Lite nytt i klädväg


Ellas höstjacka med uggs...


Supertuffa!


Nya jeansen från Villervalla.. Kompisen Fia-Lisa har likadana... :)


Senaste outfiten från Ebbe.

Onsdag & torsdag

Igår var vi och åt lunch med Cesar och Carl-Fredrik på Siesta. På vägen dit mötte vi Jessikas faster och kusins fru och de ville så klart titta på Ella. Men det gillade inte Cesar! Då de tittade ner i vagnen så skrek han i högan sky! :-) Det är ju hans flickvän. Klart han vill ha Ella för sig själv!! haha
Medans vi åt var Ella uppe hos Lina, de bor precis ovanför. Mormor Karin och morfar Rolf hade hand om Ella då Lina hade fullt upp med Malte.


Mormor Karin & Ella snick-snackar lite

Efter det var vi ute på stan en sväng. Var inom Bus & Rackartyg och köpte lite grejer. Kunde bara inte låta bli! :-)
Inte för att hon behöver kläder, men ändå! Köpte en svart bodysuit från Ebbe, randig scarfs och lila strumpor från Ida T. Tuff kommer hon att bli! :-)
På kvällen var vi först inom mor och far och lämnade lite saker till kalaset och när vi kom hem  tittade vi vidare på Varuhuset.

Idag har vi varit barnvakt en stund till prins Malte. Håkan och Elsa kom också förbi för Håkan skulle hjälpa mig med min jobbedator. Han fick ihop det så nu är det löst skönt nog!
Elsa och Malte verkade trivas ihop direkt! De började le och skratta så fort de såg varandra! :-)
Alla tre låg i babygymet. Elsa vet ju precis var man har ett babygym till och pillade på allt och Malte var inte sen att ta efter. Vår lilla Ella däremot är fortfarande lite för liten så hon låg och tittade på de andra istället!


Malte, Elsa & Ella


Alla tre...trångt!                 Uppradade...                     Ella inspekterar!

Idag hade vi också inbokat möte med familjerätten.
Vi har ju sett framför oss en lång process, först med en faderskapsutredning som ska läggas ner, sen en adoption.
Men tydligen så har regler och lagar skrivits om för att göra det enklare för samkönade föräldrar vilket vi blev positivt överraskade över.
Allt är dock inte klart än men som handläggarna sa så behövs troligtvis inte allt detta utan det är bara ngn papper som måste in sen är det klart. Vi håller verkligen tummarna för att det är så!

Nyss låg prinsessan här jämte och sov men när jag sedan tittade bak så blev hon väldigt glad när jag började prata med henne! Sötnosen!



Vi har även hunnit med ett BVC besök och hon har nu gått upp ganska så exakt ett kilo sedan hon föddes.
Hon följer sin kurva jättefint och det är alltid skönt att höra.
Snart dags för träning sedan är denna dagen till sin ända.

Boön

I måndags hände inget speciellt. Rätt skönt faktiskt. Linas kompis Åsa skulle egentligen ha kommit på besök, men fick förhinder. Lina och Malte kom över på frukost och sedan gick vi en runda på stan. Jag fick inte vara där så länge för den dåliga timingen talade om att det var dags för Ella att äta. Emmelie och Lina kom strax efter hem och vi åt lite middag. Därefter somnade vi alla i soffan. Man blir faktiskt trött av att inte göra något alls. :)


Mamma Jessika och Ella sover sött!

Emmelie for iväg på träning på kvällen medans jag blev kvar i soffan med en film, "Street Kings" med Keanu Reeves som gick på Canal+. Helt ok. Efter det badade jag vår lilla tjej. Det behövdes verkligen nu när hon kräks så mycket mera. Och det bästa är att hon gillar att bada.
När Emmelie kom hem och hade duschat slog vi oss ner i soffan och kollade på första avsnittet av "Varuhuset" som Emmelie fick i dvdbox av mig när hon fyllde år. Nostalgi! :) Serien är ju från 1987 så ni kan ju tänka er kläder och frisyrer. Ja man skrattar en del av bara det. :) Det slog mig sen att det kommer nog att komma rätt många boxar av serien. Undra om man kommer köpa alla? Är de verkligen värda det? Så bra är ju inte serien...

Igår for vi i väg och veckohandlade på förmiddagen till först Lidl och sedan till Coop. Detta är något som vi inte brukar göra, men vi tänkte att det kanske var en bra idé att börja med det. Vi hade ju lite att handla till Emmelies kalas som är på söndag också. Skönt att slippa iväg och handla dagen innan kalaset. Ella satt i sin bilbarnstol hela tiden och sov. Hon är så duktig vår lilla tjej.
Vädret var rätt fint igår så vi beslutade oss för att åka ut till Boön. Vi tog med oss lite kyckling och bröd. Om man går direkt till vänster ute på ön, kan man köra barnvagnen. Bra tycker vi. Där är plan yta, och mycket lugnare än på sternö. Först var det lite disigt, men det blev klarare och varmare. Nettan med hela sin familj kom ut till oss lite senare också. Skönt att bara sitta och vara. Vi fick lite bröd över, så Noah passade på att mata gräsänderna som simmade runt i viken.


Ella med sin något för stora solhatt. :)


Gräsänderna ville ha mat...


Noah matar...                     ...och äter...                      Mamma Anette hjälper till


Lilla Elsa i pappas trygga famn.

Emmelie tränade på kvällen i vanlig ordning. Jag hade en orolig liten tjej här hemma som fick bäras runt i Baby Björnen. Då somnade hon tvärt och jag fick lite gjort.
Dam EM i fotboll har börjat och igår hade Sverige premiär mot Ryssland. Det var rätt länge sedan jag såg Sveriges damer spela så bra. För en gång skull var det rätt underhållande. De vann rätt lätt med 3-0.
När Emmelie kom hem fortsatte vi att se "Varuhuset". Del 2 och 3 blev det denna kvällen.

I torsdags...

...var först Jeanette och hennes två busfrön Nova och Devin här och åt frukost med oss.
Ella fick 2 fina klännningset samt 2 scarfsar. En med fotbollar på och en med hennes namn!
Nova gillade Jessikas dvd samling och ville nog helst se alla filmer samtidigt! :-)
Så roligt att se för Nova är verkligen en kopia av Jeanette och Devin av Björn!
Trevligt att träffas med barnen, har blivit för sällan men det ska det bli ändring på!


Nova inne i ngn utav        Devin
filmerna 


På eftermiddagen var Jenny, Andreas och Annicka här. Ella fick en snuttefilt med hennes namn på och en napphållare.
Snuttefilten har redan blivit en favorit!! Även jag fick en present! :-) Fick presenkort på MQ som va alldeles för mkt!
Men stort tack för det allihop, det kommer garanterat att komma till användning! :-)


Ella & Andreas fattade      Andreas, Jenny & Ella   Annicka & Ella
tycke för varandra direkt! :-)



Så här vill Ella sova med nya snuttefilten!! :-) Dock blir jag alldeles för nervös
att hon inte kan andas så jag går och lyfter på den

Fredag, lördag & söndag

I fredags var vi på Kosta med Nettan, Håkan, Noah och Elsa.
Hittade inte speciellt mkt. Köpte 2 klänningar och en tröja till Ella. Samt en jacka som mormor Sigbritt och morfar Leif ska ge Ella i julklapp.
På kvällen var vi hemma hos mamma och pappa och åt smörgåstårta och tårta och satt och pratade.

Igår var jag och spelade match. Skitmatch som slutade 1-1. Där vi fullkomligt ägde hela matchen men lyckades bara göra ett mål efter otaliga chanser. 1 mål räcker ju i å för sig att vinna en match med men i 88 minuten får Växjö en helt feldömd hörna som resulterar i ett mål. Så nu har vi och Tingsryd lika många poäng så kniven på strupen resten av matcherna.
Nog om det.
När jag kom hem hade Jessika lagat mat. Supergod köttfärspaj! Efterrätten va morotskaka! Riktigt skönt va det att sätta sig vid dukat bord!
Vi kollade på senaste Wallanderfilmen, Tjuven. Både Jessika och jag tyckte den va bra.

Idag söndag har vi först varit och hälsat på Jessikas barndoms kompis Anna. Deras senaste(och sista enligt dom själva ;-)) familjemedlem föddes 17dagar innan Ella. Lilltjejen heter Fia-Lisa och har två storebröder Christoffer och Jesper.
Vi blev bjudna på kanongod paj! Ella fick fina godnattsagor samt 2st hängen som hon kan hänga upp sina saker på.
När vi kom hem va vi ute och gick med Hanna, Fredik och Cesar.


Ella & Fia-Lisa


Jag dammsög innan idag med Ella i babybjörnen vilket hon älskade!! Somnade direkt! :-)


Cesar körde vagnen             & Ella sov så gott :-)

Jessika och jag har roat oss med att fixa lite kort. Resultatet kan ni se här nere.
Tusen tack Jessica för hjälpen med programmet!!


Cesar pussar Ella


Cesar dricker mer


Emmelie & Malte             Ellas och mormor Karins första möte

Nu är det dags att se Zlatan i Barcatröjan! :-)



Nej det är ingen vanlig dag...

...i dubbel bemärkelse. Idag fyller man alltså 30 år men dagen kunde ha börjat lite bättre.
Fick idag beskedet att min älskade lilla farmor Ella har somnat in inatt.
Det är jobbigt när det än händer men att det blev på min födelsedag blev extra tungt.
Men som min farbrors fru sa till mig se det inte som ngn hemskt händelse utan se det som att idag får farmor träffa Nisse (min farfar som gick bort -96) och det vet jag att hon har längtat efter väldigt länge!!
Farmor hade ju alzeimers och har levt länge med den sjukdomen. De säger att man lever inte så länge när det upptäcks men det har farmor gjort. Men för nga veckor sedan blev hon sämre men piggnade till lite men nu orkade hon inte längre.


Farmor Ella med choklad (som hon älskade) runt hela munnen

Sov gott lilla farmor och hälsa farfar!!

Löddeköpinge

Tisdagen började med att vi var barnvakt till Malte, Lina skulle iväg till doktorn. Det var ju inga problem alls. Han sov sig genom hela barnpasset. Det kan vi göra fler gånger. :)
När Lina kom tillbaka tog vi en tur på stan. Vi behövde handla lite på ICA. Det var ingen direkt värme, utan det blåste en hel del. Vi gick hem rätt snabbt och Emmelie satte igång med att laga köttfärssås. En sak som vi definitivt måste bli bättre på sen när semestern är över är att laga mer mat hemma. Vi äter mycker ute, och mycker onyttigt! Lina kom hem till oss igen och åt. Vi passade på att prova Ellas sommarmössa på Malte, Ella kan tyvärr inte ha den ännu.


Malte i rosa sommarhatt!!!

Emmelie gick och klippte sig, och jag for ut till mina föräldrar i Torarp. Mamma ville så gärna träffa Ella. De är så glada i henne. Jag ser knappt röken av henne när jag är där. :)
När jag skulle byta blöja hade hon gjort ner sig fullständigt. Blöjan (som tillhör märket ICA och som vi fått) är verkligen värdelös till henne. Endast denna dagen både kissade och bajsade hon genom alla sina kläder. Jag hade varit lite slarvig och glömt lägga ner reservkläder i väskan, så mamma rotade genast fram mina och min systers gamla kläder som vi hade som små. Här ser ni resultatet. :) Rätt sött ändå tycker jag!


Ella i 70talsstuk!

Jag skulle köra direkt från Torarp ner till Lörby för att kolla när Emmelie spelade match. Innan dess körde jag och mötte upp henne i Mörrum, där de har samåkningen, för att plocka upp rena kläder till Ella. Hon hade väl egentligen klarat sig i "kanindressen", men jag kände att jag ville klä henne i hennes egna kläder.
I Lörby blåste det en del. Karin, Lina, Malte och Cissi var också där. Träffade även på Hannas Fredrik. I andra halvlek ville Ella absolut inte ligga i vagnen. Hon var nog på gränsen till hungrig. Ibland håller hon sig en kortare tid när hon ammat det ena bröstet. Jag tog upp henne och hon satt så tyst och tittade på matchen, en stund.. Sen fick jag upp och gå med henne i famnen. Lörby vann stort, 11-0. Pinsamma siffror!


Ella tittar på sin 2a fotbollsmatch! Kolla in mössan!! :)

Igår blev en lång dag. Vi hade bestämt oss för att köra ner till Löddeköpinge för att hälsa på Emmelies jobbakompisar. Vi kom nog iväg vid halv nio tiden. Fick stanna på halva vägen och amma i bilen. Det gick faktiskt bra. Vid elva halv tolv tiden var vi framme. Jag fattar inte hur Emmelie orkar köra denna sträckan flera gånger i veckan. Enkel resa två timmar.
Vi hälsade först på på Jem & Fix avdelningen, och därefter en trappa upp på Harald Nyborg. Hon jobbar med fantastiskt trevliga människor. De hade varit så gulliga och lagt ihop till en present till Ella, röda kläder från PoP. Av Harald Nyborg avdelningen fick hon en spargris.. Gulligt!


Helena                                 Håkan


Christina                             Henrik

Vi gick med Helena, Håkan och Mats till Center Syd för att äta lunch. Det blev något grekiskt som bara var sådär gott. Men tzatsikin var super god. Emmelie hann även med att köpa ett par skor på vägen dit.. i turkost! :)
Jag och Emmelie for sedan till Nova, ett rätt stort shoppingcenter utanför Lund. Där har vi varit förut när Emmelie bodde hos Lina och Mikael, när de bodde i Lund. Det blev ju så att vi gjorde av med lite pengar. Jag hade en del sparat sen födelsedagen, när jag kände att jag ändå inte kunde köpa kläder som passade. Det blev lite t-shirts bla från Carlings. Annars var det mest Ella vi prioriterade. Ska lägga ut bilder på hennes coola skor hon ska ha i höst.
Dagen gick bra. Jag gillar ju inte det där med att amma offentligt, men det gick. Jag hade ju inget val. Ena gången blev i och för sig i bilen, men den andra gången fick bli där inne. Med Ella i ena armen och en Smootie i den andra så gick det rätt bra. :)
Vi åkte mot Karlshamn igen vid halv sju tiden. Ella sov hela vägen hem. Innan vi var hemma körde vi inom Johanna och Magnus i korpadalen (där Johannas föräldrar bor) och sa ett snabbt hej. De ville se Ella. Vi stannade knappt en halvtimme, men det var kul att se dem. De hade fin färg efter sin smekmånad. Och.. vi fick en påse plommon med oss hem. Gott!
Jag bara ammade när vi kom hem, sen bums i säng!

Bröllop!

I lördags var det dags för Magnus och Malins bröllop. Förmiddagen bara sprang iväg. Man skulle stryka sin klänning, måla tånaglarna och sådant som man sparat till sista dagen. Det är ju så typiskt att man gör så. Och till på köpet ville Ella inte alls ligga själv när vi gjorde oss iordning. Det slutade med att Emmelie tog fram Baby Björnen och satte henne i den för att få något gjort. Till råga på allt ösregnade det ute. Så vi fick springa ut i omgångar med saker till bilen.

Bröllopet gick av stapeln i Elleholms mysiga lilla kyrka. Det var mycket vackert, och en eller två tårar föll. Tur man fått en näsduk. :) Självaste Cecilia Vennersten sjöng "Det Vackraste". Det tog ett tag innan vi förstod att det var hon som sjöng, jag trodde först att hon var en brudtärna. Det var hur fint som helst. Det mest pinsamma, och för den delen roligaste, som hände under vigselakten var när vår kära lilla Ella släppte en rejäl brakare i blöjan. Det var under "tager du.." akten, alldeles tyst i kyrkan, förutom detta "lilla" brak, och detta "lilla" brak skulle lika gärna kunnat vara jag. :)
Jag tyckte verkligen synd om brudparet som fick sånt taskigt väder på sin bröllopsdag, men vädrets makter rår man ju inte på. Det blev snabbt in i limosinen för brudparet efter utgången.
Festen hölls på Saltsjöbaden. Temat var rosa. Och de hade verkligen tänkt på alla små detaljer, från toapappret med brudparen till vigselringar bland ljusen. Maten var fantastisk, Thai buffé. Vi var så nöjda. Ella skötte sig perfekt hela kvällen. Jag fick gå i väg för att amma ett par gånger (på Magnus Ugglas kontor :)), men annars sov hon sig genom hela kvällen. När sedan det blev live band fick vi dra oss hem. Trots hörlurar blev det för högt. Tack Magnus och Malin för en trevlig kväll!










Nettan och Håkan


Jessika och Emmelie

Söndagen blev en lugn dag. Vi sov ut, eller rättare sagt vi sov när Ella sov. Bra var nog det, för hon förblev orolig och hade ont i magen i omgångar nästan hela dagen. Av Nettan fick jag reda på att Elsa också hade haft ont i magen. Antagligen beror det på thaimaten från dagen innan. Nu blir det ingen mer thai på ett tag. :(
Vi gick och handlade på City Gross, och gick därefter en runda. Skulle nog gjort tvärtom. Vagnen var hur tung som helst. Och dumma som vi var valde vi rundan med de långa backarna. :)
På kvällen kom fyra Lörbytjejer på besök. Martina, Emma, Jessica och Borgman. De hade jättefina kläder och en kanin med sig till Ella. Emmelie hade gjort paj, vi fikade och hade Mjällby matchen på i bakgrunden. Hade gjort en beställning på SverigeWebben på Mjällby-Assyriska för 49 kronor. Kvalitén var sådär. Bilden var rätt korning och kommentatorn lät som han kom från en burk. Matchen slutade 1-1, rätt ok för tabellen.
Vi avslutade kvällen med att kolla på Beck "Sista Vittnet". Hade fixat morötter och dip till det. Jag ville egentligen ha godis, men Emmelie tycker vi blivit så tjocka! :) Och det är sant. Jag har inte fått ner min gravidmage som jag velat. Emmelie tränar i alla fall regelbundet. Jag måste börja röra på mig mera.

Idag sov vi inte riktigt lika länge. Jag var uppe och ammade vid sjutiden, och sedan vid halv tio. Emmelie gick iväg vid nio tiden för fotvård till "Oh My Good" :).
Vid halv tolv kom Emmelies kusin Cissi, hennes dotter Johanna, Ina, Lina och Malte på fika. Ella fick en superfin gungzebra, och även Malte fick en. Cissi och Emmelie hjälptes åt att sätta ihop dem. Johanna var så glad för både Ella och Malte. Bra, för vi kan behöva en barnvakt framöver. :)


Johanna & Ella                  Johanna & Malte            Gungzebrabygge


Gungzebran från Micki


Emmelie klarar två ungar lätt!! :)

Emmelie hade träning ikväll. Jag fick verkligen ingenting gjort. Ella var inte alls på humör. Ville inte ligga själv, och blev jätte hungrig tätt mellan amningarna. Efter det fick hon jätte ont i magen och bara skrek. Dagarna svänger verkligen. Vissa dagar är smidigare än andra. Enklare blev det när Emmelie kom hem.

Här kommer lite bilder på vår älskling. Hon skrattar mycket nu. Det är så härligt att se.





Fika

Veckan kan verkligen avrundas med ordet fika. Jag har nog aldrig fikat så mycket som nu, veckorna efter Ellas födelse. Så nu har vi bestämt att vi måste planera in lite annat resten av Emmelies semester.

I söndags spelade Emmelie match mot Värnamo, i Värnamo. Säsongens längsta bortamatch. Hur tråkigt som helst, när hon är borta hela dagen. Men de vann med 5-2, så lite värt det var det kanske.
Jag spenderade eftermiddagen hos mamma och pappa i Torarp. Ella hade varit lite orolig på förmiddagen. Ville inte alls ligga själv och hade nog lite ont i magen också. I Torarp är det alltid skönt att koppla av. Studerade en padda i mammas lilla oas i trädgården. Den har visst bott där i två år!!


Morfar Leif & Ella              Mammas oas                   Inneboende padda

I måndags tog vi det lite lugnt. Jag var hemma och slappade med Ella, medans Emmelie var iväg på helkroppsmassage. Hon sa att det var hur härligt som helst. Jag själv har aldrig varit så förtjust i massage. Gillar inte när okända tar i mig. Dumt jag vet. Kanske borde ja testa igen.
På kvällen åkte jag och mamma in till lasarettet för att hälsa på min morfar. I lördags fick han en hjärtinfarkt. Inte roligt alls. Men han var pigg, och skulle dagen efter till Karlskrona för en kärlkransröntgen. Idag mår han bättre, men ligger fortfarande kvar inne i Karlshamn.
När jag kom hem och gett Ella mat tog Emmelie en promenad med sin mamma Karin och Ella. Sist jag var ute och gick kände jag att det gick för trögt och stannade därför hemma. Ibland är det inte fel att ta igen sig själv i soffan.
Kvällen avslutade vi med att se filmen "Skotten i Knutby". Rätt bra dramadokumentär.

Tisdagen gick i shoppandets tecken. Det vankas bröllop till helgen och då krävs det klänning och nya skor. Klänning är inte det jag gillar mest att gå klädd i, men krävs det så givetvis fixar jag det.
Vi åkte därför till Kristianstad med Lina och Malte, där utbudet av affärer är betydligt större än lilla Karlshamn. Väl i Kristianstad slöt Linas kompis Åsa upp med oss och körde gärna omkring på en av barnvagnarna. Man märker bara att saker och ting går annorlunda till med små barn. Man kan inte gå omkring som man brukar. Och man hinner inte med så mycket som man brukar. Rätt vad det var skulle Malte ha mat, sedan var det Ellas tur. Men vi hade tur, jag hittade mig en klänning på H&M. Jag ska ge den till Nettan sedan har jag bestämt. Om hon vill ha den vill säga. Skor hittade jag också. En öppen sko, där både Lina och Emmelie skrattade lite smått. Jag går ju mest i gympa skor, så jag antar att de inte var min stil. Men men, ibland så får man bita ihop. Det ska ändå bli lite kul att klä upp sig lite. :)
Vi hann även med att köpa lite annat också. Emmelie hittade lite kläder hon också, och Ella fick tex ett par supersöta badbyxor i rött med vita prickar på. I höst blir det babysim.


Åsa med Ella                     Ella & Malte

Onsdagen var lite lugnare. Vi gick en runda på stan för att uträtta lite ärenden. På eftermiddagen tittade Jennifer från laget förbi. Hon väntar sitt andra barn nu när som helst. Hennes supersöta Mårten ska bli storebror. Det var kul att ses. Man saknar ju alla från laget nu när man inte spelar längre. Ella fick en supersöt bodysuit och en brun randig mössa.
Emmelie skulle spela säsongens viktigaste match mot Tingsryd hemma, så jag tvingade mig iväg trots att jag hade fått grym huvudvärk. Hade ofta huvudvärk innan jag blev gravid, och även en del under första delen av graviditeten. Men den försvann sen när jag gick hem från jobbet i mitten av april. Nu fick jag känna på hur det var att ha huvudvärk igen.
Förra gången de möttes vann Tingsryd med 4-3, men denna kvällen vann Lörby med 3-1. Det var en bra match och mycket folk. Tingsrydstjejerna var rätt fula både på plan och i mun, så rätt lag vann! Ella var med hela matchen, men sov för det mesta.

På torsdagen fick vi besök av min jobbakompis Sara och hennes Henrik och Ebba. Det är så kul att vi är mammalediga samtidigt, och det skiljer bara två månader mellan våra små tjejer. Ella fick så fina Hello Kitty kläder och en liten söt elefant. Kolla in så söta de är!


Ella & Ebba


Ella & Ebba

På eftermiddagen var vi på BVC. Var lite nervös för Ellas vikt, hon hade inte gått upp så mycket förra veckan. Men idag hade hon gått upp till 4500 gram. Skönt! De sa att Ella var med riktigt bra, och hon följde blicken fint. Hon är verkligen med. Hon ligger numera och studerar en, och hon studerar leksaker i vagnen tex mycket mera.
Moster Josse kom upp en stund efter jobbet för att kela lite med Ella. Emmelie stack och tränade, Josse stannade och hjälpte mig färga håret. Så tråkigt att inse att jag måste göra detta resten av mitt liv om jag inte vill se helt grå och trist ut. När hon gick hem gick jag direkt på mina tårnaglar och manikyrerade så gott jag kunde. Eftersom jag ska ha öppna skor på lördag måste även fötterna vara fina. Därefter målade jag dem också. Hmm.. Detta är verkligen inte jag, men som sagt, ibland gör man sånt som man inte brukar.
När Emmelie kom hem badade jag Ella. Hon behöver verkligen bada minst två gånger per vecka nu när hon börjat spy mera. Emmelie hade full fart i köket med att baka kladdkaka och kladdmuffins. Hon har verkligen blivit bra på att baka min fru. Det är bra att ha lite i frysen.

Idag fredag sov vår lilla ängel hela förmiddagen. Vi fick i princip väcka henne vid halv tolv för att hon skulle hinna äta. Vi hade några ärenden på stan som var tvunget att göras idag. När vi gick hem mötte vi regnet. Därefter ösregnade det verkligen. Både blixtrar och åska kom. Jag tycker det är mysigt, helst på nätterna.
Vid halv tre kom Sabine, Mattias och Wilma som vi träffade på BB. Tjejerna föddes samma dag, och vi tillhörde samma föräldrargrupp hos barnmorskorna. Det var kul att ses. Vi hoppas också på att få ihop en träff med alla från föräldrargruppen. Kanske kan det bli av till hösten.
På kvällen åkte vi ut till Märserum för att se dem möta Listerby. Det blev riktigt kallt, och matchen var inget vidare. De låg under med 5-1 när vi åkte, med kvarten kvar.
När vi ändå var i krokarna åkte vi inom Elin som fyller 1 år i helgen. Ella är bjuden på kalas imorgon, men eftersom vi ska på bröllop kan vi inte komma. Vi lämnade ett paket till den lilla sötingen, som hon får öppna på sitt kalas ändå. Ella fick i sin tur 2 paket av Elin, en jätte fin badbok och stapelbara skålar som rullar från Fisher Price. Jättefina!

Nu måste vi sova så att vi är pigga till bröllopet i morgon!

Hett hett hett

Varmaste dagen på året? Igår måste ha varit en av dem. Och jag min tok spenderade stor del av den inomhus. Galet så säg? Emmelie tog nämnligen Ella med sig till sin farmor, som bor på ett hem. Emmelies familj går alltid dit på lördagar. Idag ville de ta ett fyra generations kort. Jag stannade hemma och pulade, det känns som det är det enda jag gör. Pular med tvätt, disk osv. Men det måste ju göras. Och saker och ting går faktiskt snabbare och smidigare när man är ensam hemma. Förutom när vi båda är hemma, för då kan ju faktiskt den ena fixa och trixa så mycker det går. :)


Fyra generationer Nilsson (Lindell)

När Emmelie och Ella kom hem åkte vi till Jan & Agneta för att fika på tårta. De hade inte träffat Ella riktigt (om man nu bortser från en glimt ner i vagnen). Vi ville sitta ute eftersom det trots allt var en av årets varmaste dagar. Men shit vad man svettades. Stranden borde det vara lag på såna här dagar. Ella låg inne i det svala, men vi andra såg på när grädden rann bort från tårtan. :) Jan som aldrig vill vara med på kort fastnade faktiskt på ett. :)


Jan och Emmelie i "hittan"

Emmelies pappa Rolf cyklade in till oss. Vi mötte sen alla upp Hanna och Cesar, och tog en promenad. Det blev en jobbig tur. Vissa dagar är tyngre än andra. Man börjar bli lite trött på det. På tisdag är det fyra veckor sen kejsarsnittet, och jag tycker att det för det mesta går bra. Det är när man ska göra "längre" ansträngningar som jag inte riktigt hänger med. Vi fick pausa lite då och då. Men det gick ju det med. Vi hade ju ingen direkt brådska.


Cesar                                   Emmelie


Jessika & Ella                    Morfar Rolf


Hanna & Cesar

Kvällen spenderade vi hemma med thai rester och tv-tittande. Vår lilla kräkbäbis fick sig ett bad också. Nu de senaste dagarna har Ella börjat spy mer och mer. Vi byter mycket kläder och torkar och torkar. Bara idag kräktes hon så att det hamnade i håret två gånger. Hon blev så mjuk och go efter badet, vår lilla solstråle.


Ella, vår solstråle!


Ella, nu har hon börjat le.. :)

Värmebölja

Varför är man så dum att man bokar in massa besök när det är som varmast ute? Man skulle ju hellre vilja ligga på stranden än att sitta inne i denna varma lägenheten. Men men. Jag tycker det är trevligt med besöken, men om nu vädret bara är så här fint en kort tid, kanske man kunde flytta alla besöken framåt.

Som igår tex. Då insåg vi att vi måste dra till stranden. Vi hade först Magnus, min gamla Video Center kollega, här. Här hade vi varit smarta och lagt besöket tidigt, klockan 10. Det var så tidigt att jag gick omkring i de minst finare kläderna, Team Sportia shorts och en gammal sliten t-shirt. Men prioriteringen på morgonen är ju Ella, inte mamman. :) Mamman fick alltså inte tid att byta om.
Det var så kul att träffa Magnus. Vi sålde vår butik för 3,5 år sedan, och sen dess har vi inte haft så mycket kontakt. Det är väldigt synd. Vi har ju så kul och trevligt när vi väl ses. Och hur många har det film intresset som vi har? Jag vet inte så många. I och för sig har jag legat av mig lite de senaste åren, men jag sätter gärna på en bra film då och då.
Han hade varit så söt och köpt kläder i rosa till Ella. Magnus har många dålda tallanger!! :)

Efter Magnus gått for vi ut på stan. Och det var väl det som var det dummaste den dagen. Värmeböljan låg som ett täcke över Karlshamn. Vi gick ner till Leksakshuset för att hämta två hängen till barnvagnsleksaken Ella fått av Jan & Agneta. Den hade endast en kardborrehänganordning, och det funkade inte på vår vagn. Vi träffade på Nettan och barnen, och de skulle ut till Sternö senare. Vi beslöt oss för att köpa med oss baguetter, och for ut dit själva. Det gjorde vi rätt i. Klockan var i och för sig rätt mycket, men det var bättre att sitta där ute än inne i vår lägenhet.
Nettan var redan där med barnen. Även Jessica var där med Eric. Anna min gamla barndomskompis låg jämte med sin familj. Äntligen fick vi träffa Fia-Lisa som föddes ca 2,5 vecka före Ella. Hur söt var inte hon då? Jättesöt! Undra om Ella och Fia-Lisa ska växa upp och göra lika många hyss som sina mammor? Undra om de kommer måla om "stubbar som omgärdar någons trädgård" i silverfärg, som vi? :) Vi får se.


Fia-Lisa. Hur söt som helst.


Jesper, Annas mellersta son.


Noah är ju bara sötast in i sin soldräkt!


Elsa och Ella. Jag säger det igen. Två blivande bästisar!

Vi var hemma vid halv sex tiden ungefär. Då kom Anna Nygård från Stockholm. Vi beställde thai mat. Inte alls så gott idag som det brukar vara. Men jag var ju i och för sig sugen på kebab. Vi hade en skön och avslappnande kväll. Kollade lite på gamla pinsamma kort från en nyårsafton för längesedan. :)
Av Anna fick Ella en fantastiskt fin bok, som jag tror vi kommer ha mycket nytta av framöver. Vi är ju medvetna om att Ella kommer ha många frågor när hon växer upp. Hon kommer säkert fråga varför hon inte har någon pappa osv? Då kan vi använda oss av den boken, till en början i alla fall. Boken är köpt på Hallongrottan i Stockholm. Jag länkar sidan här:
http://hallongrottan.myshopify.com/


Familjeboken. Grymt snygga illustrationer!! :)

Precis hemkommen...

...från träningen. Första matchen nu på söndag efter uppehållet. Ska bli spännande.
Igår fick vi finbesök från Lister. Gamla fotbolllskompisarna Malin, Tage och Chrisse samt deras barn Isak, Sonja och Max. Ella fick fin bodysuit från Villervalla samt badankor.
Vi var även på bvc och vägde och mätte vår lilla flicka. Hade inte gått upp mer än 100g så det skulle de ha koll på nästa vecka. Däremot så har hon skjutit iväg på längden, hon är nu hela 57cm! :-)
Efter bvc gick vi bara hemom så att Ella fick lite mat sen gick vi ut och åt på Siesta, mkt gott! Mötte sedan upp Hanna och Cesar för en promenad.


Första hålla handen. Ser ut som att Ella ler så hon gillar verkligen Cesar! :-)


Smälter man inte när man ser denna bild?! Cesar pussar Ella


Cesar fick låna mina skor

Idag har Ella gjort höftledsscreeningen som alla barn i Blekinge får möjligheten att göra. Allt såg fint ut och det var skönt.
Innan vi skulle åka så fick vi byta kläderna på henne 2 gånger för hon spydde ner dem. När Jessika sedan skulle amma henne i bilen på parkeringen utanför lasarettet i Karlskrona så naturligtvis så har hon bajsat ner hela sig. Så det var ju bara att byta alla kläder igen, tur vi hade ombyte!
Vad tror ni händer sen?! Självklart så spyr hon ner tröjan så hon blev helt blöt! Hade inga fler kläder med oss så det var bara att köpa nytt! :-)
Åt lunch på Nivå i Karlskrona, kan verkligen rekommendera det!!
Svängde inom min morbrors fru Ina i Ronneby på hemvägen. Fick kaffe och kakor! :-)


Ina & Ella


Ellas sköna sovstil :-)

So long!!

 

Barnen Andersson

Igår hade vi en del besök. Alltid trevligt!
Dagen började med att Emmelies kusin Nette och hennes son Emil kom med frallor till frukost. Gott! Ella fick en ställning till badbaljan som ska göra det lättare att bada henne. Ska bli kul att testa den vid nästa badtillfälle.

Lite senare knackade det på dörren. Utanför stod Helene och Millis från laget. Jättekul! De ville inte stanna så länge, fast vi trugade med kaffe. :) Ella fick en overall till vintern och en Mimmi tröja. Jättefina!

Efter två kom Nettan och barnen med Jessica och Erik. Kul att se Jessica och Erik. Det är ju inte så ofta de är hemma i Karlshamn. Ella fick jättefint ställ med body och byxor.


Elsa gillade Ellas babygym


Noah äter kaka


Noah klappar sin nya kompis Ella


Elsa är också supersöt i rosett

Min mamma och pappa har varit i Göteborg ett par dagar. Ebba har varit hos Josse då, men idag var hon tvungen att lämna Ebba här eftersom hon skulle till Sandviken med jobbet. Ebba har gått efter Emmelie hela förmiddagen. Jag blev alltså inte den "nya" matten. Ebba reagerar när Ella skriker, men annars drar hon sig lite undan. Här ligger hon i alla fall jämte Ella och vaktar henne.


Ella vaktas av Ebba

Arvid

Oj vad trött jag var när jag vaknade i morse. Ella somnade nog som vanligt runt halv 12-12 efter sista amningen. Hon var lite orolig innan läggdags, som hon har börjat bli nu de senaste kvällarna. Var uppe vid halv 6 och ammade sen igen. Sen ville hon inte alls somna om. Jag var hur trött som helst, och det slutade med att jag fick amma lite till. Jag fick sova några timmar till. Vid 10 hade Ella inte vaknat, så vi fick väcka henne.

Vid 11 skulle vi vara hemma hos Anna och Anders och Arvid på frukost. Första gången som vi träffar lilla Arvid var alltså idag. En sån söt liten kille. Det skiljer endast 12 dagar på våra små liv. Vi hoppas de ska få mycket kul ihop!!
Vi åt frukost ihop, sedan gick vi en runda med vagnarna. Hur varmt som helst. Kändes som åska i luften. Förresten, när jag satt ensam i tvrummet och ammade Ella kom en av deras katter inspringandes genom kattluckan med en mus i munnen. Den for nästan genast upp på övervåningen med sitt byte, men fick inte ha det så länge förrän Anders for efter och tog musen. Denna gången var den död, men det har hänt att katterna kommit in med levande möss och fåglar. Det händer mycket spännande hemma hos Anna och Anders. :)


Anders, Arvid och Anna


Sötnosen Arvid


Arvid och Ella


Arvid och Ella


Arvid och Ella. Ella ser ut som en jätte! :)


Två stolta föräldrar: Anders och Emmelie

Igår var en seg dag. Emmelie kom hem halv 5 på morgonen från Göteborg och var trött hela dagen. Det blev ju en lång och intensiv dag. Det var jättefint väder, riktigt varmt. Igår skulle man legat på stranden.
Jag pulade lite hemma medans Emmelie hälsade på sin farmor. På eftermiddagen tog vi en prommenad med Lina, Mikael och Malte. Vi gjorde ett stopp på Glassbåten, vilket behövdes i värmen. Sen blev det lite halvpanik när Ella helt plötsligt blev hungrig. Ibland blir det amning tätare, och då hinner man inte mycket mellan gångerna. Så vi fick skynda hem.


Gräsänder! Mina favoriter.


Emmelie, Lina & Mikael


Blå blomma. Dålig på blomnamn. :)

Vi åt senare pizza på gamla KC med Hanna, Fredrik och Cesar. Men dit går vi nog inte igen, ingen bra service eller goda pizzor. Cesar sprang runt runt. Mamma och pappa hade fullt upp.

Vivi hade kommit hem denna helgen, och ville då passa på att hälsa på Ella. Hon och Josse kom förbi med en varsin pizza, de var också lite trötta precis som Emmelie. Vivi hade varit ute här i Karlshamn, och Josse hade varit på ett annat bröllop. Vi kollade lite på tv. Sen gick mostrarna hem.

Vi kollade på en Beck, "Annonsmannen" innan vi gick och lade oss. Förresten "Revolutionary Road" i lördags var helt ok, seg film, men bra skådisar.


Våran älskling Ella!!

Johanna och Magnus bröllop!!

Tack för ett fantastiskt bröllop!
Emmelie berättade att hon hade en fantastisk dag och kväll i Göteborg. Hennes barndomsvän Johanna gifte sig med sin Magnus. En bild säger mer än tusen ord!!












Emmelie med bruden Johanna och brudgummen Magnus

Hemma själva...

Blev helt chockad i morse när jag vaknade. Klockan visade halv sju. Och inte hade jag blivit väckt en enda gång sen jag släckte lampan vid halv 12 tiden. Hon sover något helt fantastiskt, vår Ella. Hon vaknade till i alla fall, fick mat och sov sen till nästan 11.

Emmelie åkte vid halv 10 tiden mot Göteborg och Johanna och Magnus bröllop. Känns lite vemodigt att inte följa med, men nu är det som det är. Inte mycket man kan göra åt saken. Man får inse fakta helt enkelt.
Jag gjorde mig iordning lite snabbt efter det att Ella fått mat, och for ut en snabb runda på stan. Ella har varit lite röd i baken och jag blev rekommenderad en salva på apoteket, Inotyol, av Nettan. Gick och köpte den, och sedan ner till Bus och Rackartyg. Hade lite presenter att köpa. Idag hade vi mer tur. Idag var det öppet. Passade på att köpa godis på favoritstället, Gottepralinen, och hyrde samtidigt en film. "Revolutionary Road" med Leonardo DiCaprio och Kate Winslet. Den har fått bra kritik. Ska se den ikväll!

Vädret var fantastiskt idag. Varmt! Idag skulle man legat vid havet eller så. Men ingen var hemma för det. Idag verkar ha varit den mest upptagna dagen på året. Antingen bröllop, dop eller andra åtaganden. Pappa körde Josse till ett bröllop i Näsum eller så, så mamma var hemma i trädgården och solade. Jag tog bilen dit efter min snabba runda på stan. Ella och jag stannade hela eftermiddagen. Satt ute, gick en runda med vagnen. Bara slappade. Så härligt! Mina föräldrar bor verkligen härligt. Ute på landet, men ändå nära till stan. Innan jag åkte hem fick jag middag, lax. Min favorit. Nu slapp jag fundera på mat denna dagen också. Tack kära föräldrar!

Nu blir det lite plock med tvätt odyl innan det blir soffan och filmtajm.

RSS 2.0