Veckan i bilder!

Denna veckan har gått precis lika fort som de senaste veckorna har gjort. Vi vet inte vart tiden tar vägen. Känns som om det är måndag och sen söndag direkt.

Här kommer i alla fall den senaste veckan i bilder.

Förra helgen blev Ella 4 månader, och då är det dags att börja med lite smakportioner. De kan vara mellan 4 och 6 månader för att testa på. Vi var givetvis nyfikna på detta, och började som sagt denna veckan. Men... det gick inget vidare. Här får Ella smaka potatis med bröstmjölk. Inte gott!




Jag och Ella var och hälsade på Nettan, Noah och Elsa i veckan. Vi träffas allt för sällan med tanke på att vi båda är mammalediga. Vi bor ju i samma kommun, men det är ju det här med tiden igen. Vi får passa på att träffas lite oftare eftersom snart börjar Nettan jobba igen.


Alla tre godingar på samma bild. Äntligen!





Noah och Elsa har en hoppgunga som Ella gillade...


Sen var det dags för nästa smakportion. Denna gången var det gröt på menyn. Men icke... Inte heller denna gången blev den lilla damen nöjd! Vi är medvetna om att det kan ta lite tid att vänja de små, det är ju trots allt en annan teknik att äta...




Som tur var är så blir man snabbt glad igen.




Kolla in min snygga strumpa!!! :)


Vi har varit på babysim igen. Det tycker vi är jättekul! I fredags var det första gången som Ella verkligen skrattade i vattnet. Hennes favorit är att hoppa, men vi gör annat med. Dansar, gungar osv.





Här vänjer "fröken" Ella med vatten uppifrån...



Vilken tur att morsan kan hålla minen så snyggt!! :)


Här ska man egentligen flyta och sprattla med benen, men Ella gillar att hålla i sina fötter i vattnet. Det är ju det senaste... :)


Härligt att bada!


När man kommer hem är det dags att bada igen. Inte så jättekul eftersom man redan badat. De sa att vattnet var så rent att de egentligen inte behövde bada efteråt, men vi gör det ändå. En annan luktar ju lite klor efter, även Ella.


Här är charmtrollet med sin båt. Den flyter inte så bra där på bröstet... :)


Sen var det dags för lite mat igen. Morötter! Lite bättre, men ändå inte helt bra. När ska de ge mig något som jag gillar egentligen?




Mellanåt hinner man mysa lite. Här är det först mys i soffan med Ella och mamma Jessika. Och sedan bli även lite mys med mamma Emmelie.










Igår var vi på besök hos våra härligt trevliga grannar Ingrid och Sofia. De bor rätt över gården, och de har varit så goa sen Ella föddes. Det är från dem som Ella fått den fina rosa koftan som hon har på bilderna här innan. Igår fick hon en jättefin badrock, eftersom hon går på babysim... :) Trevligt kakbord blev vi bjudna på, men jag orkade endast bulle och kladdkaka. Så gott!! Det får vi göra fler gånger.


Ingrid och Sofia med Ella.


Ella i sin badrock. Tack snälla ni!


Idag har vi stressat fram och tillbaka. Först var vi på husvisning i Torstap, tyvärr igen. Där skulle jag vilja bo, men inte i det huset bara.

Direkt efter det åkte vi på första kalaset för dagen. Cesar fyller snart 2 år och detta skulle firas idag. Ella var bjuden, och så även vi. Ella sov den största delen av kalaset, inte lätt att vara 4 månader på sitt första barnkalas.


Födelsedagsbarnet själv!


Cesar håller om Ella! Obs! Ella hade sitt halsband hon fått av Cesar på sig. :)


Direkt efter åkte vi på nästa kalas. Idag fyller Nettan år! Hipp Hipp Hurra! Mästerkocken Nettan bjöd på Anka i Vin (eller nåt sånt... :) Hur var det Nettan?). Gott var det i alla fall. Ljuvlig tårta efter det.


Födelsedagsbarnet Nettan!!!


Hennes present från oss. Halsband med Håkan, Noah & Elsas namn.


På återseende våra vänner! Lev väl och Ta hand om varandra!


OBS! Kom på att jag glömt att nämna IDOL. Är givetvis hur nöjd som helst med att Calle och Mariette är kvar. Reza gjorde dåliga låtval, därför blev det bye bye för en annars så super duktig sångerska. Calle och Mariette i finalen Tack!

Kommentarer
Postat av: Laura

Hej hej!

Förstår precis vad ni menar med att tiden susar fram. Rätt läskigt o småjobbigt:-( Känns som de typ bara är 3 dagar i varje vecka.

Kul att ni börjat me smakportioner,de är roligt. Extra speciellt med första barnet som med de mesta andra sakerna.

Vill tipsa er om en sak vad gäller det. O de är att ge samma sak flera ggr innan ni byter o ger nåt annat. O bara lite grann första gångerna så man märker om de skulle va allergiska. Sen tar de ett tag innan de vänjer sig vid nya smaken. Tar ofta några dagar innan de lär sig tycka om o acceptera de olika smakerna.

Astrid, vår äldsta har tyckt om all mat från första stund. Medans de tog lite längre tid för Oliva att vänja sig. Godare me nappflaska;-)

ha de så bra alla tre!

kram kram

2009-11-22 @ 21:11:46
Postat av: Jessika

Hej Laura!

Tack för tipset! Du har ju så rätt. De sa ju faktiskt så på bvc, att man skulle köra en vecka åt gången, men man förutsåg ju lite att de skulle gilla det då. Andra tipsade om morötter och majs när jag nämnde att Ella inte gillade potatisen. Men vi ska kämpa på.. :)

Du har rätt det där med allergin också.

Tack för dina inlägg. Vi har blivit så dåliga på att svara bara. Kul att du använde dig av samma låtar på dopet.

Kram på dig

2009-11-22 @ 21:24:24
URL: http://emmeliejessika.blogg.se/
Postat av: sara

Idag var den första dagen som Ebba gillade maten. Då började vi också vid fyra månader, så det kan ta en stund. Men när hon väl fick ihop det försvann en hel portion på en gång... Har du anmält dig till julfesten ännu Jessika? Annars kan jag skriva upp dig på listan på fredag.

2009-11-22 @ 22:35:39
Postat av: ida

Hej!



Vad kul med babysim, gillade Ella det från första stund? Hon ser ju överlycklig ut!!! Söt tjej i alla sina fina kläder. Hur har det gått med maten för henne?



Kramar från oss i Skåne

2009-11-23 @ 11:24:16
Postat av: Cesar

Tack för att ni kom på mitt kalas och tack för de jättefina presenterna. Har redan kollat på två pippifilmer :) Kram Cesar

2009-11-23 @ 13:45:17
Postat av: Paula

Är den stora haklappen i mjuk plast? Har letat efter sådana lite större men inte hittat någonstans, bara små modeller. Vart har ni köpt den? :)

2009-11-23 @ 14:51:48
URL: http://paulasworld.blogg.se/
Postat av: Anonym

Var babysimmar ni?

2009-11-24 @ 08:34:45
Postat av: Emmelie

Till anonym vi babysimmar i Asarum.

2009-11-24 @ 10:36:05
URL: http://emmeliejessika.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0