Det är frågan?

Ska man vaccinera sig mot svininfluensan eller inte?? Vi är osäkra både jag och Jessika. Rent spontant för min egen del så är det nej. Men jag skulle definitivt göra det för Ellas skull. Hur har ni resonerat? Har ni vaccinerat er?

Kommentarer
Postat av: Sofia

Jag har vaccinerat mig mot svininfluensan, inte bara för min egen skull utan även för att jag har en lite brorsdotter på snart två år som inte får ta sprutan. Jag vill inte vara den som drar smittan till henne. Så ta sprutan och tänk på er lilla Ella. Och en sak till... Jag har inte varit det minsta dålig sen jag tog den. Bara lite tung i armen men det kan det vara värt.

Ha en bra dag. Kramar!!

2009-11-02 @ 10:43:07
URL: http://sofia85.bloggagratis.se
Postat av: Laura

Hej.

Jag tycker oxå absolut ni ska ta den. Jag tycker alla som får ska ta den. Just för att de finns småbarn som tex er Ella (men även en massa andra småbarn som man träffar i vardagen)Jag o min sambo ska ta den imorn o Astrid (vår snart 3-åring ska ta den idag) För o skyddas själv mot den men oxå för o skydda lillasyster på 7 månader o våra kompisars småbarn som inte heller få ta den.

Ska ja va ärlig tycker jag de är ganska ego att inte ta den, man måste nog tänka på alla runt omkring sig i detta fallet. Ställa sig frågan om man vill riskera att va just den som smittar tex sin kompis bebis på 2 månader.

JAg tänkte me för en stund att alla andra vaccinerar sig så då behöver kanske inte vi göra de för då är ju chansen stor att man slipper bli smittad själv. Men den tanken släppte jag snabbt igen för tänk om alla skulle tänka så. Sen är min pappa läkare o han rekommenderade oss o ta den. O man lyssnar väl på sin far? hihi:-)

Nej, ser att detta meddelandet låter lite argt o otrevligt, är inte min mening men de föärstår ni säkert:-) orkar inte o har inte tid o formulera om mig för faktum är att vi precis är på väg till bvc fö ro vaccinera Astrid kl 13;-)

Ha en superbra dag!

Kram

2009-11-02 @ 12:31:15
Postat av: Paula

Vi ska inte vaccinera oss, vi tycket det är för osäkert med vaccinet och man blir inte immun även om man tar det.

Vaccinet har kommit hux flux och har inte hunnit bli testat och innehåller ett sorts kvicksilver som förbjöds tidigare i år att användas i läkemedel. Det säger en del om hur snabbt det har tagits fram.

Det snackades en hel del om fågelinfluensan också men vad hände med den? Inte så mycket.

Allt känns så uppförstorat, det är ju media rätt bra på.

Vi fick tid till pojkarna för att dom ligger i riskzonen men har valt att inte ge dom. Det känns som en stor grej att ge dom sprutan när det är så osäkert. Vår läkare tyckte då alltså att våra små skulle vaccineras medan andra läkare till andra familjer som vår (med prematurer) inte tycker man ska ge barnen sprutan.

Det är så ovisst och till och med läkarna känns vela..

2009-11-02 @ 16:33:50
URL: http://paulasworld.blogg.se/
Postat av: Lisa

Jag håller med Laura ovan, om inte för sin egen skull så för andras. Det är nog rätt egoistiskt och inte vaccinera sig. Jag höll med på och vela fram och tillbaka en längre tid, pratade med alla jag kunde om detta och sökte information. Men när jag väl bestämde mig kunde jag inte fatta hur jag någonsin kunnat tänka annorlunda. Det var min minsta flickas (1,5 år) läkare som fick mig att fatta vad det handlar om. Hon har nämligen förkylningsastma och eftersom astamtiker ligger i riskgruppen frågade jag hur passa viktigt det var att vi i övriga familjen vaccinerade oss. Och han sa att det var ju det som var poängen, att vi som kan och får ska vaccinera oss för att skydda de som av någon anledning inte kan eller får.



Så får oss är valet klart! Sen är jag orolig för om personalen på Dellas dagis ska vaccinera sig, tänk om de inte gör det, då kan hon ju drabbas av influensan ändå.



Vi ska till bvc idag och vaccinera vår äldsta dotter (3,5år)



Och sen har vi fått det förklarat för oss av personer som jobbar inom vården att dem som blir sjuka av vaccinet är de som hade drabbats hårt av svininfluensan. Så det kan ju vara en liten tröst om man blir dålig av sprutan. Det är ju ändå värt det.



Hoppas ni kommer fram till ett bra beslut.

Ha det bra!

2009-11-03 @ 08:15:56
URL: http://minaminis.bloggagratis.se
Postat av: Helena

Min åldersgrupp har vaccination nästa vecka.

Men jag velar fortfarande faktiskt.....

2009-11-03 @ 09:01:24
URL: http://varadagar.helenathomasemilia.se
Postat av: Camilla

Jag och Henric var oxå trevksamma till en början och sa klart nej till sprutan men efter att ha hört så mkt influensan och att man kan vara smittobärare så ska vi helt klart ta den nu. vi vet inte riktigt när för det är ju barnens tur först men sen blir det väl förhoppningsvis vi vuxna som får den oxå.

Jag läste att du Laura hade ett barn som inte fyllt tre år som får ta sprutan iallafall, i vilket distrikt är det? Min dotter som fyller tre år en vecka efter vaccinationen går ut får ingen spruta av BVC av huvudtaget pga att hon inte fyllt tre än. Hennes födelsedag är den 23 nov. Hade varit bra för oss att veta vart man annars kan ge henne den så att hon oxå får ett skydd.

Ha det så bra och hälsa // Mvh Camilla

2009-11-04 @ 22:42:47
Postat av: Laura

svar till camilla:

Vår dotter fyller 3 år i dec men hon fick ändå ta den nu pga att vi har en dotter som föddes tre månader för tidigt o som nu endast är 7 mån o ju inte får sprutan.

Barn som föds så mycket för tidigt löper en större risk för o bli smittade så därför tyckte de att de var ok att vår snart treåring oxå fick nu.

Fast nu verkar de ju vara på gång att mindre barn oxå ska få den.

Vi bor i Blekinge

2009-11-07 @ 16:01:46
Postat av: Camilla

Till Laura:

Det kan jag förstå=) vad bra att er flicka fick sprutan!

De säger ju att barn är i riskgruppen och då blir vi ju så oroliga när vår lilla Tilde inte får ta den pga att hon inte är 3 år förrens veckan efter vaccinationen. Jag hoppas att de beslutar fort nu att även de under 3 år ska få ta den=)



Tack för ditt svar!



Mvh Camilla



2009-11-08 @ 14:01:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0