Härliga fredag!


Några av dagens bilder.




Så här ser det ut numera. Ella säger "upp", och ska då stå på en stol och hjälpa mig att skölja disken. Oftast blir det jag som gör det också, men hon älskar vatten... och så här duger bra. Hon brukar vilja göra samma sak vid lagandet av middagen. Då får hon något att "röra" ihop och blir då såååå nöjd. :)


Senaste skofyndet på Tradera. Och de ska vara på HELA tiden. Coola Adidas! Så nu är skointresset väckt! :)


Trevlig Helg! Och glöm nu inte för allt i världen att heja på Sverige i handbollen mot Frankrike. Det kan de behöva!

Me & I party

Emmelie var på Me & I party igår och hittade lite fint till barnen. Fanns en massa fint.

Detta ska bebis ha, så gulligt och byxorna var verkligen underbara!!
Trekvartsbyxorna är till Ella.

turtles everywhere body
pants with turtle in the pocket

sweatknickers
Bilderna är tagna från me & i hemsida

Ella stackarn hade lite feber igår och är täpt i näsan, inget kul hon blev precis frisk.

Ikväll ska vi hem till Rolf och Karin och äta smörgåstårta!!

Oh My God Lindex!

Emmelie bad mig läsa ett stycke ur en blogg som hade blivit lite omtalad på nyheterna. Det handlar om Lindex och hur en anställd har svarat på vissa frågor angående deras storlekar på deras barnkläder. Jag länkar bloggen här:

http://ennyblogg.blogspot.com/2011/01/om-klara-ar-116-cm-och-kalle-ar-116-cm.html


Man blir faktiskt rätt uppretad. Hur tänker de?

Nu har jag lämnat hjärtat på dagis. Näsan rann en hel del idag, vi får hoppas att det inte blir något mer av det. Det har vi fått nog av tycker jag. Men dessvärre är det väl så när de små liven börjar på dagis, då kommer det ena efter det andra. Jag ska hålla tummarna i alla fall, att det inte blir så.

Här är det minusgrader igen. -10 för att vara exakt för drygt någon timme sedan. Dagen kommer bli rätt lugn. Jag har tvätt på dagens lista, sen tänkte jag faktiskt ta en promenad. Trots kylan är det rätt härligt ute. Solen tittar fram, och man blir lite piggare.

Torsdag idag. Idag är det exakt 5 veckor till bf. 5 veckor. Jag fattar det inte. Tiden har gått så snabbt. Man kan ju nästan tänka sig att inom en 7 veckorsperiod kan det finnas en ny familjemedlem här hemma. Det ska bli häftigt!

So Long!


Dagis... check!

Det är andra dagen hemma själv nu. Första dagen själv på dagis gick jättebra för Ella igår. Jag lämnade henne vid halv 10, och hon gick direkt in och vände sig inte om. Ulrika fick be henne vinka, men hon brydde sig inte om det heller. :) Lite snopet gick jag därifrån. Jättelättad givetvis. Så klart vill man ju inte att hon ska vara ledsen.

Likadant var det idag. Hon gick rätt in i lekrummet, vände sig om, men vinkade inte. Jag hoppas att det gått lika bra idag.

Dagarna har gått rätt fort nu de senaste dagarna. Vi har varit på inskolning på dagiset i 3 dagar. Emmelie har börjat jobba igen. Det har blivit lite farande ner till Skåne med början förra veckan. En omställning för henne. En omställning för Ella, som har haft mamma E hemma sen i maj. I morse var hon så söt när hon pekade på Emmelies stol vid matbordet och sa "mamma bobba". :) Givetvis en omställning för mig med. På kvällarna stupar jag i soffan. Helt slut. Jag märker att jag behöver vila mer nu. Så lite skönt är det nu att dagiset funkar, och jag får lite egentid med vila osv.

I lördags var jag på damklubb. Vi är 16 tjejer som hållit igång klubben nu ett par år. Denna gången ingick jag i arrangörsteamet. En lugn, men innehållsrikdag. Vi var hela 4 gravida tjejer denna gången, så vi drog ner lite på tempot.
Dagen inleddes med luftgevärsskytte. Jättekul, men svårt. Sittandes gick det jättebra för mig, men stående var hur svårt som helst. Geväret var tungt och det var svårt att hålla geväret stilla. Jag är glad dock att vi inte körde skytte liggandes iaf. :) Och jag måste bara säga att jag beundrar alla skidskyttar! Med andan i halsen måste det vara skitsvårt!
Vi höll till i en lokal ute i Åryd sedan. Där hade vi chokladprovning. Det var lite kul. Tyvärr hade jag varken smak eller lukt då, så någon bra "provare" var jag inte. Kunde endast urskilja konsistensen och ibland kände man av om det var något extra starkt eller salt.
Sedan blev det handboll (VM), mat, prat, dricka och lite tävling. Prisutdelning hann vi också med. Lyckad dag!

Nu blir det lite diskning och lite annat nyttigt!



Mammornas älskling på väg till dagiset i morse!


Igår morse hittade Ella en ny keps! :)


Sötnosen med och handlar på Coop!


Stora tjejen nu!


Hanna, Cesar, jag & Ella gick för att mata fåglarna i måndags. Det var helt sjukt. Fåglarna var helt galna!!
En and hoppade tom upp på Ellas vagn när hon höll i en brödbit. Hon blev givetvis rädd, som oss andra. Cesar ville hem. Hanna blev biten i skon och en and hoppade/flög upp och tog en brödbit från min hand. Måsarna flög runt våra huvuden. Det var helt galet. Nu går vi nog inte dit på ett tag. :)


Kusin Malte var här igår med mamma & pappa och åt vofflor. Emelie & Noa skulle också ha kommit, men Noa fick feber. Synd! Men när han blir frisk ska vi göra ett nytt försök.








Lite skyttebilder från i lördags! Anita, Linette, Josse & jag.






Chokladprovning! En hel del sorter. Det ingick även äkta chokladdricka som vi drack under skyttet, och även chokladte och chokladkaffe.


Middagen från Rullande Köket bestod av fläskfilé, kycklingfilé, potatisgratäng, bröd, kalkon, grekisk sallad och tzatsiki. Satt fint!


Kvällens vinnare! Cilla, Heléne & Linette.

Dagis

Äntligen har Ella blivit frisk så idag va det dags för dagis. Jessika va med henne och det hade gått bra. Så imorgon fortsätter inskolningen.

Hon har börjat räkna här hemma och har blivit riktigt duktig. Vi är ganska chockerade båda 2 för vi vet inte riktigt hur hon har lärt sig. Visst har vi räknat här men inte så ofta. Hon räknar från 1-10 men hoppar över 3 och 5, sötnos! :-)

Imorgon är det skönt nog fredag. Lite rörigt i huvudet så här efter första veckan på jobbet.

Grattis vår lilla älskling...

...som idag fyller 1,5 år! Lilla hjärtat redan 1,5år kan inte fatta va tiden tagit vägen?!? Å snart ska du bli storasyster! Dagen firar hon me att vara sjuk stackarn! Hon har haft feber sedan i tisdags, hostig och snorig och vill inte äta. Allmänt dassig lilla stumpan. Så idag va Jessika med hennes hos doktorn för att kolla så det inte var halsen eller öronen. Det är så svårt att veta när de inte kan säga ifrån var de har ont. Men det var en elak förkylning så det var bara att fortsätta med hostmedicin och alvedon.


På bilden sjunger hon har du ngn ull (Bäbä vita lamm)
Hon klämmer i i texten ull, full, mor och bror :-))


Nästa vecka när hon blivit bättre fortsätter inskolningen som vi fick avbryta i och med att hon blev sjuk. Hoppas det fortsätter lika bra som det började.

Trevlig helg alla!!

Recept på kycklingen

En tjej som heter Cecilia hade kommenterat och ville ha receptet på vår lördagsmiddag.
Här kommer det. Har tagit receptet från http://www.bloggfamiljen.se/?blog=matplatsen. Kolla in den sidan om ni inte redan gjort det finns flera goda recept där!

6 port:
6 kycklingfiléer
5 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
1/2 dl soja
2 tsk sambal oelek (eller mer om man vill ha det riktigt starkt!)
3 vitlöksklyftor

Lägg kycklingfiléerna i en form. Blanda allt till såsen och häll över kycklingen. In i ugnen, 175 C, ca 1 1/2 timma. Vänd gärna kycklingen ett par gånger under tiden så den riktigt får gotta sig i såsen från alla håll och bli mör!

Servera med t ex broccoli, kokt majs och ris.


Inskolning och halkvarning

Nu när det gått en vecka sedan min havandeskapspenningsperiod dragit igång, är det kanske på tiden att jag (Jessika) börjar blogga lite också. :)
Jag har ju eg varit borta från jobbet i över 1 månad nu (det blev 2 veckors sjukskrivning + 2 planerade semesterveckor i december). Men tiden går så snabbt, och man kan ju verkligen säga att vi fått lite "långsemster" ihop vi tre tjejer. :) Inte så mycket tid för vare sig datorn eller sig själv.

Emmelie börjar jobba igen nästa måndag, och vår lilla tjej är just i denna skrivande stund på inskolning på dagiset/förskolan som ligger mer eller mindra vägg i vägg med gården där vi bor. Nära, kan man säga. Det känns så konstigt. Hon är ju vår lilla "bäbis" fortfarande. Nu är hon stora tjejen som ska gå på dagis (jag kommer skriva dagis även ifall många tycker att det begreppet är dött och bortplockat). Jag kommer sakna henne här hemma på dagarna, men inser ju självklart att detta kommer att bli hur bra som helst för henne. Hon tycker ju att det är kul att leka med andra barn.
Det kommer att betyda mycket för både henne och mig/oss när vår 4e deltagare i familjen anländer. En andpaus... för oss. Eller en möjlighet till lek för Ella. Sen måste ju bara tilläggas att dagiset är hur fint och fräscht som helst. Relativt nybyggt. Och den ena "dagisfröken" som även var här förra vecka på hembesök var hur gullig som helst mot Ella. Så det känns bara tryggt.

När mina tjejer begav sig till dagiset, tog jag mobilen och mina hörlurar på en promenad runt "stora" Karlshamn. Gammal musik i lurarna (inte bytt sen min förra mammaledighet), och cykelvägar och gångbanor var rena isrinkarna. Livsfarligt vill jag påpeka.
Dels hade jag problem med underlaget som inte var sandat el dyl, dels med min fysik. Jag såg 2 pensionärer som var ute och gick. Vi drog in på samma cykelväg, och min enda tanke var: De där ska jag passera... inga problem! Jag såg deras ryggar försvinna och de blev mindre.. och mindre.. och mindre. Nåväl, det var halt ute och jag hade inga dubbar på skorna. :) Dock hade jag en kanonkula i magen som bara spände och spände. Magen var helt stenhård hela promenaden som tog 1 timme idag.

Nu ska jag vila, det är ju lite meningen med den här havandeskapsperioden. När jag kan ska jag göra det, men jag förbereder mig även mentalt att det kanske inte kommer bli så. Det kan ändras snabbt!

Lägger ut en bild på Ellas nya cykel hon fick igår. Nog är den för stor allt, och det behöver fixas lite med den framöver (och det lär inte bli detta året i alla fall). Den får stå i källaren tills hon är mogen för den. Hon fick den av Jan & Agneta, som fått den begagnad av bekanta till dem (tror jag).


Ellas nya cykel... i framtiden!


Lördagsmiddag...

...på Stadsportsgatan. Hasselbackspotatis, kycklingfilé med en sås som smakar fantastiskt gott!!
Om man gillar vitlök vill säga :-)


De här gick ni miste om Hanna & Fredrik!! ;-))


Vagn

Nu är vagn inköpt. Det blev en svart Babytravel. Det hade vi i och för sig bestämt för längesen men skönt bara att vi har den här hemma nu om bebis bestämmer sig för att dyka upp lite tidigare. Köpte även en ny rymmligare skötväska och regnskydd.


Klämdag

Igår var vi hemma på middag hos Jessikas föräldrar. Ella fick prova sin nya cykel som hon fick i julklapp. Hon gillade den!


Ella på nya cykel och me 500 halsband kring halsen :-)

Frukosten idag åt vi hemma hos Lina, Mikael och Malte. Mikael hjälpte mig sedan att flytta fram Ellas bilbarnstol i framsätet. Bilbältet fram räcker inte till för bilbarnstolen till nyfödda så bebis får helt enkelt sitta bak till att börja med. Ellas stol går i och för sig att använda från nyfödd men vi ska ha en annan först. Sen får nog bebis Ellas och Ella får en ny.






Idag har Ella fått lyssna på bebis hjärtljud. Magen fick även en kram, så sött!







Ikväll får vi nog kolla in Let´s Dance och se vem man ska heja på!

Det börjar dra ihop sig

Igår var det exakt 2 månader kvar tills bebis beräknas komma. Vi är så spända och längtar så!! Lillen håller låda i Jessikas mage så pass att det är svårt för henne att sova! :-)
Denna veckan ska vi försöka hinna med att fixa dubbelvagn. Vi har bestämt oss för vilken vi ska ha.


Magen i v 32

Nyårsafton firade vi hemma hos Nettan, Håkan och barnen. Nettan stod för en magisk meny som vanligt!


Elsa


Noah med sin Ludden


Majskrokar funkar lika bra på nyårsafton som vilken dag som helst :-)


Jessica & Ella läser bok


Huvudrätten oxfilé, bakad potatis och madeirasås


Efterrätt vit kladdkaka med grädde och exotiska frukter

Tyvärr fick vi ingen bild på förrätten.

I söndags blev vi bjudna på sen lunch hos Anna och Anders och fick samtidigt se nya huset. Mkt fint och man längtar ju inte mindre tills vi också hittar ett. Arvid och Ella lekte bra ihop och Arvid ville mest bara krama Ella vilket inte hon uppskattade så mkt. Men det blir nog ändring på de! :-)





Ikväll har vi varit på fika hos min farbror med fru. Å vilken fika sen! Nästan 7 sorters kakor! Vi rullade hem!

Imorgon kommer en fröken från Ellas förskola och gör hembesök. Ska bli spännande att se hur Ella reagerar. På måndag börjar sedan inskolningen.

RSS 2.0