kul. Det blev lite trevlig fika med glögg och lussebullar medans vi la våra ordrar. Jag länkar här om någon vill gå in och kika vad de har.
www.mykidoo.se

I helgen var vi barnvakt till Emmelies kusinbarn, Johanna 13 och Edvin 7. Man kan säga att det var high life hela helgen. Här kommer lite bilder i stället för massa ord.


I fredags blev vårt babysim inställt pga sjukdom. Vi var förkylda hela familjen så det passade oss bra. Jag och Ella badade hemma istället.








Här är Edvin och Johanna med Ella. Edvin sa att Ella var hans lillasyster nu. :)




Vi tog alla barnen ut till Nytorpet på lördagen för att få bort allt spring i benen. En härlig dag!



Ibland blev det lite kiv vem som skulle köra vagnen, men i slutändan blev det nog rätt rättvist ändå. :)





När Johanna hade ett träningspass i fotboll, badade Edvin. Därefter hade vi två "nakenfisar" i tvrummet. :) Ella kollar in så att Edvin spelar rätt på PS3 spelet "Lego Star Wars".





Stans lekplats fick besök av vår tillfälliga barntrio. Stora som små hade kul! :)





Premiär för Ella i gungan! :) Men bara en liten stund... Hon ser inte jätteroad ut.






Edvin spelar tvspel och Johanna kollar efter Ella. Härligt med barnvakt... när man själv är barnvakt! :)







Nu har mormor Sig-Britt och morfar Leif kommit. Det är dags för vårt onsdags pass på Motiva, cirkelträning. Sen blir det snabbt hem till "Bonde Söker Fru". Får inte missa helt enkelt.

Kram på er!

Liten sjukling...

...har vi hemma idag. Ella är alldeles täppt och har bitvis svårt för att andas. Det fick vi även känna på i natt. Då blev hon så ledsen när hon inte kunde andas när hon sov. Jag och Ella sov inte mycket, och fick till slut hålla till i tvrummet. Tack vare näsfridan vi köpt är det bra bitvis idag. Lite feber hade hon igår, men idag har hon knappt någon alls. Vi får hoppas hon blir bättre och bättre under dagen. Vi hoppade över föräldrargruppen på BVC. Kändes inte rätt alls att gå dit där. Dels var jag trött också.

Igår tog vi äntligen den omtalade sprutan. Och vi köade endast 45 minuter. Själva sprutan gjorde inte ont, men vi blev lite halvdassiga efteråt. Värk i armen, lite ont i huvudet och lite yrsel. Men det var inte mer än att vi klarade av det. :) Vi fick ingen feber i alla fall, och det var ju skönt!
Stämningen uppe i Bellevue Parken, där sprutan togs, var lite "krigstid". Där var massa folk. Man köade på rad. Hoppade fram stol för stol. Sköterskorna tog sprutor på löpande band, vissa så snabba att de hann flera i minuten. :) De hade väl vanan inne nu kan jag tänka mig. Annorlunda upplevelse helt enkelt.

Nu ska jag snart ge mig på att laga chili con carne. Få väl se om det går att äta?! :) Sen blir det eventuellt träning. Jag får se hur jag ska göra, för jag känner mig lite mör fortfarande.



Full rulle!

Ni får ursäkta våra glesa inlägg. Nu är det helt enkelt fullt upp. Ska snabba mig, för älsklingen sover. Hon har mer vaken tid nu, därför hittar man inte lika mycket "fri" tid att sitta tex vid datorn. Vi har haft lite annat för oss också som vi inte riktigt kan skriva om ännu (eftersom det handlar om julklappar... :) ).

Sen har jag suttit och plitat ihop en överklagan till försäkringsbolaget där jag tecknat en extra försäkring på vigselringen som försvann. Jag fick avslag förra veckan och blev vansinnig! Varför ska man egentligen teckna försäkringar? De hittar ju alltid kryphål ut ändå. Alltså du kan inte bli av med ringen, för då får du ingen ny. Den enda händelsen vi räknade ut som var ok var om du var med i en olycka och var tvungen att att knippsa bort den, resten rår du säkert över själv. Med andra ord: det är mitt eget fel att ringen försvann=lång näsa! Mitt råd är: ta aldrig en extra försäkring! De kostar bara en massa pengar och är ändå inte till någon nytta. Nu har jag inte testat med den egna drulleförsäkringen som finns i hemförsäkringen ännu. Vi tar en sak i sänder.

Här kommer lite bilder från förra veckan:

Ella och jag träffade BBkompisen Wilma och hennes mamma Sabine förra veckan. En hel vecka sen idag. Wilma och Ella är födda samma dag, Wilma på morgonen och Ella på kvällen. Det roliga är att vi var i samma föräldrarutbildning som Sabine och Mattias också.




I fredags var det babysim igen. Vi fortsatte bada hemma. :) Ella tycker ju att det är så roligt. Det var första gången vi badade ihop, så vi drog fram massa båtar och ankor som Ella fått... och det var ännu roligare. :)







Jag är ju gift med en duktig kock. I torsdags blev det brödbak och i fredags blev det härlig middag med kycklingfilé, rotfrukter i ugn och rödvinssås. Samtidigt slängdes det ihop lussebullar för fulla muggar. Jag beundrar förmågan att ha så många järn i elden... :) Gott blev det dessutom. :)







I lördags fyllde min kära mor 62 år! Ett stort Grattis till dig mamma, mormor och svärmor! Härlig mat och fantastiska bakelser!!!


Mormor SigBritt med Ella! Grattis mormor!


Morfar Leif med Ella.


Min morbror Michael sjunger Ted Gärdestad för Ella som lyssnar!


Så här fin var jag i min nya klänning!


Nu har jag börjat gosa med djuren. Denna valde jag ut själv bland alla!


Snart ska vi iväg och ta den där sprutan. De säger att influensan är på väg bort, men den kan komma tillbaka. Så vi vill givetvis vara förberedda om det blir så. Så nu hoppas vi inte att det blir en febrig kväll!

So long!

Och till syster yster på Bali, ta det lugnt! Njut och ha det så kul! Vi ses till jul!


Lussebullar...

Jaha så vart de fredag igen! :-)
Igår var det jobb för min del. När jag kom hem bakade jag bröd efter ett recept jag fick av Johanna och Mange i helgen. Receptet kom i och för sig från Emma P från början så hon ska väl ta åt sig äran! :-)
Gott blev det iaf! Hann även se "Flickan som lekte med elden" samtidigt som vi gjorde färdigt årets julkort.
Effektivt & bra! :-)

Idag har vi varit på babysim. Trodde inte Ella skulle va på så bra humör i vattnet då hon inte sovit på hela förmiddagen men det var absolut inga problem! Lite nervösa var vi också då hon inte hade bajsat innan men även det klarade hon! :-)

Idag efter jobbet ska jag slänga ihop en sats lussebullar, hoppas de blir lika goda som brödet!

Trevlig helg på er gott folk!


Götelaborg!

I helgen var vi i Göteborg och hälsade på goda vänner, Johanna och Magnus. Så skönt att komma hemifrån ett tag. Vi hade dessutom pratat så länge om att åka upp till dem.
Vi åkte nästan direkt efter babysimmet på fredagen. Lite mer än 4h tog det. Lite stopp för att mata Ella blev det och regn och rusk på vägen. Tack Mikael för att vi fick låna GPS:en. Den behövdes inne i Göteborg.
Väl framme hade Johanna och Magnus förberett middag till oss. Fläskfilé och potatisgratäng med farligt god rödvinssås. Mums!
Vi hann även se slutet på Idol. Min favorit Mariette är nu ute, sorgligt, men hennes låtval var något konstiga. Det slår nästan aldrig fel när någon åker ut. Låtvalet har stor betydelse! Genesis i all ära, men det skulle nog varit något annat. Fast det klart, allt är kanske värt en chansning. Nu får jag kanske hålla en liten tumme för Calle eller Erik i stället, Tove orkar jag inte med!

På lördagen gick vi på julmarknaden i Haga. Jag säger det bara en gång, men det är inte praktiskt med barnvagn i folksamlingar eller trånga gator och butiker. Puh vad svettigt det blev bitvis!
Hagabullen var ett måste!! :)



Emmelie, Johanna och Magnus hugger i. :) Även jag fick en kant... Härligt saftiga!



När det sedan var dags för lunch var det hur svårt som helst att hitta ett passande matställe. Det var dags för amning dessutom, så sittplats var ett måste. Många stället vi passerade fick man inte ta med sig barnvagn in, det var lördag! I och för sig förståligt, de tar ju en del plats. Till slut hittade vi ett grymt bra ställe, med sittplats och plats för vagnen.

Mmm... tycker Johanna och Magnus. :) Staffan, vän till Johanna och Magnus hade joinat oss, och surplar här soppa medans jag åt god mos.



Emmelie och Ella vilar benen på lunchen i Göteborgs vimmel!


Godare köttbullar får man leta efter. Inget går upp mot hemmagjorda.



Emmelies Cesarsallad.



Ella fungerade så bra med både Johanna och Magnus. Magnus har även lärt Ella att boxas... :)



Ut på gatorna igen och mot Lisebergs julmarkad! Staden var härligt upplyst! Här är Johanna, Emmelie och Magnus med Ella i vagnen.





Precis utanför Liseberg! 5 miljoner lampor ska visst lysa upp stället!



Visst är det vackert!? Så juligt och vintrigt! (Obs Johanna och Emmelie syns i ena hörnan.. så glada! :))



Mmm det kan nog vara 5 miljoner lampor här på stället. De har ju inte missat många grenar.



Härlig bild med vännerna Johanna och Emmelie!



På vissa ställen hade det tom snöat... :)



Julmarknad betyder även glögg! Gud så gott det var, men Mange tyckte det var för svagt... :)



Det fanns även en mistel på en bro, den missade vi inte!!! :)



Det är skönt att man kan värma sig lite här och där! De har tänkt på allt. För det blir trots allt lite kallt framåt kvällen även ifall det inte är minus ute.
Emmelie och Johanna hade bestämt sig för att vinna choklad med sig hem. Det gick inget vidare. :) Mange passar vagnen när de andra roar sig... :)



Våfflorna var hur goda som helst. Man behöver varm mat och dryck för att hålla värmen!



Man kan rösta på årets julgran. Min favorit här, med koppar. Det hade kanske varit något?



Tänk om det kunde se ut så här på julafton i år!! Kan inte komma ihåg när det var en vit jul senast.



Familyphoto!! Stackars Ella sov, men vi ville ju ha henne med på någon bild...



Johanna och Magnus, här har ni året julkort! Ni är så fina!



Hemma i lägenheten igen. Alla hoppade i sina pyjamasbyxor, så ska det vara! :) Johanna och Magnus hade bakat lussebullar innan vi kom. Så duktiga! Sen drack vi glögg, åt bullarna och pepparkakor. Mysigt!



Ella roade sig när vi andra såg på Robinson. Tidig sammanslagning, men det hade nog inte dröjt länge förrän första catfighten hade ägt rum i tjejernas läger. Och jag förstår inte det där att en tjej lämnar så tidigt självmant. Man måste väl vara mentalt förberedd på hur tufft det kanske skulle bli... Det är ju en tuff tävling!
Mange och Ella tränar med fötterna!



Lilla Ella somnade i mamma Jessikas famn. Det är jobbigt att vara på semester! :)



Advent innebär ljus! Massor av ljus.



På söndagen åkte vi först en runda till Nordstan för lite shopping innan vi åkte hem. Vi ville ju hitta några julklappar, och det gjorde vi med. Skönt! Måste ju bara berätta om helgens fynd, och det gjorde jag i lördags på BikBok. Jag stod och beklagade mig över att jag inte kom i några byxor längre. Jag har 2 par jeans som jag kommer i, resten ligger längst inne i garderoben, och det börjar bli tråkigt att endast växla mellan dessa 2. En tjej i butiken hörde mig och visade ett fyndbord med märkesjeans som var nedsatta till 199 kr/styck. Jag tog några och provade, och faktiskt kunde jag ha 2 par (Miss Sixty, Lee). Fantastiskt bra! Om de blir för stora sen gör det ju inte så mycket! Ett fynd tycker jag i alla fall!
Hann även med ett besök på McDonalds innan vi for hem. Hade siktet inställt på klockan 3, och så blev det också. Vi ville ju vara hemma till klockan 7 och "el clasico". Och vi hann hem :) Jag säger bara Zlatan. Han är bäst när han behöver det!

Igår måndag jobbade Emmelie i Lödde och jag var bara hemma och tvättade osv. Ella och jag hann även med en prommenad och att laga middag (köttfärssås och pasta). På kvällen var vi på Boxpasset och jag är mör i kroppen idag kan jag säga. Rolf satt barnvakt till en sovande Ella. Vi såg även "Ullared". Vi var nära att åka inom från Göteborg, men insåg att det hade blivit för jobbigt och stressigt. Det får helt enkelt bli en annan gång.

Ella sover i sin säng numera! Jag tror hon gillar att den är stor och rymlig, sen kan hon ju ligga och titta på sin mobil också...



Ella goes Mohawk! :)



Nu måste jag fixa i ordning mig. Ska ut och luncha med BBkompisen till Ella, Wilma och hennes mamma Sabine.
So long!

RSS 2.0