Rosa hårband...

I natt sov Ella något helt otroligt. Jag ammade henne vid halv 12. Hon hade lite svårt att somna sen, men till slut somnade hon själv. Vid halv 6 vaknade jag själv av att jag hade huvudvärk. Lilla Ella sov, men vaknade till och fick mat. Nästa gång jag vaknade var vid halv 10, och min lilla dotter sov som en stock jämte mig. Helt otroligt! Hon äter väl så mycket på kvällarna så att hon klarar sig hela natten.

Hanna och Cesar kom hit. Emmelie och Hanna skulle gå på stan för att köpa det sista inför bröllopen de ska på imorgon. Vi hade inte kommit så långt här, se de satt med oss när vi åt frukost. Jag mötte upp dem senare på stan när jag fixat lite med tvätten. Vi skulle handla lite på bus & rackartyg, men där var ju stängt. Typiskt! Vi fick gå upp till Hanna efter det, för Ella behövde äta. Emmelie lärde Cesar hur man filmar på fotbollsplanen. Hoppas inte han tar efter allt hon lär honom. :) Efter det gick Emmelie och jag hem. Handlade på ICA och hämtade ut fler tabletter på Apoteket.


Cesar filmar och säger ajaj!! :)


Sötast!

Moster Josse kom och hälsade på när vi kom hem. Vi fikade lite och Josse pysslade om Ella.


Ella och moster Josse

Sedan bar det iväg till borgvägen och en härlig kycklinggryta. Jag var hur trött som helst. Ella sov sig genom hela besöket. Det var bara precis lite innan vi skulle åka hem som hon låg lite hos morfar Rolf. Emmelie var tvungen att åka hem och in till stan för att sola innan de stängde vid åtta tiden.


Simba                                  Morfar Rolf
 
På kvällen pulade Emmelie med att stryka klänningar och prova fram och tillbaka. Johanna och Magnus gifter sig imorgon i Göteborg. Emmelie ska åka upp själv. Rolf och Karin ska köra henne upp och hem, och roa sig däruppe medans Emmelie är på bröllopet. Jag valde att inte följa med. Känner mig inte helt återställd ännu. Har inte utforskat min pigghet fullt ut, men allt hade varit enklare om bröllopet hade varit här hemma. Då hade jag kunnat åka hem om jag blivit för trött. Sen har vi ju Ella att tänka på också. Hon äter ibland med tre timmars mellanrum, ibland med en och en halv. Mina föräldrar skulle ha följt med upp för att ta hand om Ella när vi var på bröllopet, och ringt när Ella ville ha mat. Men nu känns det bara bökigt. Jag tror vi tog rätt beslut, att jag och Ella stannar hemma.

Kläder hade kommit från H&M. Vi kunde inte låta bli att beställa ett par Hello Kitty jeans till Ella, och en body och byxor. Vi beställde även ett hårband i rosa med en rosett på. Hanna tyckte det var fruktansvärt att vi gjort det. Det fulaste hon visste sa hon. Men vi var tvugna att ta ett kort på henne med hårbandet. Hur söt som helst!!


Ella med hårband

Min morfar fyllde i går 81 år. Vi var på kalas, jag och Ella. Emmelie hade träning. Gunnel, Michael, mamma, pappa, Josse, Rolf och hans nya Annika var även där. Vi fick goda landgångar och tårta. Trevligt hade vi också!


Morfar Stig                          Pappa Leif & Gunnel      Morbror Michael


Mamma Sig-Britt    Josse               Jessika
& Ella


Annika & Rolf                    Josse & Asta


Så ska en entré på ett bröllop se ut!! :)



Fotografering...

...var det dags för idag. Förmiddagen gick så fort fram tills dess. Amning. Frukost till mig. Ella somnade. Jag duschade och gjorde mig iordning (var ju tvungen att se decent ut). På med Ellas kläder. Oops, var tvungen på med ny blöja. Ner i barnbilstolen med henne. Kolla så skötväskan var rätt packad. Ner med allt i trappan (även hårdliften till vagnen). Ut och vänta på Emmelie. Regndroppar. Som tur var avtog de. Puh, sen iväg. Så brukar det se ut. Men man vänjer sig snabbt.

Jörgen Ragnarsson som tar alla bilderna på nyfödda, som sedan sätts in i lokaltidningarna, var supertrevlig. Han tyckte det var kul och häftigt med två mammor. Det hade han aldrig haft innan. Nu väntar han bara på två pappor sa han. :) Han gjorde allt så lättsamt. Vi har verkligen haft tur som kommer till så trevliga människor hela tiden.
När vi stod och väntade på vår tur att bli fotograferade kom Bodil, vår barnmorska, ut och sa hej. Det var kul att se henne. Vi gillade ju henne så mycket. Och så fick hon träffa Ella. :)
Jag gick sedan hem från lasarettet med vagnen. Denna gången kändes det rätt ok. Det började i och för sig ösregna när jag nästan var hemma.

Mormor Sig-Britt och morfar Leif var här på eftermiddagen med en present till Ella. De hade köpt ett babygym med Tummen. Jättefint! Ella är nog lite för liten för det just nu. Men hon är rätt så mycket med, tittar stort. Snart kanske hon är redo.


Tummen

Förresten örontestet som vi tog i tisdags gick jättebra. På första försöket fick de kontakt. Det kändes jätteskönt. Jag var väl inte jätteorolig, men man vet ju aldrig. Det känns bra att båda öronen fungerar bra. Det underlättar när talet ska utvecklas.
Jag hade kört till lasarettet, men valde att gå hem med vagnen. Emmelie fick ta bilen hem efter jobbet. Det var lite jobbigt i slutet att gå. Fick värk i kroppen. Jag får kämpa på helt enkelt.

Igår hade jag bestämt med mamma och pappa att de skulle komma hit och gå ut och gå med Ella. Under tiden skulle jag ta det lite lugnt. De kom ner till Utvandrarna, sen ville Ella ha mat. De fick vända och gå hem med henne. De var här en stund sen. Jag kunde duscha i lugn och ro tex. Det underlättar lite att man får lite hjälp då och då.

BVC kom på hembesök vid 15 tiden igår. De brukar egentligen komma första gången hem till en, men de missade ju oss förra veckan. Vi var ju där i stället. Denna gången vägde Ella 4110 gram. En ökning, vilket var bra. Det kändes skönt att de kom i alla fall. Man har ju en hel del frågor. Och det känns skönt att de kan kolla på Ella samtidigt som man frågar något. Jag blev mycket lugnare när det gäller amningen, som har känts lite stressig, eller avföringen som har förändrats. Som förstföderska vet man ju egentligen inte så mycket om någonting. Det känns bra att vi nu i början ska dit en gång i veckan.

Emmelie jobbade hela dagen i Löddeköpinge, och var inte hemma förrän vid 18 tiden.
Igår kom det ett paket på posten med en klänning och mamelucker från Emmelies jobbakompis Kristina. Hur sött som helst! Hon blir så uppvaktad vår Ella!
Precis när Emmelie kom hem kom hennes mamma Karin hit. Hon hade med sig en present från Emmelies farmor till Ella. En spelande mobil till spjälsängen. En rätt flashig sak med massa valmöjligheter av musik. Märket är Fisher Price. Lina säger att Malte gillar sin mycket, vi får hoppas Ella också gör det sen.


Fisher Price

En gammal arbetskompis till Emmelie, Gittan, som hon jobbade med på lasarettet hade skickat med presenter med Rolf. Karin hade dessa med sig också. Ella fick en fin body, och vi fick även en bröllopspresent i form av en ljuslyckta av något slag.
Lina, Mikael och Malte kom också upp en stund. Lina hade med sig en bröstpump som jag ska låna. Vi får se om vi använder den nu eller senare. Jag har rätt mycket mjölkflöde i början av amningen. De på BVC sa att man kan pumpa ut lite i början av varje amning. Kanske lite meckigt. Barnen brukar kunna hantera det bra själva, Ella "spottar" ut om hon tycker hon får för mycket.

Idag fyller gammelmorfar Stig år! Så snart blir det kalas.


Hörselkontroll...

...har Ella idag. Vi fick en remiss till öron/näsa/hals här i Karlshamn på grund av att hörseltestet de gjorde på BB endast funkade på det högra. De sa att vi inte skulle oroa oss, det var väldigt vanligt att det inte funkade. Deras hörselgångar är så smala och de kan vara tilltäppta med fosterfett tex. Vi håller tummarna för att de kan vara något sådant.

Vår lilla Ella har kommit i någon orolig fas. Har precis fått henne att somna. Hon äter stressigt, verkar ha ont i magen och bajset är ovanligt löst och luktar pyton. Jag försöker tänka om jag ätit något som kanske påverkat henne. Känner ni till något som man bör undvika? Har hört coca cola, choklad, lök, jordgubbar och blåbär.

Idag började Emmelie jobba igen. Hennes sista "pappadag" var i går. Hon jobbar i och för sig endast tre dagar sen har hon semester i fyra veckor. Det känns skönt att den kom så tätt med förlossningen. Jag och Ella ska nog klara oss de här dagarna, men visst känns det konstigt när vi inte är alla tre. Vi får vänja oss, vardagen kommer snabbt sen igen.

Gårdagen gick så snabbt. Man tror klockan är ett, men kollar man är hon egentligen fyra. Så snabbt flyter timmarna fram. Fia på Emmelies jobb här i Karlshamn kom förbi för att hälsa på Ella. Hon hade med sig jättefina kläder. En uppsättning shorts och tröja till nästa sommar. Hur gullig som helst. Pyjamas med hjärtan och en rosa tröja med babushka dockor på.
Vi tog en promenad för att lämna filmen Emmelie hyrde på söndagen, "Norrmalmstorg". Rätt tradig svensk film med Torkel. Skildrade stockholmssyndromets uppkomst. Emmelie gick och solade och jag försvann ner till filmgiganten för att kolla på begagnade hyrfilmer. Hittade sex stycken. Detta är min akilleshäl. Alla har vi nog en sådan. Film är alltså min, och har varit en lång tid. Det sitter i sen jag hade Video Center.
När Emmelie var klar gick vi hem. Idag tycker jag att det gick rätt bra. Slutet på hemvägen blev jag lite trött, särskilt i ryggen. Men små framsteg är ju också framsteg.

Emmelies moster Eva och hennes Anders ringde. De var på väg från Dragsnäs till Skåne, och ville bara snabbt titta inom för att säga hej till Ella. De stannade inte länge, men det var jättekul att de körde inom Karlshamn för Ellas skull.

På kvällen var det träning för Emmelies del. Jag och Ella hade somnat i soffan innan hon åkte och sov nog en bra stund innan vi vaknade. Ibland behöver man sova ut, och skönast är ju att göra det samtidigt som Ella. Nu hann jag ju inte med tvätten eller disken, men vad gör väl det. Den hinner jag nog med idag istället.

Här kommer några bilder från grillningen i Torarp i söndags. Skönt att sitta ute trots att solen inte var framme många minuter. Skönast var ju ändå att slippa laga middag. Det uppskattar vi väldigt mycket. Och mormor Sig-Britt och morfar Leif tycker ju om att rå om lilla Ella en stund också.


Ella


Ella med morfar Leif och mormor Sig-Britt


Mamma Emmelie


Mamma Jessika


Mor och dotter sover sött!

Nu blir det lite diskning och tvättning. Ella älsklingen sover fortfarande. :)

Vi vill bara säga Grattis till Anna och Anders, som var hos oss i fredags, till deras lille son som kom i söndags! Vi längtar redan efter att få träffa er alla tre!

Länk...

...till sida med babykläder.

Blev tipsad om en sida där man kan printa sina egna tryck på babykläder. Lovade Nettan att länka sidan från bloggen.

http://www.hejbaby.se/

Enjoy!

Orutinerade...

...mammor, det är vi. Igår kväll var vi hembjudna till Nettan och Håkan på hemmagjorda och grillade hamburgare. Hur gott som helst. Så enkelt, men oh så gott! Grillat är inte fel.
Noah var inte hemma. Han övade på att sova över hos mormor och morfar, vilket jag förstod gick jättebra. Så igår var det bara tjejerna som träffades. De två blivande bästisarna! :) Det har vi redan bestämt.
Vi kom i alla fall på, eftersom det var första gången borta, att en pyjamas ska vara nerpackad så att vi lätt kan byta om innan vi åker hem. Så slipper vi väcka Ella, som sover, för att byta om hemma. Det kräks ju lite hela tiden också, även när man är borta, så något ombyte skulle ju också vara bra att ha nerpackat. Vi var överens om att vi lär oss av vår orutin. :)


Elsa & Ella - två blivande bästisar! :)


Ella


Elsa


Två prinsessor

I natt fick jag somna Ella med att amma henne direkt i sängen tills hon somnade. Hon har varit lite orolig de två senaste nätterna. Det gjorde ingenting att det tog nästan en timme, för under oss var det fullt liv - FEST! Så jäkla tråkigt att komma hem runt tolv och allt är tyst. Sen... börjas det spelas. Har ju ingen aning hur livat det hade varit där innan under kvällen, men etfer tolv vill man inte ha en gungande bas rätt under sängen. Tur att de slutade innan jag ammat klart, för jag hade gått ner och ringt på! Visst, jag spelade högt innan jag också. Kan ibland höja volumen även idag, men inom rimliga tidsramar. Jag kom ihåg att vi spelade högt på Erik Dahlbergsvägen och Maja på över 90 år kom upp i nattasärken och ringde på och bad oss sänka. Fast då var klockan nio, och jag vet inte om det hör dit att Josse hade underhållit oss med riverdance. :) Kanske skakade kristallkronan? :) Nåväl, spela på. Men sluta i tid!

Nu på morgonen har vi badat Ella. Hon behövde verkligen det. Hon bajsar ju konstant, det känns som hon aldrig har en ren blöja på sig. :) Det gick bra idag också, inga skrik som på BB.

Snart ska vi hem till mormor Sig-Britt och morfar Leif för att grilla korv. Sen ska vi bara slappa och vila resten av dagen.

 

Ensamma hemma...

Emmelie är iväg och spelar match. Eller rättare sagt två matcher. De måste givetvis ha träningsmatcher inför den kommande höstsäsongen. Eftersom hon missat två eller tre träningar pga att hon ha blivit mamma, och har varit hemma och hjälpt mig när jag har haft ont, fick hon även spela i B-laget. Tycker det var lite dåligt, eftersom nu är hon borta hela dagen istället för tiden det tar att spela en match. Tror inte heller hon var jätteglad när hon stack iväg imorse. Vem vill vara borta från Ella så länge? Inte jag i alla fall. Men Emmelie är en sån som ställer upp i alla väder. En riktig lagkamrat. Det hoppas jag att hon vet att hon är.

Igår kväll var Anna och Anders här. De ville så gärna träffa Ella innan deras lilla/lille kommer. Jag tror att de inom den närmsta veckan har ett litet underverk hos sig. Det är nära nu. Anna hade varit så duktig och lagat mat som de tog med sig. Vilken lyx! Vi kunde inte haft det bättre i går kväll! Och gott var det också. Nu vet jag ju inte vad allt hette, men det var något med tortilla bröd. Ska be om receptet där. Till det en fantastisk chockladkaka till efterrätt. När jag tänker efter står det en bit i kylen och bara väntar på mig. :)
Ella fick en jättefin body från PoP, med matchande strumpor till. Sött! På dessa bilderna ser man att de två kära är redo att bli föräldrar när som helst. Ska bli så kul!


Anders och Anna har koll!!

Glömde skriva om senaste skrällen på gården. Det var i torsdags när Emmelie precis kommit hem från träningen, och mina föräldrar hade varit här och hållit mig, eller rättare sagt Ella ;), sällskap. Värsta livet ute på gården mellan vuxna människor. Några ungar hade tydligen ritat ner hela lekplatsen med kritor och skrivit fula ord och namn överallt. En pappa var vansinnig, och en annan pappa for ut med sina ungar och tvättade bort allt. Shit vad pappan skrek. Högt också, ifall den andra pappan kanske var hörselskadad. :) Balkongerna fylldes snabbt runt omkring området. Vem ville missa kvällens spektakel? Ingen. Genast kändes det som den där grå förorten till Stockholm igen. Kändes inte riktigt som Karlshamn. Ella ska inte få växa upp här, det är ett som är säkert. Man blir riktigt chockad när man hör språket ungarna använder här ute. Var kommer det ifrån?

Nu ska Ella och jag kolla på film. "Swing Vote" med Kevin Costner. Emmelie ville inte se den, så jag passade på att hyra den när hon hade fotboll.

På återseende!

Stygnen...

...är borta nu. Så skönt. Steg upp tidigt för att åka till distrikssköterskan. Var lite nervös. Har ju aldrig blivit sydd innan. Men det hade jag ju inte behövt vara. Häften av klipsen kändes knappt att hon tog bort. Några satt lite hårdare, men inget man inte står ut med.

Emmelie och Ella gick ut på stan för att köpa frallor på Hemköp. Hanna, Fredrik och Cesar kom på frukost och för att hälsa på Ella. Cesar var så söt som pussade henne på huvudet. Kolla bara in charmtrollet!! Och kolla, Hanna är med på bild! :) Ella fick fina MOLO byxor, ett kramdjur (rainbow bear - vilket passar vår lilla regnbågsunge perfekt) och en helikopter från BRIO.


Cesar


Fredrik                                Hanna

När det var dags för Cesar att gå hem och sova, åkte Emmelie ner till Jem & Fix för att fixa en jobbgrej. Jag och Ella tog det lite lugnt. Fixade lite med tvätt. Tror vi har tvättat konstant sen vi kom hem i lördags. Tack och lov att vi köpte en tvättmaskin. Det måste vara den bästa investeringen någonsin.

Vid två tiden kom en gammal kompis till Emmelie förbi, Li. De har precis återfunnit varandra på facebook. En rätt bra sida trots allt. Hon ville gratta Ella, som fick två jättesöta klänningar i härliga färger. Vekar vara en jättetrevlig tjej.

Nu ska jag vila lite middag. Emmelie är ute på stan med Ella. Då får jag passa på att sova lite.


Vår lilla älskling




Dagarna...

...bara går, eller flyger fram rent ut sagt. Att vara mamma är ett heltidsjobb, men gud vad jag älskar det. Att se Ella det första man gör på morgonen är en gåva. En härlig känsla. Det är t.o.m så att jag gråter, glädjetårar, kan bara inte fatta att hon är vår. Jag gråter om jag tänker på att något skulle hända henne. Är medveten om alla hormoner i kroppen, man har inte riktigt kontroll över sina känslor.

Dessa dagar har varit hektiska sen vi kom hem. Det var ju aldrig meningen att det ska bli så. Det är många som vill komma och hälsa på, och det är jätteroligt. Men nu längtar jag efter en dag med bara oss, när vi bara kan rå om oss själva.
Jag är ju fortfarande väldigt "svag" efter kejsarsnittet. Känner iofs att jag blir lite starkare varje dag. Allt går lite lättare, men det är ändå en bit kvar på vägen innan jag är helt ok. Igår gick vi ut på stan en sväng tex, jag behövde köpa en amningsbh till. Vi har ju inte så långt, vi bor ju nästan mitt i stan. Men jag blev helt slut. Började till slut kallsvettas och vi fick sätta oss ner på en parkbänk för att jag skulle återhämta mig. Usch, det var inte kul. Likadant idag, vi fick skjuts av Emmelies mamma Karin til BVC, skulle gå hem efteråt men blev helt förstörd. Vi få nog ta det lite lugnt med promenaderna ett tag.

BVC ja, de brukar ju höra av sig när man kommit hem från BB. Vi hade inte hört något alls, så jag ringde upp dem idag. De hade inte fått några papper från BB att vi var utskrivna. Det är ju förståligt eftersom det mer eller mindre var kaos därborta med alla födslar. Vi fick en tid direkt. Så idag vägde Ella 3890 gram. Det kändes ju jätteskönt att hon hade gått upp. Hon gick ner från 3800 gram till 3540 gram på BB. Det gör de ju alltid. Men man var ju lite nyfiken på om hon fick i sig tillräckligt med mat. Och det får hon.


Ines

Idag fick vi besök av Emmelies kusin Jonathan och hans fru Carin och dotter Ines från Stockholm. Ines är snart 1 år gammal och super söt. Det var första gången vi såg henne. Ella fick supersöta Slippers av dem. Hur coola som helst. Vi måste verkligen åka upp och hälsa på dem i höst. Jag har ju kusin Johan, Åsa och Stella däruppe också. Vi får se till att fixa det.


Coola Slippers

Måste ju bara visa en bild på vagnleksaken som Ella fick idag också av Jan och Agneta. Hur söt som helst. Det är bara att inse, vår lilla tjej kommer att bli bortskämd.


Barnvagnsleksakerna

Igår hade vi besök av Natta som bor i Göteborg. Vi har inte träffat henne på ett år. Det är alltid kul att se henne. Hon hade med sig sin lillebror och en kompis. Vi åt glass, och Ella fick en söt liten rosa klänning.
På kvällen gick Emmelie en runda med Ella. Hanna, Fredrik och Cesar kom förbi precis lagom för att haka på. Hon överraskade  mig med att ta med sig en hyrfilm hem. "Kuriren", den senaste Wallanderfilmen. Jag tyckte nog det var den sämsta av de tre nya.

Ella har varit så duktig på att sova under nätterna nu. Jag har endast varit uppe en gång och ammat. I natt fick jag nästan väcka henne för att ge henne mat. Hon bara sov och sov. Man börjar slappna av lite mer nu, vilket innebär mera sömn.

Häromdagen var vi och hälsade på hos min morfar och hans Asta. De ville ju så gärna träffa den nya familjemedlemmen. Vi åt god paj och morfar satt så stolt och höll lilla Ella. Vi passade även på att ta ett fyra generationskort. Asta hade köpt lite kläder till Ella. Hon fick en liten jacka och en body. Hon hade även påbörjat en kofta som hon nog kan ha till hösten.
På kvällen kom Emmelies föräldrar och även Nettan. Hon hade fixat en kväll utan barnen. Ella fick en sån fin body från MOLO, och ett lamm som mjukisdjur. Vi hoppas Ella kommer tycka lika mycket om det som Noah tycker om Ludde som han fick av mig och Emmelie. Han kan helt enkelt inte leva utan Ludde. :)


Nettan & Ella

Nu måste jag krypa ner i sängen och sova. En ny dag väntar imorgon. Nya upptåg, nya besök. Lev väl!

OBS! Vi ska bättra oss med uppdateringarna.. ;)

Lite bilder...



Första bilden på kusinerna Ella & Malte


Ella & Malte


Älsklingen Ella


Morbror Mikael & Kusin Malte


Ella håller hårt i moster Josses finger


Sockersöt


Gammelmorfar Stig & Ella


Fyra generationer

Andra...

...dagen hemma. Vad tiden går fort. Imorgon är vår dotter 1 vecka gammal. För en vecka sedan låg hon fortfarande i min mage. Kan inte fatta det...

Redan nu förstår jag när andra föräldrar säger att de inte förstår vad dagarna tar vägen. För vad denna dagen tog vägen vet jag inte. Efter att varit uppe 3 gånger i natt och ammat sov vi ut hela förmiddagen. Vi blev förvånade att vi kunde det. Vår lilla tjej sov ibland 3 timmar i ett sträck. Hon är så duktig. Hon skriker bara när hon vill ha mat.
Klockan blev nog halv ett innan vi fick i oss frukost. Men härligt är det att man tappar tidsuppfattningen så pass att det inte gör något att frukost blir vid ett, eller att man sitter uppe vid fyra och ammar. Allt kretsar kring detta lilla liv, och det gör det med glädje.

Mormor Sig-Britt och morfar Leif kom på eftermiddagen och hälsade på. De sa att de inte kunde bärga sig mer nu. :) Förstår att de längtar efter sitt lilla barnbarn, nu när det äntligen kommit. Vi själva fattar ju knappt att hon kommit ibland, kan tänka mig att det måste krypa i kroppen när man som mormor och morfar inte kan träffa henne varje dag. De hade massa fina presenter med sig till Ella. Många kläder och ett fint badlakan. Även Ebba var med idag. Vi var ju lite nyfikna på hur hon skulle reagera över den nya familjemedlemmen. Nyfiken blev hon, men inte så svartsjuk som jag trott. Det blir kanske annorlunda när Ella blir lite äldre.

Senare på eftermiddagen  kom moster Josse på besök. Även hon hade med sig massa fina presenter. Kläder (bla fina Sverigetröjor), badankor och en sångcd. När moster skulle gå passade Emmelie på att få hjälp med barnvagnen. Det var dags för första promenaden. Jag orkade tyvärr inte följa med. Orkar inte gå några längre sträckor. Emmelie sa att det var så härligt att ut och gå med vagnen. Ella sov sig snällt genom hela turen.

Igår hade vi också lite besök. Johanna och Magnus var nere från Göteborg och hälsade på under Östersjöveckan. De kom inom innan de åkte tillbaka. Det är alltid kul att träffa dem. Synd att det blir så sällan.
Lite senare på eftermiddagen kom moster Lina, Mikael och Malte. De hade pizza med sig. Malte är nästan 3 månader nu. Vi träffade honom förra fredagen och då tyckte vi att han var sååå liten. Igår var han hur stor som helst. Vår Ella var så liten. Lägger in lite bilder på kusinerna senare. Ella fick så fina presenter av både Lina och Mikael (jättegosig filt och en mössa), och Johanna och Magnus (fin body och en jättesöt sovpåse). Hon är redan bortskämd det lilla livet!

Nu måste vi försöka sova, få se hur många gånger man kommer få stiga upp inatt. Vi måste vara lite pigga när vi ska hälsa på gammelmorfar Stig imorgon.

Och så äntligen...

...kom HON! Vår underbara lilla dotter. I en handvändning förändrades livet tvärt. Att man kan älska någon så fort och så otroligt oändligt! Det finns inga ord som kan beskriva vår glädje och kärlek!

Alldeles nyfödd
Alldeles nyfödd

Tisdagen den 14 juli klockan 18.53 kom Ella äntligen. Hon var 52 cm lång och vägde 3800 gram.

Värkarna hade börjat lite smått på måndagsmorgonen, och vi åkte in till förlossningen första gången natten mellan måndagen och tisdagen. Vi fick åka hem igen. De sa att detta kunde ta tid, allt från en dag till tre.
Jättedeppiga åkte vi hem. Man var ju ivrig samtidigt som man hade värkar. Väl hemma tog värkarna fart, de blev mer intensiva och tätare. Vid 14 tiden var vi tillbaka i Karlskrona, och då var det igång.
Förlossningen tog en oväntad vändning efter 18 tiden. Hjärtljuden var för höga (193) och jourläkare sattes in. Ett prov tog på barnets huvud som visade sig ha för höga värden av mjölksyra. Beslut togs direkt om ett urakut kejsarsnitt.
Det blev kaos ett tag. Varken jag eller Emmelie var med. Nu i efterhand är vi så nöjda ändå. Prio 1 var Ellas liv. Och för det är vi dem evigt tacksamma!!
Förlossningen blev inte som vi tänkt oss. Kejsarsnitt pratas det inte mycket om innan, vilket egentligen kanske inte är fel. För uppstår det ett akut kejsarsnitt finns det ju en anledning till det. Men man hade ju en bild framför sig. Jag hade en bild av att barnet läggs upp på bröstet, första ögonkontakten. Navelsträngen som klipptes av av Emmelie. Moderkakans livsträd. Inget av det fick vi uppleva. Men vi fick Ella. Vägen till livet kan se olika ut.


I väntan på mammas bröst fick pekfingret duga :)

Från det att Ella föddes, tills att jag blev upprullad på BB tog det 3 timmar. Emmelie fick vara med när Ella blev avtorkad av sköterskorna direkt efter förlossningen. Direkt efter det lades hon i Emmelies armar. Det känns så skönt i efterhand att veta att Emmelie varit med från nästan första minuten i Ellas liv. Klockan 22 förenades vi för första gången. Det kändes helt overkligt. Jag ligger redan i rum 5 på BB och in kommer Emmelie med vår dotter. Så fin. Så vaken. Så stort.

Igår lördags kom vi hem. Vi längtade lite hem. Vi hade det jättebra på BB. Mat flera gånger om dagen. Hjälp bara några meter bort. Man lever i någon sorts bubbla, bara vi tre där borta. Och det känns verkligen bra att man kan tillåtas få leva så ett kort tag. Men man måste även ur bubblan, ut i verkligheten.
Jag hade kommit upp på fötter rätt snabbt tyckte alla. Jag kände att det var dags att åka hem. Måste ta det lugnt dock. Men Emmelie är ju hemma, och hennes hjälp är obeskrivbar. Hon blir mina ben och mina armar när jag inte riktigt kan komma ur sängen, eller när jag måste amma och få allt räckt till mig. Vi är ett bra team! :)

Vår förlossningsupplevelse blev som sagt inte som vi trott, men vårt minne av den är ändå så starkt. Allt bemötande av all personal på både förlossningen och BB har varit fantastisk. Och att vi har varit 2 mammor har absolut inte varit något hinder. Vi har inte känt några konstigheter alls. Vi är bara djupt tacksamma!


Morfar Leif, Mormor           Morfar Rolf, Mormor
Sig-Britt, Moster Josse
      Karin


Första badet       Färdig för hemfärd


Ella Hilda Alice Lindell

Så, nu är vi tillbaka i bloggens värld igen.
Vi vill passa på att tacka för alla lyckönskningar som vi fått här, eller på annat sätt!
Vi ses snart igen!

Kusinträffen...

...blev väldigt lyckad! I lördags kväll träffades alla kusinerna på pappas sida (förutom Lotta som var utomlands) hemma hos Peter och Annelie. Vi träffas ju alldeles för sällan. Det ska vara någongång hemma hos farmor, på hennes födelsedag och vid jul. Men nu hade Peter och Kalle fixat så att det äntligen blev av.
Vi åt gott. Hemmagjord potatissallad, grillad fläskfilé och kyckling, sallad, bröd och någon god sås. Annelie kan sin sak! :) Josse stod för kvällens lekövning, en spontantävling uppdelad i 3 lag. Lag Jerry: Jerry, Micke, Stina och jag. Lag Suzanne: Suzanne, Lille, Annelie och Emmelie. Lag Kalle: Kalle, Peter, Cridde och Johan. Det vinnande laget blev Lag Suzanne!!


Cridde, Stina, Lille, Peter, Annelie, Kalle, Micke, Jessika.
Johan, Suzanne, Josse, Emmelie, Jerry.


Annelie vinnare                 Emmelie vinnare            Micke vinnare


Vem tål mest? Suzanne vinnare                              Domare Josse

Under kvällen fick jag rejäla sammandragningar. Men de försvann och kom inte igen. Vi åkte nog hem vid 1 tiden. Tänkte att vi behövde sova om något skulle hända. Några åkte innan oss, och de andra hade nog gått vid 2. Sammanfattningsvis hade vi jättetrevligt!! Lille och Cridde har det nästa år (enligt Cridde) :)!

Söndagen kom och vi sov ut till klockan 11. Helt otroligt! Men man får passa på. Åt frukost och stack sedan till Boön för att gå. Det blåste rejält utifrån havet, men inne i skogspartierna var det hett och varmt. Det är rejält tungt nu, och man vill bara att det ska sätta igång när som helst. Men nu räknar vi med att bli igångsatta den 21:a. Det är lika bra att tänka så.
Vilade lite när vi kom hem.
Vid 16 tiden kom mamma, pappa och Josse hit. När vi gifte oss i maj fick vi som present av mamma och pappa en middag på någon restaurang. Vi hade bestämt att om inget hänt, så skulle det bli idag. Vi gick till Köpmannagården (inte alls så långt från vårt). Satt på uteserveringen. Hur god mat som helst.

Efteråt gick vi en stund runt stan. Gick inom Gottepralinen och köpte godis och hyrde en film, "Blown Apart", en film med Michelle Williams och Ewan McGregor. Ingen höjdare. Se inte den!
Gick och la oss. Rätt trötta trots att vi sov så länge i morse!

Torsdag...

...fredag och nu lördag och fortfarande ingen bebis!
I torsdags var vi hos barnmorskan på vanlig kontroll. Allt såg bra ut och bebisen ligger fixerad långt ner. Efter jobbet skulle vi hämta bilbarnstolen på Miljö men den hade inte kommit. Var sedan uppe hos Jan & Agneta och fick instruktioner om larmet då vi ska vattna deras blommor när de är på Öland. Fick bullar och läsk! :-) Efter det var vi ute och gick med Hanna och Cesar. Han är för go! Han är inne i värsta härmperiod, gör man en sak så gör han likadant. Ska bli riktigt kul att lära honom lite skit! ;-)
Igår var de först jobb sen åkte vi ut till mamma och pappa fast de bor i sommarstugan denna veckan men Lina, Mikael och Malte har tagit över huset och passar då även Simba.
Jag fixade till lite tacos och till efterrätt glass och färsk ananas. Gott gott!
Idag har vi först varit uppe i Nytorpet och gått. Rundan kändes evighetslång. Massa mygg, blev helt sönderbiten!
Sen var vi inom Jessikas föräldrar och hämtade en present som vi fått utav en släkting till dom. Vi fick 2st handdukar, fina!
Hämtade även sängkläderna som Sig-Britt sytt till lilla korgen. Så nu är de tvättade ska bara torka sen ska det bäddas.
Ikväll ska vi på kusinträff med Jessikas kusiner. Ska bli trevlig har inte direkt träffat ngn utav av dem.

Trevlig helg alla!

Ingen...

...bebis än! Börjar blir riktigt otålig. Dock har vi ju bara gått över 2 dagar så det kan ju ta tid. Men det börjar redan kännas som en evighet. Det är väl så när det är första barnet man är spänd och förväntansfull!
Igår åt vi thai nr 10 exta starkt samt va vi ute på Boön och gick men det verkar inte hjälpa. Plutten trivs i magen! :-)
Igår va Nettan, Håkan, Elsa och Noah och hälsade på. Vi skulle titta på Michael Jackson cermonin men den var försenad så vi åt lite från thai sen åkte de hem för klockan blev mkt och Noah skulle lägga sig.

Idag blir det troligtvis nga promenader så får vi se vad som händer. Ev ska vi och hämta bilbarnstolen på Miljö.
Imorgon ska vi till barnmorskan. Hoppas vi slipper det! ;-)

R.I.P.

Idag begravs mina stora idol Michael Jackson.
Det slog mig just hur stor han varit för mig när jag växte upp. Pratade med min morbror i söndags på Jennys kalas. Han sa att han tänkt på mig när han hörde att Michael dött. Jag har hört flera säga det. Alltså betydde han mycket för mig en gång i tiden. Det kom tillbaka lite nu, en liten tår kom... (kan ju bero på graviditeten också, vem vet :) )

Hittade detta klippet med min favoritlåt:


Söndag & Måndag

På söndagen vaknade man av att man kunde andas. Natten hade varit rätt svettig, men när man tittade ut förstod man. Muligt och graderna hade sjunkit betydligt. Härligt!
Vi hade ju pratat lite om Sternö, men det var bara skönt att slå bort de tankarna. Vi bestämde oss för att "fixa" lite med bilen. Körde upp till biltvätten vid Coop och tvättade den skinande ren. Eller rättare sagt, Emmelie gjorde det, jag satt inne i bilen och pratade i telefon. :)
Därefter åkte vi hem till Nilssons, där Emmelie tvättade och dammsög bilen invärtes. Känns ju alltid skönt att få ha gjort allt detta själv, trots att bilen egentligen inte var skitig när vi fick den. Karin & Rolf var ute i trädgården och jobbade. När allt var klart fikade vi.

Klockan 16 skulle vi vara på kalas hos min kusin Jenny som fyllde hela 30 år denna dagen. Vi körde och hämtade mamma och pappa innan, ifall de ville dricka lite vin. Vi kör ju ändå. Vi hade jättetrevligt. Det var kul att ses, eftersom det inte blir så ofta nu för tiden. Jenny bor ju i Malmö med Marcus, och Johan i Stockholm med Åsa och charmtrollet Stella. Vi åt supergod mat. Det hade Jenny fixat fint! :) Och som sagt, Stella är ju världens goaste unge. Det var kul att jag hann se dem!


Stella och kusin Johan   Kusin Jenny

På kvällen började det regna. Så när vi kom hem tog vi på oss regnkläderna och gick en bra runda med mycket uppförsbackar. Hade pratat innan med Anna, och hon sa att barnmorskorna hade rekommenderat henne mycket promenader och trappor, så då var vi inte inne på fel spår. :) Hoppas vi kan ses snart, vi vill ju träffa lilla Fia-Lisa.
Vi for upp i dalgången och där finns en del branta backar. Var helt slut när jag kom hem, men magen jobbade hela tiden vi gick, och det var ju liksom meningen med det hela.
När vi kom hem tappade jag upp ett fotbad och kollade på en film på canal+, "Dumpad". Emmelie pratade i telefon med Li, en gammal kompis som hon inte träffat eller pratat med på flera flera år, i över 2h. klockan var över 12 innan vi kom i säng.

Igår var det muligt som i söndags, men det kvava hade kommit tillbaka. Jag la mig nästan direkt i soffan och kollade lite på tv. Somnade till lite, som jag alltid gör, men vaknade av att mamma ringde. Jessika hade namnsdag! :) Pratade lite med henne, och sedan ringde Nettan. Hon undrade om jag ville komma hem till dem på eftermiddagen. Det ville jag ju gärna. Eftersom det var beräknad förlossning idag, men inget hänt så passade de ju fint. Man får utnyttja dagarna så gott det går. Emmelie kom hem på lunchen, men jag stack strax efter för jag skulle åka med Håkan på hans lunch hem till Nettan. Vi kom som två räddande änglar till huset, båda barnen skrek och Nettan stod vid spisen med båda händerna fulla. Jag beundrar henne verkligen! Hon har verkligen fullt upp hela tiden.
Vi åt god spagetti med köttfärssås. Laga mat är hon även mästare på. Håkan åkte tillbaka till jobbet. Elsa somnade. Nettan bytte om. Noah lekte. Jag fixade lite i köket. Därefter tog vi en promenad till Asarum för att handla. Jag hade bestämt mig för att gå en runda under dagen, allt för att hjälpa till att sätta igång allt. Dagen var ju inte slut, ännu kunde det ju sättas igång. Vi handlade på Konsum. Elsa blev lite hungrig i affären, så vi fick skynda oss hem.

Vid 16 kom Emmelie och hämtade mig. Vi körde direkt ut till Dragsnäs för att grilla korv med Karin och Rolf. Det var deras vecka i stugan, och vi vet ju inte när vi kan komma näst, så vi passade på idag. Det hade börjat komma lite sol, men där ute blåste det något helt otroligt. Vi klarade ändå att sitta ute och äta. När vi kom in började det regna nästan med en gång. Ina kom, och vi fikade. När det slutat regna tog jag, Emmelie, Karin och Ina en rätt bra prommenad. Luften var helt annorlunda nu. Skönt när det regnar ibland. Magen spände och det var livliga rörelser. Hade även molande värk. Det känns som det kan vara på gång, det kommer alltmer ofta nu.


Ina, Jessika & Karin        Karin, Emmelie & Ina        Ö i Dragsnäs


Blåklocka

Vi var nog hemma vid halv 9 tiden. Duschade och fixade lite och gick och la oss. Trötta!

Fredag & lördag

I fredags va Jessika och hennes föräldrar och hämtade nya bilen i Tingsryd. Värsta familjebilen! :-)  Den är riktigt nice att köra! Lite skillnad i storlek mot golfen! :-)
Tyvärr fick dom bensinstopp på vägen hem. Bilfirman hade lovat att det skulle va 8 liter i tanken vilket skulle räcka hela vägen hem men de kan inte har varit mer än 2 liter i vilket resulterade i att den stannade en bit från Tingsryd. Men bilfirman fick gott komma och fylla på tanken så att de klarade sig hem.


Gamla pärlan                      Nya pärlan

Jessika hämtade upp mig efter jobbet sen gjorde vi oss iordning för att bli hämtade av Nettan för att bege oss till Terassen.
Där var redan Håkan, mor och far. God middag! Värsta störtskuren kom precis när vi skulle åka men de gick snabbt över.
Efter det så var det ju då kvällens höjdpunkt Magnus Ugglas revy! Himla bra! Vi va nöjda allihopa!!

Idag lördag har vi först varit och beställt ett gummiunderlägg till bagageluckan, detta för att inte förstöra bilen med all smuts man drar in med vagn och annat. Efter det blev de en tripp till Sternö.
Strax efter oss kom Pernilla, Glenn och Hugo och X antal timmar sedan kom familjen Andersson/Svensson.
Håkan slutade jobba kl 14 så de kom efter det.
Va riktigt lite folk på "slätten" och man undrade ju varför men när man tittade ut i vattnet så förstod man.
Fy va massa äckliga alger!! Har aldrig sett ngt liknande! Trots detta var det en del som vågade sig i och badade.
Tur man är en riktig badkruka.


Alger


Jessika                                Noah                                Noah & Emmelie


Elsa                        Pernilla & Hugo

Ikväll va vi och handlade lite som vi behövde. Lagade sedan hamburgare samt hyrde filmen "I taket lyser stjärnorna".
I början va den lite seg men rättade till sig och blev riktigt bra.

Blir nog ev en runda till Sternö imorgon också om vädret tillåter trots de otäcka algerna. På kvällen ska vi på 30års kalas till Jessikas kusin Jenny som även är min gamla klasskompis!

Till alla er som undrar nej ingen bebis ännu! :-)

Hett...

...så in i norden. Olidligt hett rent ut sagt. Men man ska väl inte klaga egentligen.

Gjorde alla mina sysslor på förmiddagen som jag brukar göra. Det där med diskning och bäddning börjar bli min grej. Kollade med mamma och pappa om de skulle ut till Sternö under dagen. Det var hett men muligt så jag var inte säker. De skulle i alla fall dit på eftermiddagen, så jag riktade in mig på det jag också.
Emmelie hade gått till jobbet idag, så att jag kunde byta ut stereon i bilen. Vi har en lite bättre med mp3 funktion som vi inte vill ska sitta i bilen i morgon när vi lämnar den. Tur man inte glömmer sånt som man skulle reta ihjäl sig på om man nu gjorde det.
Idag var det 22 grader i vattnet. Mamma och pappa badade. Jag satt halva tiden i solen, och halva i skuggan. Skönt med lite både och. Det lilla livet i magen började röra sig och det höll i sig hela eftermiddagen, förvärkar på det.

Hämtade Emmelie klockan 16 på jobbet. Jag gick upp och duschade medans Emmelie körde och köpte en bordsfläkt. Vi måste ha en i sovrummet. Där är olidligt varmt om nätterna, få se om vi kan sova i natt.

Vid 17 tiden skulle vi vara hos Anna och Anders i Mörrum för att provsmaka Annas hemmabakade bullar. Igår hade hon bakat hela 78 stycken. Helt otroligt! I denna värmen. Beundransvärt! Flädersaft till det, som även den var hemmagjord. Mycket gott!!
Kvällen blev helt fantastiskt fin. Solen kom fram, så vi beslöt oss för att promenera runt Mörrumsån. Gud vad fint där var! Tur att jag hade kameran med mig.


Anna, Emmelie & Anders  Mörrumsån                   Mörrumsån


Gräsänder                          Mörrumsån                      Mörrumsån

 

Anna & Jessika med magarna                                  Anders & Anna

Det känns lite som om vi kommer att kunna få barn samtidigt. Det är ca 4 veckor mellan oss, men om jag går över (vilket det mycket väl kan bli), och Anna får tidigare (vilket inte heller är omöjligt) så kan vi nog ses på BB. :) Vi får väl se om teorin håller!

På hemvägen körde vi och tvättade av bilen lite snabbt. Den var full av fågelskit och damm. Känns ju skönt om den inte är alltför skitig imorgon. Emmelie hade fått sms om att ett paket från H&M kunde hämtas på Matöppet. När vi ändå var ute och körde plockade vi upp det också.

När vi kom hem och parkerat bilen och började gå över gården var det fullt av folk ute. Min söta lilla fru hälsar på alla, hon ger sig inte där, ibland får hon ett hej men oftast inte. Idag hälsade en. Jag börjar tro att de kanske är lite homofober! För stökiga kan man ju inte säga att vi är.

Emmelie började bygga ihop vår fläkt, lite högljudd var den allt. Som tur var kan man fortfarande ligga med öronproppar. Sen blir det slut med det. Jag pratade lite med Nettan, imorgon blir det Ugglas revy, och vi ska boka bord innan dess på Terassen. Hoppas nu vi hinner gå bara.

God natt! Nu blir det sängen och fläkten!


Sternö...

...gånger två blev det för mig i går. Efter att ha pulat lite här hemma med disk, bäddning osv blev jag så rastlös att jag ringde mamma och pappa. De var ute på Sternö och solade. Jag bad pappa komma och hämta mig. Kände bara för att komma ut lite. Jag packade ner mackor, melon och vatten och sedan bar det iväg till havet. Satt lite i solen men mest i skuggan. 20 grader var det i vattnet idag. Både mamma och pappa badade, jag och Ebba fick titta på. :)

Var hemma innan halv fyra, kollade lite på Wimbledon medans jag väntade på att Emmelie skulle komma hem. Vi hade bestämt oss för att köpa baguetter och äta dem ute på Sternö efter jobbet. Innan vi for ut åkte vi inom Martina, Josses kompis, som vi fått en babysitter av bla. Vi hade köpt två små söta sommarklänningar till hennes små flickor som tack. På kvällen fick vi ett foto i mailen med resultatet. Måste bara visa det! De är så söta!


Saga och Lova i sina sommarklänningar.

Det hade mulnat på sen jag var vid havet för en stund sedan. Men värmen var det inget fel på ändå. Vi åt och bar njöt av att bara vara. Man vet ju aldrig när det tar slut, när vädret ändras.


Emmelie                             Jessika                            

Mulig utsikt över Sternö från berget

På hemvägen åkte vi inom ICA och pantade flaskor. Gick ner till Gottepralinen och hyrde den andra Wallanderfilmen "Skulden". Den höll måttet den också.

Hade lite förvärkar på eftermiddagen och på kvällen. Det var ett tag sedan. Vi har nu bestämt oss för att se det som att vi går över tiden, och händer något innan dess är det ju bra. Den lille/lilla kommer ju när den kommer. Men man kan ju inte låta bli att vara så förväntansfull och ivrig när det uträknade datumet närmar sig.

Förresten i tisdags var vi på banken och fixade lånet på bilen vi köpte. Kändes skönt att få det avklarat. Martina, vår nya bankman, hjälpte även Emmelie att starta upp nytt konto så att hon vid ett senare tillfälle kan föra över sina konton till denna banken i stället.

Vi gick även till Glassbåten med Hanna, Fredrik och Cesar. Passade bra med glass i värmen. Vi fick låna ett täcke och kudde som vi ska ha i den lilla korgen i vårt sovrum. Mamma Sig-Britt håller på att sy lakan till den.

Karin och Rolf satt och väntade på oss när vi kom hem. Jag skulle hjälpa Karin att tömma hennes kamera som var full på bilder. Brände dem på en skiva. "Allsång på Skansen" höll på för fullt i bakgrunden. La oss lite sent, men som tur var inga hundar eller marschmusik denna kvällen.

RSS 2.0